fbpx

10 παίκτες που επέστρεψαν στην Κύπρο για άλλη ομάδα και ίσως δεν το ήξερες!

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο μια από τις λέξεις που κυριαρχούν είναι “ο επαγγελματισμός” ή αν προτιμάς η έλλειψη συναισθήματος. Γι’ αυτό και γίνεται όλο και πιο σπάνιο να δεις κάποιο ποδοσφαιριστή να περνά ολόκληρη την καριέρα του στην ομάδα της πόλης του.

Και ενώ υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, οι ποδοσφαιριστές που αλλάζουν τις ομάδες με απίστευτη ευκολία είναι η μεγάλη πλειοψηφία.

Με αφορμή, λοιπόν, τις μεταγραφές των Γιαννιώτα και Alef σε Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ αντίστοιχα, “ξέθαψα” άλλους 10 ξένους παίκτες που ενώ αρχικά αγωνίστηκαν σε μια ομάδα της Κύπρου, επέστρεψαν μετά από λίγα χρόνια για να αγωνιστούν σε άλλη.

Μπορείς να δεις αυτούς τους 10 παίκτες στο κείμενο που ακολουθεί:

1
Romeu Torres

Τον Πορτογάλο επιθετικό έφερε στην Κύπρο ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2016. Στους Τακτακαλίτες παρέμεινε για 2 χρόνια με τον επόμενο του προορισμό να ήταν η Progres Λουξεμβούργου.

Τον χειμώνα του 2019, ωστόσο, επέστρεψε στο νησί μας, αυτή τη φορά για να ενισχύσει την προσπάθεια για άνοδο στην Α’ Κατηγορία του Άρη Λεμεσού, ενώ τη σεζόν 2019-20 θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Αλκή Ορόκλινη.

2
Fabinho

Ως άνεργος ήρθε στην Ανόρθωση ο Βραζιλιάνος εξτρέμ Fabinho τον χειμώνα του 2006. Έκατσε για 1,5 χρόνο στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” με τις πολύ καλές του εμφανίσεις να του κερδίζουν μεταγραφή στη Βουλγαρία και την Brasov.

Οι μέρες του στη “Μεγάλη Κυρία” δεν ήταν η μοναδική του εμπειρία από το κυπριακό πρωτάθλημα, αφού ξαναήρθε στα μέρη μας το 2010 για λογαριασμό του Ερμή Αραδίππου.

Στους Αραδιππιώτες, όμως, δεν έμεινε πολύ, αφού αποτέλεσε παρελθόν τον χειμώνα του 2011.

3
Mario Budimir

Γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό της Κύπρου, μέσα από το πέρασμα του από τον Εργοτέλη, ήταν ο Κροάτης επιθετικός, Mario Budimir όταν τον απέκτησε ο ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2012.

Στους γαλαζοκίτρινους παρέμεινε για 1,5 σεζόν (αποχώρησε τον χειμώνα του 2013), αλλά με ενδιάμεσο σταθμό τον Παναιτωλικό, επέστρεψε στα μέρη μας τον χειμώνα του 2015 όταν και φόρεσε τη φανέλα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου για 1,5 χρόνο.

4
Amir Megahed

Ακόμα ένας γνωστός μας από την Ελλάδα (έπαιξε 2 χρόνια στον ΠΑΟΚ) ο Αιγύπτιος αμυντικός Amir Meagahed ήρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο τον χειμώνα του 2008, όπου αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο με τη φανέλα της Ανόρθωσης.

Τον χειμώνα του 2009 (το πρώτο μισό της σεζόν 2008-09 έπαιξε στην Τουρκία) επέστρεψε στο πρωτάθλημα μας, φορώντας αυτή τη φορά τη φανέλα της ΑΕΚ. Ούτε στους Λαρνακείς όμως έμεινε πολύ και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ήταν παρελθόν.

Τελευταία φορά που ακούσαμε για τον Αιγύπτιο ήταν το καλοκαίρι του 2015, όταν τον απέκτησε η Ένωση Νέων Παραλιμνίου, στην οποία όμως δεν αγωνίστηκε παρά μόνο μερικούς μήνες.

5
Vlatko Grozdanoski

Για 3,5 χρόνια ανήκε στην Ομόνοια ο Σκοπιανός εξτρέμ Vlatko Grozdanoski και συγκεκριμένα από το καλοκαίρι του 2004, μέχρι τον Γενάρη του 2008, διάστημα στο οποίο και ήταν από τα αγαπημένα παιδιά της πράσινης κερκίδας.

Με ενδιάμεσο σταθμό τη σερβική Vojvodina, ήρθε ξανά στα μέρη μας τον χειμώνα του 2010, όπου και φόρεσε για ένα εξάμηνο τη φανέλα της ΑΕΛ.

6
Joel Damahou

Πρωτογνωρίσαμε τον πολυθεσίτη από την Ακτή Ελεφαντοστού τη σεζόν 2015-16 όταν αγωνίστηκε με τα χρώματα της Πάφος FC, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

Με ενδιάμεσους σταθμούς το Kuwait και την Ελλάδα, ήρθε ξανά στην Κύπρο τη σεζόν 2017-18 όπου και αγωνίστηκε με τα χρώματα της Νέας Σαλαμίνας.

7
Civard Sprockel

Τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό τον μάθαμε τον χειμώνα του 2011, όταν τον έφερε στην Κύπρο η Ανόρθωση.

Στους κυανόλευκους της Αμμοχώστου ο Sprockel αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο με επόμενο προορισμό την CSKA Sofia.

Τον χειμώνα του 2015 τον έφερε ξανά στην Κύπρο ο Οθέλλος Αθηαίνου, όπου έμεινε μόλις ένα εξάμηνο.

8
Cristovao Ramos

Τον Πορτογάλο δεξιό εξτρέμ σύστησε στο ποδοσφαιρικό κοινό του νησιού η Αθλητική Ένωση Πάφος το 2007, όπου παρέμεινε για 2 χρόνια.

Το 2009 τον απέκτησε η Ανόρθωση στην οποία και παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2012, όταν και μετακόμισε στην Levski Sofia.

Αφού πέρασε και από την Τουρκία ήρθε ξανά στην Κύπρο το 2014, αυτή τη φορά για την Ομόνοια, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για 2 χρόνια.

9
Stelian Carabas

Στα γαλαζοκίτρινα της ΑΕΛ μας συστήθηκε ο Ρουμάνος χαφ, Stelian Carabas τη σεζόν 2003-04.

Ακολούθως, αγωνίστηκε για 1,5 σεζόν στην Ελλάδα με τη φανέλα της Skoda Ξάνθη, πριν τον φέρει ξανά στην Κύπρο ο Temur Ketsbaia και η Ανόρθωση τον χειμώνα του 2006.

Στους Βαρωσιώτες, που έμελλαν να είναι η τελευταία ομάδα της καριέρας του, αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο αποχωρώντας το καλοκαίρι του 2007 ως κυπελλούχος.

10
Dragan Isailovic

Ήρθε στην Κύπρο και την ΑΕΚ στα μέσα της σεζόν 2003-04 ο Σέρβος επιθετικός και σχεδόν άμεσα έγινε το αγαπημένο παιδί της κερκίδας, βοηθώντας σημαντικά στην κατάκτηση του κυπέλλου την ίδια χρονιά.

Έφυγε στα μέσα της σεζόν 2004-05 για τη Βουλγαρία και τη Litex Lovetch, πριν τον φέρει ξανά στα μέρη μας ο Εθνικός Άχνας τη σεζόν 2005-06.

Μετέπειτα, αποχώρησε για την Segunda Division, πριν επιστρέψει ξανά στο νησί μας, όπου και έκανε σύντομα περάσματα από Διγενή, Αλκή και Ερμή.

Ήξερες πως αυτοί οι ξένοι αγωνίστηκαν στην Κύπρο σε 2 διαφορετικές χρονικές περιόδους με διαφορετικές ομάδες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending