fbpx

Αυτοί οι ξένοι παίκτες στο πρωτάθλημα 2018-19 έπαιξαν σε Μουντιάλ ή Euro!

Από τότε που άνοιξαν τα σύνορα και οι ξένοι είναι πλέον πολύ περισσότεροι από τους Κύπριους στο πρωτάθλημα μας, συνηθίζουμε να τους χωρίζουμε σε διάφορες κατηγορίες.

Η πιο ξεχωριστή από αυτές τις κατηγορίες είναι οι ξένοι εκείνοι που έρχονται κουβαλώντας μια αξιοσέβαστη καριέρα πίσω τους, με μπόλικες, συνήθως, συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας τους, αλλά και παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις.

Στο πρωτάθλημα που τέλειωσε πρόσφατα, είχαμε συνολικά 9 τέτοιους παίκτες. 9 ποδοσφαιριστές που είχαν τη τύχη να αγωνιστούν ή σε Μουντιάλ ή σε Euro.

Αυτούς τους ποδοσφαιριστές είναι που μπορείς να δεις πιο κάτω:

1
Eyong Enoh

Ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα που έπαιξαν φέτος στην Κύπρο είναι ο Καμερουνέζος μέσος της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου.

Ο 33χρονος Enoh, που για 6 χρόνια ανήκε στον Ajax (2008-2014), φόρεσε τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του 55 συνολικά φορές.

Από αυτές τις 55 συμμετοχές οι 5 ήταν στα πλαίσια των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2010 και 2014.

Συγκεκριμένα, ο Enoh αγωνίστηκε απέναντι στην Ιαπωνία και τη Δανία στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, ενώ στη Βραζιλία 4 χρόνια αργότερα αγωνίστηκε τρία 90λεπτα στη φάση των ομίλων απέναντι στο Μεξικό, την Κροατία και τη Βραζιλία.

2
Adam Nemec

Παρόμοια περίπτωση με τον μέσο του Παραλιμνίου είναι και ο Σλοβάκος επιθετικός της Πάφος FC. Ο Nemec ήρθε το καλοκαίρι του 2018 στην παφιακή ομάδα με το παλμαρέ του να γράφει 42 συμμετοχές με την εθνική της χώρας του και 13 τέρματα.

Από αυτές τις 42 συμμετοχές, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος 2018-19 έχει να περηφανεύεται πως οι 2 ήταν στο Euro 2016. Αναλυτικότερα, ο Nemec έπαιξε 31 λεπτά απέναντι στην Ουαλία και 23 απέναντι στη Ρωσία για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

3
Gordon Schildenfeld

29 φορές αγωνίστηκε με την εθνική Κροατίας ο, από το 2017, αμυντικός της Ανόρθωσης με τις 5 από αυτές να ήταν στα Euro 2012 και 2016.

Στη διοργάνωση που έγινε από κοινού στην Ουκρανία και την Πολωνία, ο Sifo έπαιξε 3 φουλ 90λεπτα απέναντι στις Ιρλανδία, Ιταλία και Ισπανία, ενώ 4 χρόνια αργότερα περιορίστηκε σε 2 ολιγόλεπτες συμμετοχές στους αγώνες της Κροατίας με την Τουρκία και τη Τσεχία.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο 34χρονος σήμερα Gordon Schildenfeld ήταν και μέλος της αποστολής της hrvatska και στο Μουντιάλ του 2014, μένοντας όμως και στα 3 παιχνίδια των ομίλων στον πάγκο.

4
Michal Duris

Όπως και ο Nemec, έτσι και ο Michal Duris ήταν μέλος της εθνικής Σλοβακίας στο Euro 2016, με τον επιθετικό της Ανόρθωσης να έχει πιο ενεργή συμμετοχή από τον συμπατριώτη του της Πάφος FC.

Αυτό γιατί ο Duris, που φόρεσε μέχρι σήμερα 40 φορές τη φανέλα της εθνικής της χώρας του, αγωνίστηκε 3 φορές στο Euro της Γαλλίας: 59 λεπτά απέναντι στην Ουαλία, 10 απέναντι στη Ρωσία και 64 απέναντι στη Γερμανία, με το τελευταίο να είναι για τη φάση των 16 της διοργάνωσης.

5
Danijel Pranjic

Από τους πιο “μπαρουτοκαπνισμένους” παίκτες του πρωταθλήματος μας ήταν στα 2 χρόνια που έπαιξε στην Ανόρθωση ο Danijel Pranjic.

Ο 37χρονος Κροάτης αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Bayern Munich, Sporting Lisbon, Celta Vigo και Παναθηναϊκό, ενώ εκπροσώπησε τη χώρα του συνολικά 58 φορές.

Από αυτές τις 58 εμφανίσεις με την εθνική της χώρας του, οι 4 ήταν στο Euro 2008 απέναντι σε Αυστρία, Γερμανία, Πολωνία και Τουρκία με τον “παππού” να μην χάνει ούτε λεπτό.

Άλλες 2 ολιγόλεπτες συμμετοχές μέτρησε ο Pranjic και στο Euro 2012 απέναντι σε Ιταλία και Ισπανία, ενώ 2 φορές αγωνίστηκε και στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014, ένα 90λεπτο απέναντι στο Καμερούν και 74 λεπτά απέναντι στο Μεξικό.

6
Gojko Kacar

Γρήγορα ξεχάστηκε η παρουσία του Kacar στην Ανόρθωση, αφού ο Σέρβος φόρεσε τη φανέλα της “Μεγάλης Κυρίας” στο πρώτο μισό της περιόδου 2018-19 χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία και αποτέλεσε παρελθόν.

Η καριέρα του 32χρονου σήμερα Kacar, όμως, έχει σαν highlight την 20λεπτη συμμετοχή του στον αγώνα Σερβία-Γερμανία για τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ του 2010.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο πρώην μέσος της Ανόρθωσης αγωνίστηκε 25 φορές με την εθνική της χώρας του.

7
Francis Uzoho

Ίσως το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της σεζόν 2018-19 ήταν ο Francis Uzoho. Ο Uzoho έγινε θέμα συζήτησης εξαιτίας του γνωστού σήριαλ με το δελτίο υγείας του, αλλά και για την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε απέναντι στην Αλκή Ορόκλινη.

Μόλις στα 20 του χρόνια πάντως, ο Νιγηριανός έχει στο παλμαρέ του 3 συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Uzoho ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Νιγηρίας στο πρόσφατο Μουντιάλ του 2018 αγωνιζόμενος απέναντι στην Κροατία, την Ισλανδία και την Αργεντινή.

8
Λουκάς Βύντρα

Πλούσια καριέρα έχει πίσω του ο Λουκάς Βύντρα. Ο Ελλαδίτης δεξιός μπακ αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, ενώ δοκίμασε και την τύχη του στο ισπανικό πρωτάθλημα (Levante) και το πρωτάθλημα Ισραήλ (Hapoel Tel Aviv).

Ο 38χρονος Βύντρα που από το 2016 ανήκε στην Ομόνοια αγωνίστηκε και 57 φορές με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος.

Ο Ελλαδίτης αγωνίστηκε ένα φουλ 90λεπτο  απέναντι στην Ισπανία στο Euro 2008, ενώ άλλες 3 γεμάτες συμμετοχές “έγραψε” και στο Μουντιάλ του 2010 απέναντι στις Νότιο Κορέα, Νιγηρία και Αργεντινή.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο Βύντρα ταξίδεψε και στη Βραζιλία με την εθνική το 2014, μένοντας όμως και στα 4 παιχνίδια στον πάγκο.

9
Reza Ghoochannejhad

Αποτέλεσε μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού για τον ΑΠΟΕΛ ο 31χρονος Reza, αγωνιζόμενος μόλις 738 λεπτά, πριν δοθεί δανεικός το χειμώνα στην αυστραλέζικη Sydney FC.

O Ιρανός στη χώρα του, πάντως, θεωρείται μεγάλο όνομα και μετρά 42 συμμετοχές με την εθνική του.

Από αυτές οι 3 ήταν στο Μουντιάλ του 2014 με τον Reza να μην χάνει λεπτό απέναντι σε Νιγηρία, Αργεντινή και Βοσνία. Μέλος της αποστολής ήταν και στο πρόσφατο Μουντιάλ του περασμένου καλοκαιριού, χωρίς να αγωνιστεί όμως.

Ήξερες πως αυτοί οι παίκτες έχουν αυτές τις σημαντικές παραστάσεις με τις εθνικές τους ομάδες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending