fbpx

Η πρωτοποριακή Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας & η παγκόσμια αναγνώριση της!

Πόσα έχεις ακούσει για την Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας; Ήξερες ότι πρωτοπόρησε στην παροχή ιατρικής εκπαίδευσης στην Κύπρο, ιδρύοντας το 2011 την πρώτη Ιατρική Σχολή στη χώρα και ότι συνεργάζεται με τη 2η αρχαιότερη Σχολή της Αγγλίας, το St George’s, University of London που κατατάσσεται στα κορυφαία 250 πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με το Times Higher Educations World Rankings 2018;

Μάθε πως 8 χρόνια μετά, η Ιατρική Σχολή έχει καθιερωθεί στην Κύπρο και στο εξωτερικό για την καινοτόμο και ποιοτική εκπαίδευση που προσφέρει.

Πλέον, διαθέτει τη μεγαλύτερη ακαδημαϊκή ιατρική κοινότητα με περισσότερους από 740 φοιτητές, προερχόμενους από 58 χώρες, 132 άτομα ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό και 496 άτομα κλινικό διδακτικό προσωπικό μερικής απασχόλησης.

Δες πιο κάτω όλα όσα κάνουν ξεχωριστή την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας:

1
Σύγχρονες εγκαταστάσεις

Λειτουργεί σε 3 κτίρια με σύγχρονες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το κέντρο ανατομίας, τη βιβλιοθήκη, και τα εργαστήρια κλινικών δεξιοτήτων, ιστολογίας και ιστοπαθολογίας.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσφέρει 6 προγράμματα σπουδών:

  • MBBS – Τετραετές πρόγραμμα ιατρικής για κατόχους πρώτου πτυχίου. Προσφέρεται σε συνεργασία με το St George’s, University of London και είναι πιστοποιημένο από το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου
  • MD – Εξαετές πρόγραμμα ιατρικής για αποφοίτους λυκείου πιστοποιημένο από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (ΕΑΙΠ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου
  • PG/ MSc in Family Medicine – Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Οικογενειακή Ιατρική πιστοποιημένο από την ΕΑΙΠ. Το μεταπτυχιακό δίπλωμα PG είναι επιπλέον πιστοποιημένο από το Βασιλικό Κολέγιο Γενικών Ιατρών Ηνωμένου Βασιλείου (RCGP) και προσφέρει τη δυνατότητα σε φοιτητές με επαρκή κλινική εμπειρία να παρακαθίσουν στην Κύπρο τις εξετάσεις για απόκτηση της ιδιότητας διεθνούς μέλους ΜRCGP[ΙΝΤ]
  • MPH – Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Δημόσια Υγεία πιστοποιημένο από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου (ΔΙΠΑΕ)
  • MHSA – Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας πιστοποιημένο από το ΔΙΠΑΕ
  • PhD – Διδακτορικό πρόγραμμα στις Ιατρικές Επιστήμες πιστοποιημένο από την ΕΑΙΠ

2
Επιτυχίες Αποφοίτων – Στο 99% η απασχόληση

Η επιτυχία των αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αντανακλά την ποιότητα της προσφερόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Σε σύνολο 255 αποφοίτων (2015-2018), οι 252 (99%) έχουν εξασφαλίσει θέσεις σε πέραν των 200 ιατρικών κέντρων παγκόσμια, συμπεριλαμβανομένων κέντρων με διεθνή φήμη, όπως: το John Radcliffe Hospital της Οξφόρδης, το Addenbrooke’s Hospital του Κέϊμπριτζ, το King’s College Hospital, το University College Hospital του Λονδίνου και το Massachusetts General Hospital της Βοστώνης που είναι συνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Η αναγνώριση αυτή από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα επισφραγίζει την υψηλών προδιαγραφών ποιοτική εκπαίδευση που προσφέρει η πρώτη και μεγαλύτερη Ιατρική Σχολή της Κύπρου. Μάθε ΕΔΩ περισσότερα!

3
Συνεργαζόμενα Νοσοκομεία για κλινική κατάρτιση

Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κλινικής κατάρτισης που εκτείνεται σε τρεις ηπείρους, η Ιατρική Σχολή προσφέρει διεθνή εκπαιδευτική εμπειρία. Τα πρώτα δύο έτη σπουδών για το πρόγραμμα MBBS και τα πρώτα τέσσερα έτη για το πρόγραμμα MD πραγματοποιούνται στην Κύπρο, με τους φοιτητές να αποκτούν, από τα αρχικά στάδια, κλινική εμπειρία στα σημαντικότερα νοσοκομεία της χώρας.

Τα δύο τελευταία χρόνια σπουδών τους, οι φοιτητές του προγράμματος MBBS τοποθετούνται σε ένα από τα ακόλουθα συνεργαζόμενα νοσοκομεία:

  • Baltimore Washington Medical Center, University of Maryland, Βαλτιμόρη (για φοιτητές όλων των εθνικοτήτων)
  • Swedish Covenant Hospital, Σικάγο (για Αμερικανούς και Καναδούς φοιτητές μόνο)
  • Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού (για φοιτητές όλων των εθνικοτήτων)
  • Sheba Medical Centre, Ισραήλ (για Ισραηλίτες φοιτητές μόνο)

Οι φοιτητές του προγράμματος MD έχουν τη δυνατότητα, πέραν του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, να τοποθετηθούν στο Barnsley Hospital NHS Foundation Trust του Ηνωμένου Βασιλείου, εάν κατέχουν Ευρωπαϊκό διαβατήριο.

4
Εξεταστικό Κέντρο του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών της Αγγλίας

 

Το 2012 η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργών Αγγλίας (RCS) συνήψαν συμφωνία που καθιστά την Ιατρική Σχολή εξεταστικό κέντρο του RCS.

Το RCS είναι το ανεξάρτητο επαγγελματικό σώμα της Αγγλίας που προάγει και προωθεί ανάμεσα στα μέλη του τα υψηλότερα πρότυπα χειρουργικής πρακτικής και περίθαλψης των ασθενών. Ιατροί χειρουργοί που θα ήθελαν να αποκτήσουν την ιδιότητα μέλους του Βασιλικού Κολεγίου, IMRCS, μπορούν να παρακαθίσουν τις εξετάσεις στην Κύπρο.

5
Κοινωνική Ευθύνη

Μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της Σχολής, η Κινητή Ιατρική Μονάδα ταξιδεύει σε όλη την Κύπρο προσφέροντας δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε κατηγορίες συνανθρώπων μας όπως κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, ηλικιωμένους, πρόσφυγες και αιτούντες ασύλου, αλλά και στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.

Τα τελευταία 2 χρόνια ξεκίνησε εκστρατεία κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών και τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας. Γυναικολόγοι της Σχολής προσφέρουν δωρεάν το Τεστ Παπανικολάου σε γυναίκες που δεν θα είχαν αλλιώς εύκολη πρόσβαση σε γυναικολόγο. Μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί 500 γυναίκες.

Επίσης, η Κινητή Ιατρική Μονάδα δραστηριοποιείται σε θέματα προαγωγής της υγείας προσφέροντας ενημέρωση σε ομάδες μαθητών και ηλικιωμένων, ενώ μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού προσφέρουν εθελοντικά συμβουλευτικές υπηρεσίες, τόσο σε κυβερνητικές όσο και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

6
Πανεπιστημιακό Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει θέσει πρόσφατα σε λειτουργία Πανεπιστημιακό Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο πλαίσιο του Γενικού Συστήματος Υγείας (Γεσυ). Το Κέντρο θα εξυπηρετεί τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και των οικογενειών τους καθώς και τον τοπικό πληθυσμό.

Η λειτουργία του Κέντρου βασίζεται στο Βρετανικό μοντέλο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στοχεύει στην προσφορά μιας ολοκληρωμένης, ολιστικής και τεκμηριωμένης προσέγγισης στη γενική ιατρική πρακτική.

Είναι το πρώτο Πανεπιστημιακό Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργεί στη χώρα μας, το οποίο ταυτόχρονα θα αξιοποιείται και για την εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Μάθε περισσότερα για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ΕΔΩ!

Δες όσα είπαν φοιτητές και απόφοιτοι:

Karine De Souza, Φοιτήτρια Ιατρικού Προγράμματος MBBS, 4ο έτος, ΗΠΑ

 

«Το να αφήσω τις ΗΠΑ και να εγγραφώ σε μια Ιατρική Σχολή στην Κύπρο, ήταν μια απ’ τις πιο συναρπαστικές αποφάσεις που έχω πάρει, και μια απ’ τις καλύτερες. Το πρόγραμμα είναι διεθνές από κάθε άποψη, καθώς οι περισσότεροι συμφοιτητές μου προέρχονται από ΗΠΑ, ΗΒ, Καναδά, Αυστραλία, Ισραήλ, Λίβανο, Νέα Ζηλανδία. Για ‘μένα, το ότι μπορώ να επιστρέψω στη χώρα μου για την κλινική μου κατάρτιση, έκανε το πρόγραμμα ιδιαίτερα ελκυστικό

Αλεξάνδρα Πόπα, Φοιτήτρια Ιατρικού Προγράμματος MD, 5ο έτος, Κύπρος

«Αυτό που βρίσκω συναρπαστικό στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ότι στο τέλος των σπουδών μας θα έχουμε ευκαιρίες εργασίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Οι συμφοιτητές μου προέρχονται από χώρες που εκτείνονται γεωγραφικά από την Ισλανδία μέχρι τη Νότιο Αφρική. Τα οφέλη που προκύπτουν από αυτό το πολυπολιτισμικό περιβάλλον είναι σημαντικά για την προσωπική μας ανάπτυξη

Δρ. Σωτήρης Δημοσθένους, Ασκούμενος Ιατρός στο Oxford Deanery, Απόφοιτος προγράμματος ιατρικής MBBS 2016, Κύπρος

 

«Ένας από τους κύριους λόγους που το 2012 επέλεξα το πτυχίο Ιατρικής MBBS ήταν το σύστημα εκμάθησης βασισμένο στην επίλυση εβδομαδιαίων κλινικών προβλημάτων (Problem Based Learning). Η κλινική έκθεση από τις πρώτες εβδομάδες του πρώτου έτους της Ιατρικής Σχολής έθεσε ένα ισχυρό θεμέλιο για το ταξίδι μου προς την εξάσκηση της Ιατρικής. Μέσα από το πρόγραμμα σπουδών του St George’s, University of London στην Κύπρο είχα το προνόμιο να διδάσκομαι, να εργάζομαι, και να καθοδηγούμαι καθημερινά από ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων, καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα της κλινικής κατάρτισης. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι δεν θα μπορούσα να είμαι καλύτερα προετοιμασμένος για να ξεκινήσω την καριέρα μου ως ιατρός στη Βρετανία

Sjoefn Ragnarsdottir, Φοιτήτρια Ιατρικού Προγράμματος MD, 6ο έτος, Ισλανδία

 

«Κατάγομαι από την Ισλανδία και πιστεύω πως είναι υπέροχο να σπουδάζεις σε μία χώρα που έχει πάντοτε ήλιο και καλό καιρό. Είναι πολύ πιο εύκολο να ξυπνάς το πρωί για να πας στο Πανεπιστήμιο και ο ηλιόλουστος καιρός να σου φτιάχνει τη διάθεση.»

Θες να μάθεις περισσότερα για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας; Θα βρεις όσα ψάχνεις ΕΔΩ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending