fbpx

5+1 μεγάλες στιγμές που μας χάρισε το Champions League 2018-19!

Δεν τη λένε τυχαία την “κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση”! Το Champions League δεδομένα πλέον μπορεί να προσφέρει ασύγκριτες συγκινήσεις και αυτό της περιόδου 2018-19 φρόντισε να προσφέρει πάμπολλες.

Συγκεκριμένα, τόσες που η συζήτηση αν είναι το καλύτερο των τελευταίων χρόνων έδινε και έπαιρνε από το ξεκίνημα κιόλας των νοκ-άουτ αγώνων τον Φεβρουάριο.

Για του λόγου το αληθές, θυμήθηκα και μάζεψα παρακάτω 5+1 στιγμές του Champions League 2018-19 που πολύ δύσκολα θα ξεχάσουμε:

1
Το τέρμα-πρόκριση στον τελικό από τον Lucas Moura!

Η κορυφαία στιγμή του φετινού Champions League! Η Tottenham ήταν πίσω στο σκορ με 0-2 στο ημίχρονο του επαναληπτικού ημιτελικού απέναντι στον Ajax.

Σε συνδυασμό με το 0-1 με τον οποίο κέρδισαν οι Ολλανδοί μέσα στο Λονδίνο, τα “σπιρούνια” χρειάζονταν 3 τέρματα μέσα σε ένα 45λεπτο για να προκριθούν στον τελικό. Έμοιαζε απίθανο, έτσι;

Κι όμως έγινε! Αρχικά, οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν με 2 τέρματα του Lucas Moura (55′, 59′) και στην τελευταία, κυριολεκτικά, φάση του αγώνα ο Βραζιλιάνος έκανε το 2-3 και προκάλεσε εμφράγματα σε όλο τον κόσμο! 

2
Το 4-0 της Liverpool επί της Barcelona!

Η ήττα με 3-0 από την Barcelona στον πρώτο ημιτελικό έκανε το όνειρο της πρόκρισης στον τελικό εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι απίθανη υπόθεση για τη Liverpool ή τουλάχιστον έτσι πίστευε το 95% του ποδοσφαιρικού κόσμου!

Ο επαναληπτικός όμως αποδείχθηκε ονειρικός για τους φίλους των reds σε κάθε γωνιά της γης.

Πολύ γρήγορα (7′) ο Origi έδωσε δικαίωμα στο όνειρο, κάνοντας το 1-0, ενώ 2 κολλητά τέρματα του Wijnaldum στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου (54′, 56′) ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στο 79′, όμως έγινε η απόλυτη ανατροπή! Ο Alexander-Arnold εκτέλεσε πανέξυπνα ένα κόρνερ, πιάνοντας απροετοίμαστη την άμυνα της Barcelona και ο Origi με 2ο προσωπικό τέρμα έκανε το απίστευτο 4-0!

3
Η τέλεια εμφάνιση του Tadic (Real Madrid-Ajax 1-4)!

Η κλήρωση της φάσης των 16 έφερε τον Ajax αντιμέτωπο με τη Real Madrid.

Η νίκη με 1-2 των Μαδριλένων στον πρώτο αγώνα στο Amsterdam έδωσε σαφές προβάδισμα στους merengues, αλλά στον επαναληπτικό ο “Αίαντας” έκανε τεράστια ανατροπή επικρατώντας με 1-4 μέσα στο “Santiago Bernabeu”.

Και οι 11 παίκτες της ολλανδικής ομάδας ήταν εξαιρετικοί στο συγκεκριμένο ματς, αλλά ο Dusan Tadic ήταν πραγματικά συγκλονιστικός, αναγκάζοντας τη γαλλική εφημερίδα “L’ Equipe” να τον βαθμολογήσει με το άριστο “10” (κάτι που πολύ σπάνια συμβαίνει)!

Στο συγκεκριμένο αγώνα, ο 30χρονος Σέρβος σκόραρε ένα τέρμα, έδωσε άλλες 2 ασίστ και ταλαιπώρησε απίστευτα ολόκληρη την άμυνα των Μαδριλένων.

4
Το 1-3 της Manchester United επί της PSG!

Κατά γενική ομολογία η Manchester United τα τελευταία χρόνια δεν θυμίζει σε τίποτα τη μεγάλη ομάδα που στο τιμόνι της ήταν ο Sir Alex Ferguson. Υπήρξε μια στιγμή, ωστόσο, στη σεζόν που θύμισε κάτι από τους παλιούς, καλούς “κόκκινους διαβόλους”.

Ήταν στον επαναληπτικό απέναντι στην PSG για τη φάση των 16 του Champions League. Η Manchester United είχε ηττηθεί με 0-2 μέσα στο “Οld Trafford” και με βάση την εικόνα των 2 ομάδων κανένας δεν πόνταρε σε ανατροπή μέσα στο Παρίσι.

Το ποδόσφαιρο απέδειξε όμως πόσο απρόβλεπτο είναι! Στο 30′ του αγώνα του “Parc des Princes” το σκορ ήταν ήδη 1-2 για την United που χρειαζόταν ένα ακόμα τέρμα για να προκριθεί.

Αυτό ήρθε με τον πλέον δραματικό τρόπο, στο 90+4′, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Marcus Rashford, που ήταν μάλιστα και το πρώτο πέναλτι που εκτελούσε στην καριέρα του ο 21χρονος Άγγλος επιθετικός!

5
Show Ronaldo απέναντι στην Atletico!

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που κάνουν τον Cristiano Ronaldo ένα από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, με τον Πορτογάλο να το αποδεικνύει για πολλοστή φορά απέναντι στην Atletico Madrid στη φάση των 16 του Champions League 2018-19.

Στον πρώτο αγώνα στη Μαδρίτη η Juventus είχε ηττηθεί με 2-0 από τους rojiblancos, αλλά στον επαναληπτικό του Τορίνο, ο Cristiano Ronaldo γύρισε το ματς μόνος του!

Με 3 προσωπικά τέρματα (το 3ο με πέναλτι στο 86′) ο 34χρονος σούπερ σταρ πήρε τη Juventus από το χέρι και την οδήγησε στα προημιτελικά αποδεικνύοντας, κυριολεκτικά, ότι στη μέρα του είναι μια ομάδα μόνος του!

Μάλιστα, ο πανηγυρισμός του στη φωτογραφία πιο πάνω έγινε viral!

6
Το πιο τρελό ματς (Manchester City – Tottenham 4-3)!

Τι να κρατήσεις και τι να αφήσεις πίσω από τον συγκεκριμένο αγώνα για τα προημιτελικά του Champions League; Μέχρι το 21′ το σκορ ήταν ήδη 3-2 για τη Manchester City με τους Son και Sterling να έχουν σημειώσει από 2 τέρματα.

Οι “πολίτες” ήθελαν ακόμα ένα τέρμα για να πάρουν την πρόκριση και αυτό ήρθε στο 59′ από τον Aguero, αλλά το δράμα δεν τέλειωσε εδώ!

Στο 73′ ο Llorente έκανε το 4-3, οι παίκτες και οι οπαδοί της City διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ισπανού επιθετικού, αλλά το VAR δικαίωσε τα “σπιρούνια” με το τέρμα να μετρά.

Στο 93′ ο Sterling έκανε το 5-3 και η City φαινόταν να παίρνει την πρόκριση μετά από ένα μεγαλειώδες αγώνα, αλλά το VAR ακύρωσε το τέρμα, αφού ήταν offside στο ξεκίνημα της φάσης ο Aguero και έτσι η Tottenham πήρε την πρόκριση και εμείς βιώσαμε ένα από τα μεγαλύτερα κοντράστ συναισθημάτων στην ιστορία του αθλητισμού!

Ποια στιγμή θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη δική σου μνήμη από το Champions League της περιόδου 2018-19;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending