fbpx

Φοιτήτρια… 82 χρονών θα ξεκινήσει σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Η Δέσποινα Τσικουρή από τη Λεμεσό είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ακολουθήσεις τα όνειρα σου.

1
Σε ποιο κλάδο ξεκινά σπουδές;

Η 82χρονη μητέρα και γιαγιά κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μάλιστα, από τον περασμένο Σεμτέμβριο, είχε γραφτεί σε φροντιστήριο και δεν έχανε κανένα μάθημα καθημερινά.

Παρακολουθούσε μαθήματα Νέων και Αρχαίων Ελληνικών, Λατινικών και Ιστορίας. Μάλιστα, το διάβασμα της το κάλυπτε από τις 5:00 τα ξημερώματα, λόγω των διάφορων υποχρεώσεών της ως μητέρα και γιαγιά.

2
Συγκεκριμένα η κυρία Δέσποινα αναφέρει:

Πάντα ήθελα να σπουδάσω και πάντα έκανα Επιμορφωτικά Μαθήματα. Έκανα Φιλοσοφία, Γαλλικά, Πρώτες Βοήθειες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.ά.”, και πρόσθεσε “τώρα που μεγάλωσαν τα εγγόνια μου, είπα στα παιδιά μου πως ήθελα να παρακαθίσω στις προεισαγωγικές εξετάσεις”.

Για την κυρία Δέσποινα το ότι συναναστρεφόταν με άτομα ηλικίας 17 χρονών ήταν κάτι που της έδινε ζωή και θα πεθυμήσει πολύ αυτά τα άτομα που έβλεπε καθημερινά.

Παράλληλα, οι συμμαθητές της έτρεφαν εξίσου συμπάθεια για εκείνη, αφού της είχαν δώσει και το παρατσούκλι “σούπερ γιαγιά” και η “γιαγιά της καρδιάς μας”.

Έτσι η σούπερ γιαγιά, παρ’ όλες τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετώπισε, ήταν μία ανάμεσα στους 2.802 μαθητές που κατέκτησαν θέσεις στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας, στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2019.

Εμείς από την πλευρά μας να της ευχηθούμε κάθε επιτυχία στα επόμενα της βήματα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending