fbpx

5 κυπριακά στέκια για brunch στο χωριό που θα θες να πας σύντομα!

Για πολλούς πλέον είναι must το Σαββατοκύριακο τους να επισκεφτούν τα διάφορα στέκια που σερβίρονται διάφορα πιάτα για brunch.

Κάτι που δεν γνωρίζουν όμως όλοι, είναι ότι πλέον το brunch έχει πάρει την πιο παραδοσιακή του μορφή και μεταφέρεται και εκτός πόλης.

Δες πιο κάτω πού σου προτείνουμε να πας σε κυπριακά χωριά:

1
Το Μπακάλικο του Χαψή στον Αγρό

instagram.com

Ένα όμορφο καφενεδάκι, το οποίο σερβίρει νόστιμο φαγητό αλλά και πρωινό. Ένας υπέροχος χώρος, φτιαγμένος με πέτρα γι’ αυτό και είναι δροσερός το καλοκαίρι, ζεστός τον χειμώνα.

Επιπλέον, στη μια πλευρά του έχει μία μικρή βεραντούλα που προσφέρει μια εντυπωσιακή θέα του χωριού από ψηλά. Το κύριο είναι ότι προσφέρει ένα εντυπωσιακό πρόγευμα, το ‘Μπούκωμα‘, το οποίο σερβίρεται για 2 άτομα και πάνω.

Περιλαμβάνει αυγά, λούντζα κρασάτη, αιγινό χαλούμι που σωτάρεται με κουμανταρία, σύκα παστά και μέλι, τυρί κασκαβάλι, αναρή φρέσκα με έψημα, μπέικον καπνιστό, αγγουράκι, ντομάτα, μαρμελάδες, βούτυρο και καπίρες.

  • (9409108) Αγρός, επ. Λεμεσού

2
Ταβέρνα Ποταμός στο Καμπί Φαρμακά

cyprus.wiz-guide.com

To χωριό Καμπί είναι λίγο πιο έξω από τον Φαρμακά και εκεί θα βρεις την ταβερνούλα ‘Ποταμός‘ για να δοκιμάσεις το νόστιμο brunch του κάθε Σάββατο – από τις 09.00 π.μ. μέχρι τις 13.00 μ.μ. και Κυριακές και αργίες, από τις 09.00 π.μ. μέχρι τις  11.00 μ.μ.

Το πρόγευμα περιλαμβάνει φρεσκοψημένο ψωμί που θα το συνδυάσεις με: ντόπια ντομάτα και φρεσκότατο αγουράκι με λαδορίγανη, λουκάνικα πιτσιλιάς, αυγά βραστά και τηγανητά, λούντζα τοπικής παραγωγής, ελιές οφτές, χαλούμι στα κάρβουνα, διάφορα είδη σπιτικής μαρμελάδας από τοπικά φρούτα, αναρή φρέσκια με μέλι ή έψημα και κανέλα.

Στην ταβέρνα μπορείς να γευτείς επίσης τον κυπριακό μεζέ της, με μερίδες μαγειρευτών αλλά και επιλογές από νηστίσιμα και χορτοφαγικά πιάτα.

  • (22643315) Καμπί Φαρμακά, επ. Λευκωσίας

3
Aristoklis traditional Brunch

checkincyprus.com

Ένας ξεχωριστός χώρος, εφοδιασμένος με τα διάφορα λουλούδια που είναι διακοσμημένος όπως γαρδένιες, γιασεμί και άλλα.

Το κυπριακό πρόγευμα εκεί περιλαμβάνει: χωριάτικο ζεστό ψωμί, παραδοσιακό χωριάτικο χαλούμι, τυρί, αυγά τηγανητά, λούντζα μαζί με κρύο ή ζεστό ρόφημα του βουνού.

Κάτι που πρέπει να γευτείς σίγουρα είναι η αναρή με χαρουπόμελο και οι σπιτικές μαρμελάδες του μαγαζιού.

  • (99612842, 99400226) Γρίβα Διγενή 16, Πάχνα, επ. Λεμεσού

4
Kika’s Garden στην Καλλέπεια

checkincyprus.com

Η κυρία Κίκα μεταμόρφωσε το σπίτι της στο χωριό Καλλέπεια σε ένα εξαιρετικό χώρο, ο οποίος από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή –από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 14.00 μ.μ.– προσφέρει ένα ξεχωριστό brunch.

Πιο συγκεριμένα, ετοιμάζει οργανικό-βιολογικό πρόγευμα με φρέσκα προϊόντα από την αυλή και τον κήπο της.

Δηλαδή εκεί μπορείς να βρεις φρέσκα αυγά από τις κότες της, φρεσκοψημένο ψωμί από τον φούρνο της αυλής της, λαχανικά και ζαρζαβατικά δικής της καλλιέργειας, ντόπιο χαλούμι, αναρή και γαλακτοκομικά, σύκα από τις συκιές της και προϊόντα εποχής.

  • (99459400) Καλλέπεια, επ. Πάφου, Πάφος

5
JAR Preserves, Κάτω Δρυς

instagram.com

Στο όμορφο χωριό Κάτω Δρυς μπορείς να βρεις την ταλαντούχα Έλλη, η οποία φτιάχνει chutneys και ονειρικές μαρμελάδες, και τα σερβίρει σε συνδυασμό με διάφορα άλλα καλούδια.

Επίσης, μπορείς να διαλέξεις διάφορα ροφήματα όπως: αχνιστό καφέ, δροσερό χυμό, και μικρές λαχταριστές λιχουδιές από σπιτικό ψωμί, αφράτα κρουασάν και πολλά υποσχόμενα γλυκίσματα, μέχρι αυγά, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, και φυσικά τις φανταστικές μαρμελάδες της Έλλης, που φτιάχνει η ίδια μαζί με τη μητέρα της.

  • (96476265) Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας

Εσύ σε ποιο θα πας σύντομα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending