fbpx

Παρακολούθησε δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια και δες πώς είναι οι σπουδές εξ αποστάσεως!

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις εξ αποστάσεως σπουδές; Αναρωτιέσαι γιατί αυτή η επιλογή είναι ιδανική για εσένα, επειδή δεν μπορείς να παρευρίσκεσαι στο πανεπιστήμιο, με βάση το καθημερινό σου πρόγραμμα;

Ειδικά στην εποχή μας, το πιο πάνω σενάριο ταιριάζει απόλυτα σε ένα σύγχρονο αλλά και… “ασύγχρονο” τρόπο ζωής, καθώς ως φοιτητής δεν είσαι υποχρεωμένος να συγχρονιστείς με τη φυσική σου παρουσία στο πανεπιστήμιο (ώρες, μάθημα, σημειώσεις, απορίες κ.λπ.)

Με βάση τα πιο πάνω, μάθαμε πρόσφατα για μια σειρά δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) που ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, για να βοηθήσει όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν τις εξ αποστάσεως σπουδές. Τα webinars αποτελούνται από διάφορα αξιόλογα θέματα, που πιστεύουμε ότι θα σε ενδιαφέρουν κι εσένα να τα παρακολουθήσεις!

Μέσα από τα σεμινάρια, διάρκειας 45-60 λεπτών, μπορείς να δεις ποια οφέλη και ευελιξίες έχουν τα εξ αποστάσεως προγράμματα, και να καταλάβεις από πρώτο χέρι πώς μοιάζουν οι εξ αποστάσεως σπουδές, μέσα από συζήτηση και απορίες που μπορείς να κάνεις με τη συμμετοχή σου! Επιπλέον, αν δεν προλάβεις να κλείσεις τη θέση σου σε ένα webinar, τότε, μπορείς πολύ εύκολα να παρακολουθήσεις το replay του webinar, πατώντας στο αντίστοιχο link.

Δες πιο κάτω το πρόγραμμα αυτών των ενδιαφέροντων σεμιναρίων μέσω του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου:

1
«Online MSc in Cybersecurity- An Emerging Profession»

Oι επιχειρήσεις, οι κυβερνήσεις, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι οργανισμοί του δημόσιου τομέα συλλέγουν, αποθηκεύουν και επεξεργάζονται τεράστιο όγκο ευαίσθητων και πολύτιμων δεδομένων. Αυτό το σεμινάριο θα εξηγήσει τη σημασία της ασφάλειας του κυβερνοχώρου και της διαχείρισής του ως θεμελιώδες στοιχείο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, θα βοηθήσει στην κατανόηση της σημασίας για τον μετριασμό του κινδύνου ως βασική δεξιότητα που πρέπει να έχουν οι ηγέτες, οι αναλυτές και άλλοι ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας και της τεχνολογίας.

  • Ημερομηνία: Τρίτη 17/9/19

2
«Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση εκτός τάξης: καθολικός σχεδιασμός μάθησης στη μουσειακή αγωγή»

Το σεμινάριο εστιάζει στην εφαρμογή των αρχών του Καθολικού Σχεδιασμού και του Καθολικού Σχεδιασμού Μάθησης με τη χρήση της (υποστηρικτικής) τεχνολογίας σε δραστηριότητες και περιβάλλοντα μάθησης που αφορούν τη Μουσειακή Αγωγή.

Αυτό πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών και για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες.

  • Ημερομηνία: Τετάρτη 18/9/19

3
«Η διαχείριση συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον»

Η παρουσίαση εστιάζει στα αίτια και στους τύπους συγκρούσεων στη σχολική μονάδα και αναδεικνύει 5 εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον.

  • Ημερομηνία: Πέμπτη 19/9/19

4
«Σπουδάζοντας Εξ Αποστάσεως»

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση λύνει τα χέρια σε όσους θέλουν να σπουδάσουν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αλλά και που για τους δικούς τους λόγους, δεν μπορούν να παρευρίσκονται εντός του πανεπιστημίου.

Θα τονιστεί δηλαδή ως κάτι σύγχρονο («της εποχής» μας) και ταυτόχρονα ως κάτι ασύγχρονο καθώς ο φοιτητής δεν είναι υποχρεωμένος να συγχρονιστεί με τη φυσική του παρουσία στο πανεπιστήμιο όσον αφορά τις ώρες, το μάθημα, τις σημειώσεις, τις απορίες κλπ.

  • Ημερομηνία: Δευτέρα 23/9/19

5
«Επιλογή σπουδών σε μια αγορά εργασίας που αλλάζει διαρκώς: ο ρόλος του συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού»

Η σύγχρονη πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από μεγάλη ρευστότητα της αγοράς εργασίας. Παράλληλα, οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις συντελούν στη δημιουργία νέων επαγγελμάτων, ενώ η ζήτηση σε άλλα επαγγέλματα σταδιακά μειώνεται. Πώς μπορεί ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις αυτές;

Το σεμινάριο αυτό προσπαθεί να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα και να περιγράψει συνοπτικά τις σύγχρονες εξελίξεις στην επαγγελματική συμβουλευτική.

  • Ημερομηνία: Τετάρτη 25/9/19, 5-6 μ.μ.
    ΜΑ Επαγγελματικός Προσανατολισμός & Συμβουλευτική

6
«Άμεση δημοκρατία και χαρισματικοί ηγέτες στην Αθήνα των κλασικών χρόνων: Η περίπτωση του Περικλή»

Κατά το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα π.Χ. οι Αθηναίοι υιοθέτησαν μια σειρά από μεταρρυθμίσεις οι οποίες, διαμόρφωσαν σε σημαντικό βαθμό τον συμμετοχικό, ριζοσπαστικό χαρακτήρα της αθηναϊκής δημοκρατίας.

Είναι όμως την ίδια περίοδο που ο Περικλής – σύμφωνα με την παραδοσιακή ανάγνωση της δράσης του- αναδεικνύεται σε ηγετική πολιτική μορφή, η οποία καθόρισε τις τύχες της αθηναϊκής πολιτείας. Στη διάλεξη μας θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο εξής ερώτημα: Πώς συνδυάζεται ένα πολίτευμα συμμετοχικής δημοκρατίας με την παρουσία μιας δυναμικής και ισχυρής προσωπικότητας;

Η απάντηση είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που για δεκαετίες κυριάρχησε στο δημόσιο λόγο, και η οποία δημιούργησε μια στρεβλή εικόνα για την αθηναϊκή δημοκρατία του δευτέρου μισού του 5ου αι. π.Χ.

  • Ημερομηνία: Πέμπτη 26/9/19, 5-6 μ.μ.
    Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό στις Ελληνικές Σπουδές

Επιπλέον, μπορείς να παρακολουθήσεις το replay των προηγούμενων σεμιναρίων που έχουν ολοκληρωθεί πιο κάτω!


7
«Δημιουργία πιστών/αφοσιωμένων πελατών» (CRM & Loyalty Building)

Στην προσπάθεια τους για εξεύρεση μιας πηγής βιώσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, οι επιχειρήσεις έχουν στραφεί στην ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων και στη δημιουργία πιστών πελατών.

Ως εκ τούτου, σε αυτή τη συνάντηση, θα αναπτυχθούν τα οφέλη που απορρέουν και η διαδικασία προσέλκυσης, δημιουργίας, ανάπτυξης και διατήρησης σχέσεων με επιλεγμένους πελάτες.

  • Ημερομηνία: Δευτέρα 15/7/19, ΜΒΑ 

8
«Μεταπτυχιακό στο Ποινικό Δίκαιο»

Οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τα δεδομένα μας απειλούνται και «κινδυνεύουν» σήμερα περισσότερο από ποτέ. Θα αναφέρονται οι κίνδυνοι, η αύξηση στις καταγγελίες (π.χ. της ηλεκτρονικής υποκλοπής) και μερικών παραδειγμάτων μέσα από τη σύγχρονη επικαιρότητα.

Θα γίνει αναφορά στην άγνοια των πολιτών και στην αναγκαιότητα για ενημέρωση και πρόληψη επί του θέματος και αναφορά στη νομοθεσία, τα δικαιώματα και στους τρόπους επίλυσης/πρόληψης αυτού του προβλήματος.

  • Ημερομηνία: Τρίτη 16/7/19,
    Μεταπτυχιακό στο Ποινικό Δίκαιο

9
«ICT-Enhanced Learning: Εκπαίδευση Υποστηριζόμενη από τις Τεχνολογίες Μάθησης & Επικοινωνίας»

Σε αυτό το webinar θα γίνει παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Eρευνητικού Eργαστηρίου για την Yποστηριζόμενη από τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας Εκπαίδευση (ICT-Enhanced Education Laboratory – ICTEE).

Θα παρουσιαστούν προγράμματα που σχεδιάζονται και εφαρμόζονται σε σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης, τα οποία συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του παιδαγωγικού πεδίου τόσο στην Κύπρο, όσο και διεθνώς.

  • Ημερομηνία: Πέμπτη 18/7/19,
    ΜΑ Τεχνολογίες Μάθησης & Επικοινωνίας

10
«Σπουδάζοντας Εξ Αποστάσεως»

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση λύνει τα χέρια σε όσους θέλουν να σπουδάσουν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αλλά και που για τους δικούς τους λόγους, δεν μπορούν να παρευρίσκονται εντός του πανεπιστημίου.

Θα τονιστεί δηλαδή ως κάτι σύγχρονο («της εποχής» μας) και ταυτόχρονα ως κάτι ασύγχρονο καθώς ο φοιτητής δεν είναι υποχρεωμένος να συγχρονιστεί με τη φυσική του παρουσία στο πανεπιστήμιο όσον αφορά τις ώρες, το μάθημα, τις σημειώσεις, τις απορίες κλπ.

  • Ημερομηνία: Δευτέρα 22/7/19 

11
“Αντιεμβολιαστικό κίνημα: αίτια, αντίκτυπος και αντιδράσεις από τον επιστημονικό κόσμο”

Στο Webinar θα γίνει μια περιεκτική αναφορά στους λόγους οι οποίοι καθιστούν τον εμβολιασμό ως μια ισχυρή δύναμη για τη δημόσια υγεία και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα, τα αίτιά του, η επίδραση που έχει το διαδίκτυο σε αυτό και οι τρόποι αντιμετώπισής του.

  • Ημερομηνία: Τρίτη 23/7/19,
    ΜΑ Δημόσια Υγεία

12
“Managing Human Resources”

Το webinar θα ασχοληθεί με τη σημασία του ανθρώπινου κεφαλαίου σε οργανισμούς. Θα αναλύσει τις διάφορες λειτουργίες διαχείρισης ανθρώπινων πόρων και θα συζητήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που δημιουργεί για τις σημερινές επιχειρήσεις.

  • Ημερομηνία: Τρίτη 23/7/19,
    Βachelor Business Administration

13
“Σχολικός εκφοβισμός”

Θα γίνει αναφορά στη σύγχρονη μάστιγα του bulling. Το σχολικό bulling δεν σταματά πλέον στο σχολείο. Συνεχίζεται ασταμάτητα και στο σπίτι, και έξω και παντού. Η σιωπή των θυμάτων «εντείνει» το πρόβλημα και ποιοι οι τρόποι πρόληψής του.

Θα επισημανθεί η αναγκαιότητα στήριξης των θυμάτων από ψυχολόγους (σχολικούς και όχι μόνο – αναλόγως της περίπτωσης και της ηλικίας).

  • Ημερομηνία: 25/7, BA Ψυχολογία

14
“Why pursue a BA in English Language and Literature?”

Το webinar “Γιατί να αποκτήσετε ένα πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας” θα απευθυνθεί σε υποψήφιους φοιτητές για να τους ενημερώσει για τη δομή και το περιεχόμενο του πτυχίου.

Οι παρουσιάσεις θα περιλαμβάνουν αναφορές σε συγκεκριμένες πτυχές επιλεγμένων μαθημάτων, για την επεξήγηση του υλικού που θα διδάσκεται στα προγράμματα.

  • Ημερομηνία: 29/7,
    BA in English Language and Literature

15
“Why pursue an MA in English Language and Literature?”

Το σεμινάριο “Γιατί να παρακολουθήσετε ένα master στην αγγλική γλώσσα και τη λογοτεχνία” θα απευθυνθεί σε υποψήφιους φοιτητές για να τους ενημερώσει επίσης για τη δομή και το περιεχόμενο του πτυχίου.

Οι παρουσιάσεις θα περιλαμβάνουν αναφορές σε συγκεκριμένες πτυχές επιλεγμένων μαθημάτων για την επεξήγηση του υλικού που θα διδάσκεται στα προγράμματα.

  • Ημερομηνία: 30/7,
    MA in English Language and Literature

Θες να ενημερώνεσαι για όλα τα νέα και events του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου; Δες περισσότερα στη σελίδα του ΕΔΩ!


* Έναρξη νέου κύκλου σπουδών: 30 Σεπτεμβρίου 2019

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending