fbpx

5 πράγματα που χρειάζεται η Manchester United για να επιστρέψει στην κορυφή!

Είναι κοινό μυστικό πως τα τελευταία χρόνια η Manchester United έχει “βυθιστεί” στην μετριότητα.

Οι μέρες της παντοκρατορίας των “κόκκινων διαβόλων” είναι πια παρελθόν με ομάδες όπως οι Manchester City, Liverpool και Tottenham και Chelsea να μονοπωλούν τις πρώτες θέσεις κάθε χρόνο στην Premier League.

Τον Sir Alex Ferguson διαδέχτηκαν στον πάγκο οι David Moyes, Luis van Gaal, Jose Mourinho και Ole Gunnar Solskjaer με σποραδικές επιτυχίες που σε καμιά περίπτωση δεν φτάνουν το μεγαλείο της αρμάδας του Σκωτσέζου προπονητή.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το ερώτημα είναι ένα: Μπορούν οι “μπέμπηδες” να επιστρέψουν ξανά στην κορυφή του αγγλικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου;

Παρακάτω επιχειρώ να αναλύσω 5 πράγματα που χρειάζεται να κάνει η Manchester United για να είναι καταφατική η απάντηση στο πιο πάνω ερώτημα:

1
Η αυτοκρατορία του Sir Alex Ferguson τέλειωσε!

Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη Manchester United είναι ότι συμβαίνει σε κάθε ομάδα μετά από ένα κύκλο επιτυχιών.

Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που χρειάζεται να γίνει στην ομάδα του Manchester είναι να αναγνωρίσουν πως η παντοκρατορία που έχτισε ο Sir Alex Ferguson ανήκει οριστικά στο παρελθόν και χρησιμεύει πλέον ως μάθημα για το μέλλον και όχι ως μέτρο σύγκρισης.

Με άλλα λόγια, αντί όλοι στους “μπέμπηδες” να επικαλούνται τις glory days με τον Σκωτσέζο στον πάγκο, οφείλουν να καταλάβουν πως πρέπει να δημιουργήσουν νέες!

2
Να χτίσει ένα μακροχρόνιο πλάνο!

Όποιος ασχολείται με το αγγλικό ποδόσφαιρο ξέρει πολύ καλά την κόντρα που φτάνει σε σημείο μίσους που έχουν Manchester United και Liverpool.

Καλό θα ήταν, όμως, στο “Old Trafford” να δουν την πρόοδο που έκανε η μισητή τους αντίπαλος τα τελευταία χρόνια και να παραδειγματιστούν.

Από το 2015 που ανέλαβε τη Liverpool ο Jurgen Klopp η ομάδα του Merseyside παρουσιάζει σταθερή πρόοδο κάθε χρόνο, είναι εμφανές πως εργάζεται έχοντας ένα συγκεκριμένο πλάνο και η δημοτικότητα της ομάδας αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

Από την άλλη, στην United είναι εμφανής η απουσία ενός πλάνου με μακροχρόνιο στόχο την επιστροφή στην κορυφή.

Το μαρτυρούν, άλλωστε, οι συχνές αλλαγές προπονητών αλλά και οι αλλόκοτες μεταγραφικές επιλογές που πολλές φορές δεν συμβαδίζουν με τις αρχές του συλλόγου.

3
Να επενδύσει στις Ακαδημίες της!

Ένας από τους κύριους άξονες επιτυχίας της Manchester United επί ημερών Sir Alex Ferguson ήταν η αξιοποίηση σε πολύ μεγάλο βαθμό των Ακαδημιών της ομάδας.

Η “τάξη του ’92” με τα αδέλφια Neville, τον Nicky Butt, τον David Beckham, τον Paul Scholes και τον Ryan Giggs απέκτησε θρυλικές διαστάσεις στη συνείδηση των οπαδών της United.

Σήμερα, οι “κόκκινοι διάβολοι” έχουν να αντιπαρατάξουν ποδοσφαιριστές όπως οι Marcus Rashford και Jesse Lingard που δεν στερούνται, μεν ποιότητας, αλλά χρειάζονται ακόμα περισσότερη υποστήριξη από τα τμήματα υποδομών του συλλόγου.

Αυτό ειδικά από τη στιγμή που είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο η διοίκηση των “μπέμπηδων” να πείσει παίκτες κορυφαίου επιπέδου να παίξουν στο “Old Trafford”!

4
Να ξεκαθαρίσει υποθέσεις που εκκρεμούν!

Δεν στερείται ποιότητας το ρόστερ της United, αλλά παρουσιάζει ανισορροπίες, ενώ εσωτερικά θέματα και μεταγραφικοί ψίθυροι χαλούν την ηρεμία που πρέπει να έχει κάθε ομάδα.

Κάπως έτσι, η ψιθυρολογία γύρω από τον Paul Pogba που φημολογείται πως θέλει να αποχωρήσει, τον David de Gea που κάθε καλοκαίρι ακούγεται πως θα μετακομίσει στη Real Madrid και άλλους, πρέπει να σταματήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Μόνο όταν επέλθει ηρεμία στα αποδυτήρια και συνειδητοποιήσουν όλοι πως αποτελεί προνόμιο να παίζεις σε μια ομάδα όπως η United θα μπορεί ο Solskjaer να χτίσει κάτι πραγματικά στερεό!

5
Να κάνει προσεγμένες μεταγραφές!

Αναφέρθηκα πιο πάνω σε “αλλόκοτες μεταγραφικές κινήσεις” αλλά και “ανισορροπίες στο ρόστερ της United”.

Λόγου χάρη, δεν γίνεται ομάδα με το εκτόπισμα που έχει η Manchester United να έπαιζε μέχρι πρόσφατα με full back τον Ashley Young, ή να πληρώνει μυθικά ποσά σε παίκτες με μηδαμινή προσφορά (π.χ. Alexis Sanchez)

Αγωνιστικά, οι “μπέμπηδες” χρίζουν άμεσης ενίσχυσης σε όλες τις γραμμές – κέντρο άμυνας, κέντρο, εξτρέμ – όχι απαραίτητα με μεγάλα ονόματα, αλλά παίκτες που να ταιριάζουν στο προφίλ της ομάδας και να μπορούν ταυτόχρονα να την ανεβάσουν επίπεδο.

Με πιο απλά λόγια, ο Solskjaer πρέπει να κάνει προσεγμένες μεταγραφές κάθε χρόνο που να βελτιώνουν το υφιστάμενο ρόστερ.

Τι πιστεύεις εσύ πως πρέπει να κάνει η Manchester United για να μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending