fbpx

5 επιστροφές ποδοσφαιριστών στις ομάδες που έφτιαξαν το όνομα τους!

Συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια να λέμε πως δεν υπάρχει πλέον ρομαντισμός στο ποδόσφαιρο, πως χάθηκε γενικά το συναίσθημα και υπερισχύει η δύναμη του χρήματος.

Μπορεί και να είναι αλήθεια ο πιο πάνω ισχυρισμός, ωστόσο κάπου-κάπου μερικά γεγονότα σε κάνουν να σκέφτεσαι “Ρε, μπας και;”

Γιατί ξεκίνησα το κείμενο με φιλοσοφίες, ίσως θα διερωτάσαι. Απλά, γιατί κάτι τέτοιες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό μου μόλις είδα το σχετικό δημοσίευμα για επιστροφή του Mats Hummels στην Borussia Dortmund.

Βέβαια, ο Γερμανός σέντερ μπακ δεν είναι η μοναδική περίπτωση ποδοσφαιριστή που επέλεξε να επιστρέψει στην ομάδα, στην οποία έφτιαξε το όνομα του και επειδή το μυαλό μου έμαθε να λειτουργεί συνειρμικά σε αυτές τις περιπτώσεις, θυμήθηκα άλλους παίκτες που κάποια στιγμή επέστρεψαν στην μεγάλη τους αγάπη.

Δες ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι παίκτες στο κείμενο που ακολουθεί:

1
Thierry Henry

Για να θεωρείται σήμερα ο Thierry Henry ένας από τους καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών, έπαιξε τεράστιο ρόλο η καριέρα του στην Arsenal. Ο “Titi” μεταγράφηκε από την Juventus στους “κανονιέρηδες” το 1999.

Όταν έφυγε για την Barcelona το 2007 είχε στο παλμαρέ του 2 πρωταθλήματα (το ένα ως μέλος των Invincibles) και 2 κύπελλα, ενώ ήταν και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Λονδρέζων.

Τον Γενάρη του 2012, και ενώ πλέον αγωνιζόταν στο MLS για τους New York Red Bulls, επέστρεψε στην Arsenal ως δανεικός για ένα μήνα, για να καλύψει το κενό των Chamakh και Gervinho, που θα αγωνίζονταν στο Copa Africa.

Η επανεμφάνιση του με τη φανέλα της Arsenal ως αλλαγή σε ένα αγώνα απέναντι στη Leeds για το FA Cup και κυρίως η εικόνα του να τρέχει σαν εκστασιασμένος όταν σκόραρε στον συγκεκριμένο αγώνα είναι μια από τις πλέον συγκινητικές εικόνες των τελευταίων χρόνων.

2
Didier Drogba

Παρόμοια περίπτωση με αυτή του Henry είναι και ο Didier Drogba, αφού το μεγαλύτερο μέρος της φήμης που έχει σήμερα οφείλεται στην Chelsea.

Στους μπλε του Λονδίνου μεταγράφηκε το 2004 από την Marseille και μέχρι το 2012 που αποχώρησε δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως έβαλε σχεδόν μόνος του τη Chelsea στο κλαμπ των μεγάλων της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα, αλλά ο πλέον σημαντικότερος τίτλος που κατέκτησε ήταν το Champions League του 2012, όπου στον τελικό με την Bayern έκανε τα πάντα!

Αφού λοιπόν έφυγε το 2012 και αγωνίστηκε στην Κίνα και την Τουρκία, επέστρεψε το 2014 στην αγαπημένη του Chelsea για ένα χρόνο, βοηθώντας την να κατακτήσει ακόμα ένα πρωτάθλημα!

3
Kaka

Άγνωστος στο ευρύ κοινό ήταν ο Kaka όταν μεταγράφηκε στη Milan από την Sao Paulo το 2003.

Με τις εμφανίσεις του ωστόσο ο Βραζιλιάνος καθιερώθηκε πολύ γρήγορα σαν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο τη συγκεκριμένη εποχή, αφού υπήρχαν περιπτώσεις που έμοιαζε ασταμάτητος!

Έμεινε στους rossoneri μέχρι το 2009 που μεταγράφηκε στη Real Madrid, κερδίζοντας ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο, το Champions League του 2007, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε και τη Χρυσή Μπάλα.

Το καλοκαίρι του 2013 επέστρεψε στην Milan για μια σεζόν, διάστημα στο οποίο πέτυχε 7 τέρματα σε 30 συμμετοχές, αλλά δεν κατάφερε να την οδηγήσει σε πρόκριση στα κύπελλα Ευρώπης.

Το 2014 έφυγε για την Orlando City, που ήταν η τελευταία ομάδα της καριέρας του (που ολοκληρώθηκε το 2017).

4
Leonardo Bonucci 

Αφού περιπλανήθηκε αρκετά στο ξεκίνημα της καριέρας του και αφού η Inter Milan δεν τον εμπιστεύτηκε αρκετά, η μεταγραφή στη Juventus το 2010 αποδείχτηκε καταλυτική για τον Leonardo Bonucci.

Μαζί με τον Chiellini και τον Barzagli συνέθεσαν μια εκπληκτική τριάδα στην άμυνα της “Signora Vecchia” κατακτώντας 6 συνεχόμενους τίτλους πρωταθλήματος από το 2012 μέχρι το 2017, όπως και 3 κύπελλα, ενώ ήταν φιναλίστ σε 2 τελικούς Champions League, το 2015 και το 2017.

Το καλοκαίρι του 2017, όμως, σε μια κίνηση που σόκαρε τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ιταλίας, αλλά και τους φίλους της Juve σε όλο τον κόσμο, μεταγράφηκε στη Milan, όπου πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Η παρουσία του στο Μιλάνο διήρκεσε μόλις ένα χρόνο, αφού το 2018 επέστρεψε στη Juventus, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

5
Mats Hummels

Μόναχο-Ντόρτμουντ-Μόναχο και ξανά Ντόρτμουντ. Αυτή είναι η διαδρομή που έκανε στη μέχρι στιγμής καριέρα του ο Mats Hummels.

Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Bayern Munich, κερδίζοντας μια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν 2006-07.

Τον Γενάρη του 2008 μεταγράφηκε στην Borussia Dortmund, ως δανεικός, πριν πάρει την ελευθέρας του τον χειμώνα της επόμενης χρονιάς.

Στην ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ είναι και που έχτισε το όνομα του και καθιερώθηκε, υπό τις οδηγίες του Jurgen Klopp, ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της γενιάς του.

Στην Dortmund έμεινε μέχρι το 2016, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο, ενώ ήταν και φιναλίστ Champions League το 2013.

Από το 2016 μέχρι το 2019 αγωνιζόταν στην Bayern, κερδίζοντας 3 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο, αλλά η διαδικασία ανανέωσης του ρόστερ από πλευράς Βαυαρών και οι φόβοι του Hummels ότι ο χρόνος συμμετοχής του θα μειωθεί, τον οδήγησαν πίσω στην Dortmund, όπως ανακοινώθηκε στις 19 Ιουνίου από τη διοίκηση της BVB.

Θυμάσαι κάποιο άλλο παίκτη που σε κάποιο στάδιο της καριέρας του επέλεξε να γυρίσει στην ομάδα που έχτισε το όνομα του;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending