fbpx

5 Βραζιλιάνοι που πέρασαν από τα γήπεδα μας και ξεχάστηκαν γρήγορα!

Σίγουρα μόλις διάβασες τον τίτλο θα θυμήθηκες έστω 3-4 Βραζιλιάνους που έπαιξαν ή παίζουν ακόμα στην ομάδα σου. Άλλωστε, στην πλειοψηφία τους, οι Βραζιλιάνοι έχουν μια ποδοσφαιρική αύρα που είναι πολύ δύσκολο να μην θυμάσαι έστω και μια ενέργεια τους.

Όπως συμβαίνει όμως σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και εκείνοι που σε κάνουν να διερωτάσαι “Μα όντως έπαιξε τούτος στην Κύπρο;”

Ακριβώς αυτό τον συνειρμό είναι που αναπτύσσω πιο κάτω. Μάζεψα 5 Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα μιας μεγάλης ομάδας στην Κύπρο αλλά μάλλον δεν τους θυμάται κανείς, εξαιτίας της μέτριας παρουσίας τους.

Δες ποιους επέλεξα παρακάτω:

1
Bruno Nascimento

Το καλοκαίρι του 2016 η Ομόνοια εμπιστεύτηκε τον Νίκο Νταμπίζα στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο Ελλαδίτης επέλεξε τον 25χρονο, τότε, Βραζιλιάνο Bruno Nascimento για μια θέση στο κέντρο της άμυνας.

Μόνο που αντί ο Nascimento να γίνει ο ηγέτης της πράσινης άμυνας, έθεσε τον εαυτό του ως σοβαρό υποψήφιο για την χειρότερη μεταγραφή στην ιστορία της Ομόνοιας.

Αγωνίστηκε μόλις 11 φορές με το τριφύλλι στο στήθος σε όλες τις διοργανώσεις, τα λάθη και οι γκέλες του έγιναν αντικείμενο σχολιασμού ακόμα και σε σατιρικές εποχές και αποτέλεσε παρελθόν πριν το τέλος της σεζόν 2016-17.

2
Choco

25 χρονών ήταν και ο Guilherme de Souza, πιο γνωστός ως Choco, όταν τον ανακοίνωσε ο ΑΠΟΕΛ τον Μάη του 2015. Ο Choco, που προοριζόταν για τη θέση του δεξιού μπακ, προερχόταν από μια γεμάτη τριετία στη βουλγαρική Ludogorets.

Μόνο που στην Κύπρο έμελλε να μην αγωνιστεί ούτε λεπτό σε επίσημο αγώνα και αποτέλεσε παρελθόν τον Δεκέμβρη του 2016, με τους γαλαζοκίτρινους να τον αντικαθιστούν με τον Zhivko Milanov.

3
Fabricio

Μεταγραφή Πάμπου Χριστοδούλου ήταν ο Fabricio Silva Dornellas που ανακοινώθηκε από την Ομόνοια στις 2 Αυγούστου 2017 και ενώ το ίδιο καλοκαίρι ενδιαφέρθηκε για αυτόν και η Ανόρθωση.

Ο Βραζιλιάνος, που αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός, είχε μια αξιόλογη καριέρα πίσω του και στα 27 του βρισκόταν στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία.

Στους πράσινους όμως δεν “έπιασε”, έπαιξε σε 13 αγώνες και στις 11 Ιανουαρίου 2018 ανακοινώθηκε η αποδέσμευση του από την ομάδα της Λευκωσίας.

4
Elton

Τον Γενάρη του 2015 ο Απόλλωνας ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου μέσου Elton Figueiredo, με συμβόλαιο για 1,5 χρόνο. Ο Elton προερχόταν από μια γεμάτη σεζόν με τη φανέλα της Dynamo Bucharest, αλλά στους γαλάζιους της Λεμεσού δεν “έπιασε”.

Αγωνίστηκε σε μόλις 4 αγώνες με τη φανέλα του Απόλλωνα και στο τέλος της σεζόν αποχώρησε με προορισμό την Ελλάδα και τη Skoda Ξάνθη.

5
Christian da Silva

Το καλοκαίρι του 2013 ο ΑΠΟΕΛ απέκτησε τον χαφ Christian da Silva, με τον 24χρονο Βραζιλιάνο να βγαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός συνόρων.

Χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως αριστερός μπακ, αγωνιζόμενος συνολικά 12 φορές με τους γαλαζοκίτρινους, εκ των οποίων μόνο 4 στο πρωτάθλημα. Τον χειμώνα του 2014 αποδεσμεύτηκε και επέστρεψε στην πατρίδα του.

Θυμάσαι κάποιον από αυτούς να παίζει στην Κύπρο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending