fbpx

Γιαγιάδες που έγιναν viral στο κυπριακό ποδόσφαιρο!

Σε κοινωνίες σαν αυτή της Κύπρου, που χαρακτηρίζονται ακόμα από παραδοσιακές δομές, οι γιαγιάδες κατέχουν ξεχωριστή θέση.

Είναι αυτό που λέμε “2 φορές μαμάδες” στην κυριολεξία όμως, αφού περισσότερα είναι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη γιαγιά τους, παρά με τη μητέρα τους, που συνήθως περνά πολλές ώρες μακριά από το σπίτι δουλεύοντας.

Ένας τομέας που σίγουρα δεν θα συνέδεε κανένας με αυτές τις γλυκύτατες μορφές είναι το ποδόσφαιρο.

Και όμως σε μια εποχή που σπαταλούμε πολλές ώρες συζητώντας για την κάρτα φιλάθλου, για τους λόγους που ο κόσμος απομακρύνθηκε από τα γήπεδα, εμφανίστηκαν γιαγιάδες στο ποδόσφαιρο μας να μας θυμίσουν ότι χωρά ακόμα ο ρομαντισμός σε αυτό τον τόσο ταλαιπωρημένο χώρο, τουλάχιστον στην Κύπρο.

Ακολούθως θα βρεις χαρακτηριστικά παραδείγματα γιαγιάδων που, άλλες παραπάνω, άλλες πιο λίγο, έγιναν θέμα συζήτησης στο κυπριακό ποδόσφαιρο:

1
Γιαγιά Σταυρούλα (Ανόρθωση)

Η γιαγιά Σταυρούλα Σοφοκλέους είναι μια 94χρονη πρόσφυγας από τη Μουσουλίτα, οπαδός της Ανόρθωσης.

Την μέρα που συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από τη μέρα που έχασε το σύζυγο της, Αντρέα, επίσης οπαδό της Ανόρθωσης, η γιαγιά αγόρασε με τη σύνταξη της 5 εισιτήρια διαρκείας για τη Νότια κερκίδα του “Αντώνης Παπαδόπουλος” με σκοπό αυτά να δοθούν σε 5 απόρους Ανορθωσιάτες κάτω των 18 ετών.

Όπως ήταν φυσικό, η κίνηση της αυτή συγκίνησε όσους ασχολούνται με την Ανόρθωση και όχι μόνο, αφού η είδηση έφτασε μέχρι και τις πιο γνωστές αθλητικές ιστοσελίδες της Ελλάδας.

2
Γιαγιά Κυριακού (Εθνικός Άχνας)

Η γιαγιά Κυριακού Παύλου είναι η πρώτη που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των media της Κύπρου, αφού εδώ και πολλά χρόνια δεν χάνει αγώνα του Εθνικού Άχνας στο Δασάκι.

Μάλιστα, η γιαγιά έγινε πρώτο θέμα το καλοκαίρι του 2017, όταν έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από οπαδούς της Ανόρθωσης σε ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Εθνικό και τον ΑΠΟΕΛ.

Παρ’ όλα αυτά, η γιαγιά Κυριακού δεν πτοήθηκε και συνεχίζει απτόητα να ακολουθεί τον Εθνικό, όταν αυτός παίζει στο Δασάκι.

3
Γιαγιά Φωτεινή (Ανόρθωση)

Πριν τη γιαγιά Σταυρούλα, ήταν η γιαγιά Φωτεινή που πέρασε τα στενά όρια της Κύπρου, αφού την πιο πάνω φωτογραφία δημοσίευσαν παγκόσμια γνωστές οπαδικές ιστοσελίδες, όπως η “Ultras World”.

Η γιαγιά Φωτεινή Ευαγγέλου είναι πρόσφυγας, οπαδός της Ανόρθωσης και στην πρώτη προπόνηση της “Μεγάλης Κυρίας” στο Λιοπέτρι θεάθηκε με ένα πυρσό δεμένο στο μπαστούνι της, σε μια φωτογραφία που έγινε προσωποποίηση του πάθους για μια ομάδα.

Όπως η ίδια δήλωσε σε συνέντευξη της στον Reporter: “Έχει αρκετά χρόνια που οι οπαδοί της Ανόρθωσης βάζουν στο μπαστούνι μου φωτοβολίδα και θέλουν να τους ξεσηκώνω, τι να κάνω και γώ, αφού τους αρέσει; Αλλά μου αρέσει και μένα βέβαια. Όποτε έχουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ή μια σπουδαία προπόνηση με θέλουν δίπλα τους.”

4
Γιαγιά Γεωργία (Ομόνοια)

Η γιαγιά Γεωργία, 87χρονη οπαδός της Ομόνοιας από την Ορμήδεια μπορεί να μην έγινε τόσο γνωστή, όσο οι πιο πάνω γιαγιάδες, όμως η ιστορία της είναι εξίσου συγκινητική, δείγμα ανιδιοτελούς αγάπης για την ομάδα της.

Η γιαγιά Γεωργία, λοιπόν, έχει 10 παιδιά, 32 εγγόνια και 38 δισέγγονα, όλα τους οπαδοί της λευκωσιάτικης ομάδας.

Σύμφωνα με τη γνωστή οπαδική ιστοσελίδα “omonoianews”, από όπου και βρήκα την ιστορία της “Κάθε φορά που η Ομόνοια αγωνίζεται ακούει τον αγώνα από το ραδιόφωνο της και ζει πραγματικά το παιχνίδι”, ενώ ο αγαπημένος της ποδοσφαιριστής είναι ο Matt Derbyshire.

Με γιαγιάδες σαν και αυτές υπάρχει ακόμα ελπίδα στο κυπριακό ποδόσφαιρο…

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,100FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending