Duende art studio: Πήγαινε στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης με τίτλο «ΕΜΕΙΣ»!

Το εργαστήρι ζωγραφικής Duende art studio σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης με τίτλο «ΕΜΕΙΣ» που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19:30 Σπετσών 2, 2230 Λατσιά.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο αξιότιμος Δήμαρχος Λατσιών κύριος Χρίστος Πιτταράς.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των αποφοίτων Καλών Τεχνών Αγγλίας και Σκωτίας – Σκεύης Ρασιήτη, Αγγλίας – Λουίζας Φιλίππου και Αθήνα – Άντρης Λαζάρου.

Στα πλαίσια αυτής της έκθεσης θα έχετε την ευκαιρία να τις γνωρίσετε μέσα από τα έργα τους.

Η τέχνη μας γνώρισε, η τέχνη μας έφερε κοντά και ΕΜΕΙΣ σήμερα, δημιουργούμε με βάση την αγάπη μας για το χώρο, το χρόνο, τη φύση, τον άνθρωπο…

ΣΚΕΥΗ

Παίζοντας με την ιδέα του «συνδέω» και «αποσυνδέω».

Η καλλιτέχνις αποσυνδέεται από τον κόσμο μας και συνδέεται με την άλλη πλευρά του εαυτού της, αυτή που επιθυμεί χαρά, ηρεμία και γαλήνη, δημιουργώντας απλά γεωμετρικά και οργανικά σχήματα. Σχήματα τα οποία προέρχονται από την φύση με πολλά χρώματα.

Η αγάπη της για τη φύση, την αρχιτεκτονική και τη διακοσμητική είναι τα θέματα που της έδωσαν έμπνευση.

Ο αυθορμητισμός και η ψυχοσύνθεση της στιγμής μας ταξιδεύουν από τα σκούρα χρώματα και τις χαώδεις συνθέσεις, στα φωτεινά χρώματα και τις απλές συνθέσεις.

Η καλλιτέχνις κινείται ανάμεσα στο χάος και στην τάξη…. μέσα στο χρόνο και στο χώρο, ανάμεσα στη λογική και το παράδοξο, δουλεύει ελεύθερα με ποικίλα υλικά, παρόλα αυτά σε αυτή τη σειρά σχεδίων χρησιμοποιεί το παστέλ ως κύριο και μοναδικό υλικό. Ένα υλικό που ταυτίζεται με την παιδικότητα, την απλότητα και την ξεγνοιασιά.

ΛΟΥΙΖΑ

Ερμηνεύοντας τη φύση

Η υποσυνείδητη επιθυμία για αρμονία και ομορφιά είναι εγγενής σε όλους και μας προκαλεί ένα αίσθημα γαλήνης και χαράς.

Μέσα στη φύση βιώνουμε συναισθήματα που λειτουργούν με τις δικές τους νόρμες και αναπτύσσονται ομοιοστατικά σαν ένα σύστημα μέσα στον ασταμάτητο χρόνο, σε μια πορεία προς το ωραίο, την τελειότητα. Διαισθαντικά είμαστε εξοικειωμένοι με αυτή την αυτορρύθμιση η οποία μας παρακινεί προς την εξωτερίκευση και τη δημιουργία μέσα από την καλλιτεχνική μας διαθεσιμότητα.

Σκοπός αυτής της εξωτερίκευσης είναι η ερμηνεία του φυσικού κόσμου με υλικό από τον εαυτό του.

Παρατηρώντας το χρώμα της φύσης ή του σάπιου φλοιού των δέντρων, γίνεται αντιληπτή η συσχέτιση του κόσμου, της τέχνης και της φύσης. Η χρήση του φλοιού καθώς πέφτει από το δέντρο και η ανάμειξή του με την μπογιά εμπλέκει το φυσικό στοιχείο με το ανθρώπινο.

Δημιουργός ή θεατής αισθάνεσαι την επιθυμία να διαλογιστείς με τον εαυτό σου και να διαπιστώσεις ότι τα πάντα είναι σοφά φτιαγμένα.

ΑΝΤΡΗ

Το σώμα πρωτοεμφανίζεται γυμνό στην αρχή, αθώο και αδαές για τη γύμνια του

Στη συνέχεια ένοχο και ντροπιασμένο.

Το σώμα λιώνει, μα και ανθίζει!

Tο ξύπνημα μιας εσωτερικής μουσικής, και η συνειδητοποίηση ότι η ψυχή κατοικεί στο σώμα, φέρνει την καλλιτέχνι αντιμέτωπη με το φορέα ζωής – το σώμα.

Όταν η εξιδανίκευση του σώματος εξαντλείται στο ίδιο το σώμα, τότε κινδυνεύει να χαθεί ο ενδιάμεσος του χώρος, ο χώρος του παιχνιδιού.

Παραμένει σε ένα χαώδες και απροσδιόριστο χώρο, εκεί, μόνο του στο κενό.

Με ένα ιδιαίτερο τρόπο ζωγραφισμένο, με έντονες πινελιές, χειρονομιακές κινήσεις και ρευστές φόρμες, τα στοιχεία αυτά δίνουν έμφαση στην αυθόρμητη, αλλά και υποσυνείδητη έκφραση με αποτέλεσμα να αποτυπώνεται στον καμβά το πηγαίο συναίσθημα.

Το ιδανικό, το ρεαλιστικό, το καταξιωμένο ή απαξιωμένο γυναικείο σώμα βρίσκεται σε διάλογο με την κοινωνία.

Σώματα ιδανικά όπως ήταν και κυρίως, όπως ποτέ δεν ήταν.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 18.00 – 20.00.