fbpx

Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται πιο εύκολα όταν πάνε διακοπές μαζί;

Οι τσακωμοί και οι καβγάδες είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο στις σχέσεις και οι ειδικοί λένε ότι είναι σημάδι αγάπης, γιατί “απ’ αγαπά, παιδεύει“. Πόσο μάλλον στις διακοπές…

Οι διακοπές θεωρούνται μια mini-συγκατοίκηση. Αναγκάζεσαι να κοιμηθείς, να κάνεις μπάνιο, να φας και γενικά να μοιραστείς ένα χώρο με έναν άλλο άτομο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, υπάρχουν 12 λόγοι που εξηγούν γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται πιο εύκολα όταν πάνε διακοπές μαζί. Εμείς επιλέξαμε τους 10 σημαντικότερους και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες πιο κάτω τους λόγους:

1
Περιβάλλον

br.freepik.com

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω η συμβίωση ανάλογα με το περιβάλλον μπορεί να αλλάξει.

Το περιβάλλον της πόλης, δηλαδή δουλειά, δουλειά και δουλειά, διαφέρει σε πολλά σημεία από το περιβάλλον των διακοπών, δηλαδή τη θάλασσα, τα ποτά και τη διασκέδαση.

2
Εγωισμός

makehimleaveher.com

Μερικές φορές κάτω υπό συγκεκριμένες συνθήκες τα εγώ ενός ζευγαριού βρίσκονται σε ένα περιβάλλον συνεχών συγκρούσεων.

Αυτές είναι οι στιγμές που ένας από τους δύο αντιλαμβάνεται ότι ίσως το ταίρι του να μην είναι τελικά ο ένας ή η μία, με αποτέλεσμα να ξενοκοιτάνε.

3
Συνύπαρξη

Ζευγάρια τα οποία δεν έχουν αρκετά συχνές επαφές στην καθημερινή τους ζωή, ξαφνικά βρίσκονται στη θέση που βλέπουν καθημερινά τον/την σύντροφό τους.

Αυτό δημιουργεί ένα είδος εντάσεων μεταξύ τους.

4
Διασκέδαση

oprah.com

Η σύνδεση διακοπών και διασκέδασης στο μυαλό του κάθε ανθρώπου γίνεται αυτόματα. Οι ψηλές φιλοδοξίες ψυχαγωγίας κάνουν το ταίρι τους να φαίνεται λίγος/η.

Αν και κάλλιστα μπορούν να περάσουν και οι δύο μαζί ατελείωτες ώρες στα beach bars της περιοχής.

5
Ρουτίνα

thebesttravelplaces.com

Τα ψυχοσωματικά προβλήματα και οι αλλαγές είναι συχνό φαινόμενο που πηγάζει μέσα από την απότομη αλλαγή της ρουτίνας των ζευγαριών.

6
Διατροφή

theromantic.com

Το γνωστό “έρχεται καλοκαίρι, πρέπει να χάσω κιλά” εξακολουθεί να είναι μάστιγα και στα ζευγάρια. Οι δίαιτες, οι διατροφές και οι προπονήσεις,  προκαλούν άγχος και επιθετική συμπεριφορά.

7
Σύνδρομο της Σταχτοπούτας

lafitness.wordpress.com

Κατά τη διάρκεια των διακοπών δημιουργείται ένα σύνδρομο το οποίο προκαλεί φθόνο και ζήλια για τους γύρω σου και για τον εαυτό σου, με επιπτώσεις στη σχέση σου.

Αυτά τα συναισθήματα προκαλούνται κυρίως βλέποντας ότι δεν είσαι ο/η πιο όμορφος/η π.χ. στην παραλία.

8
Ελεύθερος χρόνος

iatronet.gr

Οι διακοπές σου προσφέρουν άπλετο ελεύθερο χρόνο οδηγώντας σε να σκέφτεσαι τι μπορεί να σου φέρει το μέλλον ή τις δουλειές που σε περιμένουν, επιστρέφοντας στη καθημερινή ζωή της πόλης.

9
Τρίγωνο του διαβόλου

freedesignfile.com/shape.com

Αν δεν γνωρίζεις τι είναι, σε πληροφορούμε ότι το τρίγωνο του διαβόλου αναφέρεται στο στήθος (για γυναίκες) ή στέρνο (για άντρες), κοιλιακούς και οπίσθια. Οι παραλίες μετατρέπονται σε πασαρέλες και δημιουργούνται υπαρξιακά προβλήματα.

10
Μέγεθος

goodfon.com

Το σύνδρομο του μεγέθους σχετίζεται αρκετά με το τρίγωνο του διαβόλου. Αναφέρεται σε καταστάσεις οι οποίες δημιουργούν στο άτομο προσωπικές ανησυχίες και ανασφάλειες.

Εσένα σου έτυχε κάτι από τα πιο πάνω με το ζευγάρι σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending