fbpx

Αυτά ήταν τα highlights της φετινής χρονιάς στο Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Η ακαδημαϊκή χρονιά για το Πανεπιστήμιο Κύπρου έφτασε στο τέλος της. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος υπήρξαν οι δυσκολίες, οι εξεταστικές, το άγχος αλλά και φυσικά και η ξέφρενη φοιτητική ζωή.

Όλα, όμως, κάποτε τελειώνουν, αφήνοντας μας με μια χρονιά γεμάτη εμπειρίες και αξέχαστες αναμνήσεις

Σ’ αυτό το άρθρο θα δεις τα 5 από τα κυριότερα highlights της φετινής χρονιάς 2018 – 2019!

1
Opening – Welcome Party 2018

Ο αγαπημένος Έλληνας καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς έκανε «ποδαρικό» της φετινής Ακαδημαϊκής χρονιάς, με την παρουσία του στο Welcome Party 2018, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο «απόλυτος star» χάρισε ένα αξέχαστο live με πολλές από τις παλιές, αλλά και καινούριες του επιτυχίες, ξετρελαίνοντας, όπως κάθε φορά, όλες τις «Ρουβίτσες» και όχι μόνο!

2
Πρυτανικές εκλογές

Τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι 7ες Πρυτανικές Εκλογές για ανάδειξη των νέων Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Δρ. Τάσος Χριστοφίδης, καθηγητής Μαθηματικών και Στατιστικής, ανακηρύχτηκε νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 16 Ιανουαρίου 2019.

Ελπίζουμε ο νέος πρύτανης να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα τον πήχη του Πανεπιστήμιο Κύπρου!

3
Εγκαίνια Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Κύπρου

Η περιβόητη και πολυ-αναμενόμενη Βιβλιοθήκη – Κέντρο Πληροφόρησης «Στέλιος Ιωάννου» άνοιξε τις «πύλες» της για το ευρύ κοινό στις 23 Νοεμβρίου 2018.

Η νέα βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της Κύπρου, σε σχέδια του διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένου αρχιτέκτονα Jean Nouvel.

Η ανέγερση του Κέντρου Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη “Στέλιος Ιωάννου” ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2011 και αξιοποιήθηκε δωρεά 8 εκατομμυρίων ευρώ εκ της αείμνηστης Έλλης Ιωάννου, στη μνήμη του συζύγου της Στέλιου Ιωάννου.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» που λέμε… Η αναμονή τελικά μας «δικαίωσε», αφού η βιβλιοθήκη είναι  τέλεια!

4
Αλυσίδα Γνώσης

Για τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης χρειάστηκε να γίνει η μεταφορά των βιβλίων από την παλιά βιβλιοθήκη που βρισκόταν στα Κεντρικά κτήρια του Π.Κ., στην Καλλιπόλεως.

Η μεταφορά αυτή έγινε στις 19 Νοεμβρίου μέσω μιας ανθρώπινης «Αλυσίδας Γνώσης», που είχε μήκος 4.23 χιλιόμετρα και αποτελείτο από φοιτητές, ακαδημαϊκούς, εθελοντές, μέλη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας.

Συνολικά μεταφέρθηκαν 600 βιβλία, από χέρι σε χέρι και μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού, υπό τους ήχους διάφορων Φιλαρμονικών.

Φυσικά, η χαρά των φοιτητών ήταν «διπλή». Με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση βρήκαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, αφού είχαν δοθεί οδηγίες από τον τότε Πρύτανη, Δρ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη για ακύρωση των μαθημάτων, με στόχο τη συμμετοχή τους στην αλυσίδα.

Οι περισσότεροι όμως, είτε πήγαν σπίτι τους να κοιμηθούν, είτε έπιναν το καφεδάκι τους σε κάποιο κοντινό cafe!

5
Φιέστα – Party τελειόφοιτων 2019

Όπως ανέφερα και στην αρχή του άρθρου, όλα –είτε καλά, είτε κακά– κάποτε τελειώνουν. Και ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος από μια ξέφρενη φιέστα;

Στις  19 Απριλίου 2019, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε στο Π.Κ. το party των τελειόφοιτων ή όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε οι πανηγυρισμοί – «φιέστα».

Και κάπως έτσι, οι τελειόφοιτοι γιόρτασαν την τελευταία τους μέρα ως φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Εσύ ήσουν σε κάποιο από τα πιο πάνω events – highlights που ξεχωρίσαμε;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending