fbpx

5 ποδοσφαιριστές που απέκτησε η Juventus χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ!

Όποιος παρακολουθεί το μεταγραφικό παζάρι των τελευταίων 10 χρόνων δεν γίνεται να μην αναγνωρίσει στη Juventus πως πρόκειται για την πραγματική βασίλισσα των μεταγραφών! Υπερβολική δήλωση, ε; Καθόλου!

Μπορεί ομάδες σαν τη Manchester City, την Paris Saint Germain, τη Real Madrid, τη Barcelona και τόσες άλλες να ξοδεύουν πολλά εκατομμύρια (και καλά κάνουν) για να ενισχύσουν το ρόστερ τους, αλλά η “Signora Vecchia” του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξέρει πως να το κάνει καλύτερα από όλους! Πώς; Αποκτώντας ελεύθερους ποδοσφαιριστές!

Από το 2009, σχεδόν κάθε χρόνο, η Juve αποκτά ένα ποδοσφαιριστή από το πάνω ράφι, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει τις ομάδες τους!

Παρακάτω μάζεψα 5 τέτοιες μεταγραφές:

1
Aaron Ramsey 

Μετά από 11 χρόνια ο Aaron Ramsey άφησε το Λονδίνο και την Arsenal για να φορέσει τα bianconerri της Juventus, σε μια μεταγραφή που ήταν γνωστή από το χειμώνα.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του Ουαλού με τους “κανονιέρηδες” έληγε το καλοκαίρι. Οι συζητήσεις με τους Λονδρέζους για ανανέωση του δεν είχαν αποτέλεσμα με αποτέλεσμα ο 28χρονος χαφ να καταλήξει στο Τορίνο και ενώ ενδιαφέρον για την απόκτηση του είχαν επιδείξει τόσο η Barcelona, όσο και η Paris Saint Germain.

2
Adrien Rabiot 

Από τους πλέον ταλαντούχους μέσους της γενιάς του είναι ο Adrien Rabiot. Γέννημα-θρέμμα της Paris Saint Germain ο 24χρονος χαφ, είδε τις σχέσεις του με τους Παριζιάνους να χαλούν κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018-19 με την αποχώρηση του να ήταν η μοναδική λύση και για τις 2 πλευρές.

Ενώ στο μάτι τον είχε βάλει και η Manchester United, o Rabiot επέλεξε Τορίνο και Juventus. Έτσι, μαζί με τον Ramsey, αλλά και ποδοσφαιριστές όπως ο Pjanic, Matuidi και Bentancur θα συνθέσουν μια μεσαία γραμμή ικανή να λυγίσει οποιαδήποτε ομάδα.

3
Andrea Pirlo

Ο Gianluifi Buffon χαρακτήρισε τη μεταγραφή του Pirlo στη Juventus ως “το deal του αιώνα” και αλήθεια, ποιος μπορεί να τον αδικήσει γι’ αυτό;

Το καλοκαίρι του 2011, με τον Ιταλό χαφ στα 32 του τότε, η Milan ίσως να θεώρησε πως ότι είχε να δώσει ο Pirlo το έδωσε και τον άφησε ελεύθερο.

Η Juventus έκανε δικό της τον σπουδαίο χαφ και μέχρι το 2015 που αποχώρησε για το MLS ο Pirlo είχε σημαντικότατο ρόλο στη “Signora Vecchia” κατακτώντας 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα και συνθέτοντας μαζί με τους Marchisio και Vidal μια τριπλέτα στο κέντρο της Juve, από τις καλύτερες που είχαν ποτέ οι bianconerri.

4
Dani Alves

Κάπως παρόμοια περίπτωση με αυτή του Pirlo ήταν αυτή του Dani Alves. Το 2016, όταν αποχωρούσε από την Barcelona στα 33 του και μετά από μια 8ετία γεμάτη τίτλους και διακρίσεις ίσως πολλοί να θεωρούσαν πως ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ δεν μπορεί να αποδώσει πλέον σε ψηλό επίπεδο.

Τον απέκτησε η Juventus και παρ’ ότι έμεινε στο Τορίνο μόλις ένα χρόνο, στον οποίο αγωνίστηκε 19 φορές και σκόραρε 6 τέρματα, επαναβεβαίωσε πως πρόκειται για το κορυφαίο δεξί μπακ της γενιάς του, κατακτώντας το νταμπλ και φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Champions League.

5
Paul Pogba

Η πιο διάσημη free transfer της Juventus την τελευταία δεκαετία ήταν αυτή του Paul Pogba το 2012.

Ο Γάλλος, μόλις στα 19 του τότε, αποχώρησε από τη Manchester United, αφού δεν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής από τον Sir Alex Ferguson, υπογράφοντας στη Juventus.

Στο Τορίνο ο Pogba έχτισε το όνομα του σαν ένας από τους καλύτερους box-to-box χαφ της εποχής μας, με τον ίδιο τον Γάλλο να απολαμβάνει τη ζωή στην Ιταλία χαρακτηρίζοντας τη σαν “διακοπές”.

Το πόσο καλός ήταν ο 26χρονος σήμερα Paul Pogba στη Juventus το μαρτυρούν τα 105 εκατομμύρια που έδωσε το 2016 η Manchester United για να τον αποκτήσει!

Ποια πιστεύεις πως ήταν η καλύτερη μεταγραφή ελεύθερου ποδοσφαιριστή που έκανε ποτέ η Juventus;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending