fbpx

Η Huawei μπαίνει στη «μαύρη λίστα» των Η.Π.Α. και η Google μπλοκάρει τα νέα updates!

Τα έμαθες; Τα προβλήματα όλο και μεγαλώνουν για την κινέζικη εταιρεία, αφού ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. έθεσε την εταιρεία Huawei στη «μαύρη λίστα» των επιχειρήσεων της.

1
Γιατί εναντιώθηκε ο πρόεδρος Trump;

Ο ίδιος ο Trump θεωρεί ότι «ξένοι αντίπαλοι» εκμεταλλεύονται όλο και περισσότερο κενά ασφαλείας στις τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών με «πιθανώς καταστροφικά αποτελέσματα».

Το χτύπημα είναι διπλό, αφού απέκλεισε τον εξοπλισμό της Huawei από τα αμερικανικά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και αφετέρου απαγορεύει την πώληση αμερικανικού εξοπλισμού στη Huawei, χωρίς ειδική άδεια.

2
Μετά από αυτό, σιγά-σιγά αρχίζουν να φαίνονται οι επιπτώσεις ενός εμπορικού πολέμου

Η Google συμμορφώθηκε με τον κανονισμό και απέκλεισε την Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, το Play Store και τις υπηρεσίες της Google.

3
Οι συνέπειες προς την εταιρεία

Για την εταιρεία αποτελεί μεγάλο πλήγμα, αφού θα υπάρξει πτώση στην αγορά, με τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ένα κινητό στο οποίο δεν θα υπάρχει πρόσβαση στις υπηρεσίες του Google.

Ωστόσο, η εταιρεία Huawei δηλώνει ότι:

“Η Huawei έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη του Android σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως ένας από τους βασικούς συνεργάτες του Android, έχουμε δουλέψει στενά με την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος που έχει ωφελήσει τόσο τους χρήστες, όσο και τον κλάδο.
Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες μετά την πώληση σε όλα τα υπάρχοντα smartphones και tablets των brands Huawei και Honor, καλύπτοντας αυτά που ήδη έχουν πωληθεί ή βρίσκονται σε απόθεμα παγκοσμίως.
Θα συνεχίσουμε να “χίζουμε” ένα ασφαλές και βιώσιμο οικοσύστημα λογισμικού, με σκοπό να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως“.

4
Θα ετοιμάσει η Huawei νέο σύστημα;

Τέλος, πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η εταιρεία Huawei ετοιμάζει ένα δικό της λειτουργικό σύστημα. Επίσημα η Huawei δεν έχει επιβεβαιώσει αν και πότε θα εισάγει δικό της λειτουργικό σύστημα στην αγορά.

Πιστεύεις πως κινδυνεύει η Huawei να χάσει το κοινό της;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending