fbpx

Πώς οι τσουχτερές Παγκύπριες Εξετάσεις επηρεάζουν τους μελλοντικούς φοιτητές;

Λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων στις Παγκύπριες εξετάσεις, και επειδή το Απολυτήριο Λυκείου είναι το βασικό κριτήριο εισδοχής σε Πανεπιστήμια για τους μαθητές των Δημοσίων Σχολείων, λογικό επακόλουθο είναι να υπάρξουν αντιδράσεις από αρκετούς μαθητές και γονείς που επηρεάζονται.

Ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων κυμαινόταν σε χαμηλά επίπεδα και την προηγούμενη χρονιά. Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Γονέων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της όσον αφορά τα αποτελέσματα και γενικότερα επικρατεί έκδηλος προβληματισμός για το Εκπαιδευτικό Σύστημα στην Κύπρο.

Η Ομάδα της Global Education προτείνει εναλλακτικές επιλογές για την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί και που ανησυχεί τους μαθητές και τους γονείς. Παρά την χαμηλή βαθμολογίας στα μαθήματα, οι τελειόφοιτοι μπορούν να εξασφαλίσουν την επιθυμητή θέση στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο που έχουν αιτηθεί γιατί η Βρετανική Πανεπιστημιακή αρχή αναγνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας που αντιπροσωπεύουμε και συνεργαζόμαστε, και εξετάσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους της μαζικής αποτυχίας των μαθητών στην Κύπρο. Ο αγώνας των παιδιών διαφαίνεται κυρίως κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς και η μαζική αποτυχία δεν αντανακλά πλήρως την πραγματικότητα.

Επιβάλλεται λοιπόν να επανεξεταστεί ο φάκελος του κάθε μαθητή και να συμπεριληφθούν οι βαθμοί των μαθημάτων των προηγούμενων ετών αναλυτικά. Οπότε θα μπορεί να αξιολογηθεί συνολικά η θέση και η πρόοδος τους.

Όλη η απαραίτητη προετοιμασία για εισδοχή σε πανεπιστήμια έχει γίνει και βρίσκεται στο τελικό στάδιο, με γνώμονα να υποστηρίξουμε τους νέους που θα αρχίσουν τις σπουδές τους.

Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε καλύτερα τα παιδιά μας. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, θέτοντας νέα κριτήρια εισδοχής αφού το Απολυτήριο έχει πρωταρχική σημασία. Για εμάς δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος ανησυχίας.

Επομένως τα όνειρα δεν τέλειωσαν για τους τελειόφοιτους. Τα όνειρα τώρα αρχίζουν και κάθε παιδί πραγματικά αξίζει την ευκαιρία να διευρύνει τις γνώσεις του και να χτίσει το μέλλον του.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending