fbpx

Εβδομάδα UNIC Erasmus+ στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ningbo του Πανεπιστημίου Zhejiang!

Πρόκειται για την πρώτη φορά που αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας επισκέφτηκε Πανεπιστήμιο-Εταίρο στην Κίνα μέσω του προγράμματος Erasmus+ για Διεθνή Κινητικότητα.

Το Γραφείο Erasmus του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Ningbo του Πανεπιστημίου Zhejiang, είχε την τιμή να οργανώσει την πρώτη του εβδομάδα UNIC Erasmus+ στην Κίνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου 2019.

Η εβδομάδα UNIC Erasmus+ στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Ningbo του Πανεπιστημίου Zhejiang σημείωσε τεράστια επιτυχία. Το Γραφείο Erasmus είναι υπερήφανο και ευτυχές για την συμμετοχή συναδέλφων από τα τμήματα Μηχανικής, Επιστημών Ζωής και Υγείας, Φιλοξενίας, Τουρισμού και Διοίκησης Αθλητισμού, Γλωσσών και Λογοτεχνίας, καθώς και από το Γραφείο Erasmus. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας καλύφθηκε ένα ευρύ φάσμα παρουσιάσεων από τους καθηγητές και από το Γραφείο Erasmus, που πραγματεύθηκαν θέματα όπως: «Κινητικότητες για προσωπικό και φοιτητές στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ καθώς και άλλες ευκαιρίες μέσω του Προγράμματος», «Ταξιδεύοντας στην Κύπρο», «Κυπριακή Κουζίνα», «Περιβάλλον της Κύπρου», «Ανακαλύπτοντας τις κρυμμένες ομορφιές της Κύπρου μέσω Πεζοπορίας», και «Γλώσσα και Λογοτεχνία της Κύπρου». Επιπλέον, οι καθηγητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να διδάξουν σε τάξεις φοιτητών, αλλά και να συναντηθούν με καaθηγητές των αντιστοίχων τμημάτων τους και να συζητήσουν πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

Ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εργαστηρίων και παρουσιάσεων διοργανώθηκαν από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ningbo του Πανεπιστημίου Zhejiang, όπως: κινέζικη καλλιγραφία, μουσική και χορός, κινέζικη παραδοσιακή κοπή χαρτιού, και κινέζικη γλώσσα και πολιτισμός. Στο πλαίσιο πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες είχαν τη ευκαιρία να βιώσουν ξενάγηση σε τοπικά μουσεία και να δοκιμάσουν την παραδοσιακή κινέζικη κουζίνα.

Επιπλέον, η αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παρευρέθηκε στο 3ο Συνέδριο των Δημάρχων της Κίνας, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ningbo από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου 2019, με θέμα «Νέα Αντίληψη για Νέα Ανάπτυξη» και στην οποία παρευρέθηκαν δήμαρχοι από όλη την χώρα, καθώς και εκπρόσωποι από 17 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παρακολούθησε συζητήσεις, επισκέφθηκε τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με την έρευνα και την καινοτομία, καθώς επίσης και την εμπορική έκθεση. Επίσης, είχε τη ευκαιρία να συναντηθεί με τον δήμαρχο του Ningbo και με άλλους δημάρχους και εκπροσώπους άλλων χωρών που συμμετείχαν στο συνέδριο, δραττόμενη της ευκαιρίας για δικτύωση και γνωριμίες με νέους εταίρους.

Το Γραφείο Erasmus του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσβλέπει στην συνέχιση της συνεργασίας αυτής με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Ningbo του Πανεπιστημίου Zhejiang σε ερευνητικό επίπεδο, στην διαμόρφωση κοινών προγραμμάτων σπουδών και στην πραγματοποίηση κινητικοτήτων σε επίπεδο φοιτητών, κυρίως Διδακτορικού επιπέδου, και καθηγητών.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending