fbpx

5 κρυμμένες παραλίες κοντά στον Πρωταρά που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς!

Υπάρχει τίποτα πιο ωραίο το καλοκαίρι, από το να απολαμβάνεις το μπάνιο σου στα κρυστάλλινα νερά της Κύπρου; Όχι βέβαια!

Γιατί όπως και να το κάνουμε σαν τις παραλίες μας δεν έχει! Δεν είναι λίγες οι φορές που οι παραλίες της Κύπρου έχουν βραβευτεί και έχουν αναγνωριστές ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Σίγουρα όμως δεν τις γνωρίζεις όλες, αφού κάποιες είναι πολύ καλά κρυμμένες! Γι’ αυτό κι εμείς ψάξαμε να βρούμε κάποιες από αυτές και να σου τις προτείνουμε.

Δες τις πιο κάτω:

1
Παραλία Πεζουνόσπηλιοι

Η παραλία Πεζουνόσπηλιοι ή αλλιώς παραλία της Φιλίας βρίσκεται 200 μέτρα νότια της παραλίας του Κάππαρη. Η πρόσβαση εκεί δεν είναι πολύ εύκολη μιας και πρέπει να περπατήσεις από την παραλία του Κάππαρη για να φτάσεις εκεί.

Ο συνδυασμός των πεντακάθαρων νερών μαζί με τις πολύ εντυπωσιακές σπηλιές, δημιουργούν μια πολύ όμορφη εικόνα που σίγουρα θα θέλεις να επισκεφτείς ξανά και ξανά!

Πριν πας σιγουρέψου ότι θα πάρεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα αφού δε θα βρεις κάτι εκεί, όπως νερό ή φαγητό, κρεβατάκι ή ομπρέλα.

2
Παραλία Βυζακιά

Η παραλία Βυζακιά είναι μια πανέμορφη παραλία της οποίας το όνομα βγήκε από την ύπαρξη βυζάκων (πέτρων).

Μπορεί να είναι μικρή παραλία (80 μέτρα μήκος), αλλά είναι αρκετά οργανωμένη, αφού εκεί θα βρεις κρεβατάκια, ομπρέλες και τουαλέτες.

Δε θα βρεις κάτι για φαγητό εκεί, γι’ αυτό προετοιμάσου σωστά και πάρε μαζί σου ό,τι θα χρειαστείς!

Η συγκεκριμένη παραλία δεν έχει πολύ βάθος, οπότε όπως καταλαβαίνεις είναι ιδανική για παιδιά. Η συγκεκριμένη παραλία είναι δίπλα από το Cavo Maris το ξενοδοχείο.

3
Παραλία Μάλαμα ή Σκουταρόσπηλοι

Η παραλία Μάλαμα ή Σκουταρόσπηλοι βρίσκεται στην περιοχή Κάππαρη και το όνομα της παραπέμπει στους μύθους που επικρατούσαν για το ότι υπήρχαν σπηλιές στην περιοχή όπου κρύβονταν οι πειρατές.

Τη συγκεκριμένη παραλία την χαρακτηρίζει η ηρεμία της, γι’ αυτό και την επισκέπτονται πολλοί ντόπιοι που θέλουν να αποφύγουν την βαβούρα της περιοχής.

Τα νερά εκεί είναι πεντακάθαρα και αρκετά ρηχά, οπότε κάνει να πας με τα παιδάκια της οικογένειας. Υπάρχουν ομπρέλες και κρεβατάκια του Δήμου, ενώ υπάρχουν και αρκετά εστιατόρια όπου μπορείς να κάτσεις για φαγητό.

Είναι αρκετά κοντά στην περιοχή που είναι ο κυκλικός κόμβος του Ζορπά. Αφού περάσεις τον κυκλικό κόμβο θα στρίψεις δεξιά (απέναντι σου θα δεις γνωστή υπεραγορά). Στη συνέχεια θα προχωράς ευθεία μέχρι να βρεις τα άσπρα και γαλάζια σπιτάκια.

Δες και τις υπόλοιπες παραλίες στο σχετικό άρθρο του Trends.com.cy ΕΔΩ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending