fbpx

5 λόγοι που συμπαθείς τη Liverpool ακόμα κι αν δεν είσαι οπαδός της!

Από τις λαοφιλέστερες ομάδες, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά στον κόσμο γενικότερα είναι η Liverpool.

Οι οπαδοί της έχουν θέση σε κάθε λίστα με τους πιο “τρελούς” οπαδούς, ενώ οι τελευταίες επιτυχίες της την κάνουν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες να παρακολουθείς το παιχνίδι της.

Δες στο κείμενο που ακολουθεί 5 λόγους να συμπαθείς την ομάδα του Merseyside ακόμα και αν δεν είσαι οπαδός της:

1
Το “You will never walk alone”!

Ο ύμνος από τον “Gerry and the Pacemakers” που έγινε ουσιαστικά συνώνυμο των “reds”, ειδικά μετά την τραγωδία του Hillsborough, είναι ικανός να συγκινήσει ακόμα και τον πιο σκληρόπετσο άνθρωπο στον κόσμο.

Μόνο να δεις το πάθος με το οποίο τον τραγουδούν οι Scousers δεν γίνεται να μην γίνεις ένα μαζί τους, έστω και για 2:49′ (όσο διαρκεί, δηλαδή, το τραγούδι)!

2
Η ατμόσφαιρα του Anfield!

Είναι κοινό μυστικό πως το Anfield είναι ένα από τα γήπεδα την ατμόσφαιρα του οποίου πρέπει να ζήσεις από κοντά έστω και μια φορά στη ζωή σου!

Γι’ αυτό εξάλλου υπολογίζεται πως περίπου 100 χιλιάδες ταξιδεύουν στο Liverpool από όλα τα σημεία του πλανήτη κάθε χρόνο, απλά για να δουν ένα παιχνίδι της ομάδας του Jurgen Klopp.

Ο “θόρυβος”, λοιπόν, που κάνουν οι reds σε κάθε παιχνίδι, οι φημισμένες “European nights” στο Anfield σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι της Liverpool, η ταμπέλα “This is Anfield” και η αύρα που βγάζει το γήπεδο είναι λόγος από μόνα τους να είσαι Liverpool!

3
Η πλούσια ιστορία της!

Bill Shankly, Bob Paisley, Joe Fagan, ο “King” Kenny Dalglish, Ian Rush, John Barnes, Steven Gerrard είναι μόνο μερικοί από αυτούς που συνέδεσαν το δικό τους όνομα με αυτό της Liverpool.

Είναι, παράλληλα, μερικοί από αυτούς που βοήθησαν στο να είναι σήμερα η ομάδα του Merseyside η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στην Αγγλία μαζί με τη Manchester United.

18 πρωταθλήματα, 6 Champions League και τόσα άλλα τρόπαια κοσμούν την τροπαιοθήκη της Liverpool, μια τροπαιοθήκη που σε προκαλεί να υποκλιθείς με δέος μπροστά της!

4
Είναι ομάδα ανατροπών!

Από το 4-0 επί της Barcelona ως το 3-1 επί του Ολυμπιακού το 2005 και από το 3-3 με τη Milan το 2005 ως το 4-5 επί της Norwich το 2016 και το 3-3 με τη West Ham στον τελικό του FA Cup το 2006 η Liverpool θεωρείται δίκαια ως ομάδα που ξέρει πως να ανατρέπει ακόμα και το πιο δύσκολο εις βάρος της σκορ!

Πέραν τούτο, όμως, από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και σήμερα, με εξαίρεση πολύ λίγα χρόνια, οι reds παίζουν επιθετικό, στρωτό ποδόσφαιρο κατοχής και επιβολής επί του αντιπάλου, αυτό που έμεινε γνωστό στην ιστορία ως “The Liverpool way” να παίζεις ποδόσφαιρο.

Αυτό ήταν άλλωστε και ένας από τους λόγους κυριαρχίας τους στο αγγλικό και διεθνές ποδόσφαιρο την εικοσαετία 1970-1990!

5
Η κόκκινη στολή της!

Αναφερθήκαμε πολλές φορές σε αυτό το κείμενο στη Liverpool ως τους “reds” και η αλήθεια είναι πως είναι η μοναδική ομάδα μαζί με τη Real Madrid που ταυτίστηκαν τόσο πολύ με ένα μόνο χρώμα! 

Η ολοκόκκινη στολή, που καθιερώθηκε από τον Bill Shankly στα μέσα της δεκαετίας του ’60, προσφέρει ακριβώς ότι ήθελε ο Σκωτσέζος χαρισματικός προπονητής. Κάνει τους παίκτες να μοιάζουν ανίκητοι γίγαντες.

Δες μόνο τον έτσι κι αλλιώς θηριώδη Virgil van Dijk πώς φαίνεται ντυμένος στα ολοκόκκινα και θα καταλάβεις γιατί το κόκκινο χρώμα και κατ’ επέκταση η ολοκόκκινη στολή συγκλονίζει κάθε φίλο του ποδοσφαίρου, οπαδό της Liverpool και όχι μόνο!

Εσύ συμπαθείς τη Liverpool; Και αν ναι, για ποιο λόγο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending