fbpx

Περιμένοντας τα αποτελέσματα των Α-Level: Tips για όσους θα περάσουν από τη διαδικασία Clearing του 2019!

Η ημέρα των αποτελεσμάτων των εξετάσεων A-Levels, είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές ημέρες του ακαδημαϊκού ημερολογίου για τους τελειόφοιτους μαθητές και τους γονείς τους. Η πολυαναμενόμενη αυτή ημέρα έχει οριστεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019.

Εκτός από το να είστε ψύχραιμοι την ημέρα των αποτελεσμάτων θα πρέπει να είστε και προετοιμασμένοι για την περίπτωση που τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Ακόμη και στην περίπτωση που είστε αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα θα ήταν καλά να έχετε ένα σχέδιο Β!

1
1. Ετοιμάστε λίστα με εναλλακτικά προγράμματα και πανεπιστήμια

Αν θα περάσετε από την διαδικασία του Clearing, τότε μάλλον δεν έχετε τις βαθμολογίες που επιθυμούσατε ή που χρειαζόσασταν για την πρώτη σας επιλογή. Όμως, μην πανικοβάλλεστε. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να μπει σε εφαρμογή το πλάνο Β. Για τους προνοητικούς, που έχουν είδη έτοιμη τη λίστα με τα εναλλακτικά πανεπιστήμια και προγράμματα θα μπορούν να δράσουν άμεσα και να αρχίσουν να τηλεφωνούν στα πανεπιστήμια.

Δεν χρειάζεται να αρχίσετε από την αρχή να ψάχνετε για νέα προγράμματα και πανεπιστήμια. Έχετε είδη κάνει αρκετή έρευνα καθώς ετοιμάζατε την UCAS σας. Για αυτό ξανακοιτάξτε τα πανεπιστήμια και προγράμματα που βάλατε στην αρχική σας UCAS. Αυτά είναι πανεπιστήμια και μαθήματα που έχετε ερευνήσει στο παρελθόν και σκεφτήκατε σοβαρά να σπουδάσετε – και το από γεγονός ότι τα έχετε επιλέξει μέσω της UCAS θα έχετε μια πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση από τα πανεπιστήμια, δεδομένου ότι φυσικά θα υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις σε αυτά τα προγράμματα.

Αν και δεν είναι και το πιο ενδεδειγμένο να κάνετε στροφή 180 μοιρών στην κατεύθυνση των σπουδών σας, δεν πρέπει να είστε αρνητικοί σε επιλογή κάποιου παρόμοιου προγράμματος που μπορεί να σας οδηγήσει και πάλι στην επαγγελματική κατεύθυνση που επιθυμείτε. Κάντε λίγο την προεργασία σας.

Ο τίτλος σπουδών κάποιων πανεπιστήμιων μπορεί να μην είναι ο ίδιος με εκείνον άλλων πανεπιστήμιων, αλλά στην ουσία κοιτάζοντας τα μαθήματα, μπορεί αυτά να είναι τα ίδια. Απλά μην κάνετε το λάθος να διαλέξετε ένα παρόμοιο πρόγραμμα με το σκεπτικό αργότερα, κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, να το αλλάξετε με ένα πιο ανταγωνιστικό, διότι αυτό δεν θα είναι εφικτό.

2
2. Βρείτε τον σωστό αριθμό επικοινωνίας των πανεπιστημίων

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον σωστό αριθμό τηλεφώνου και μην απλά θεωρήσετε ότι το κεντρικό τηλέφωνο είναι ο αριθμός που πρέπει να πάρετε. Τα περισσότερα πανεπιστήμια θα έχουν έναν ξεχωριστό αριθμό για τις θέσεις μέσω Clearing. Όταν τελικά πάρετε το τηλέφωνο να έχετε υπομονή διότι πιθανόν οι γραμμές να είναι κατειλημμένες για αρκετή ώρα.

3
3. Να είστε προετοιμασμένοι

Να έχετε τον αριθμό του UCAS και τους βαθμούς σας έτοιμους, έτσι ώστε όταν καλέσετε το πανεπιστήμιο να δίνετε έγκυρες και άμεσες πληροφορίες.

4
4. Δώστε την προσωπική σας πινελιά

Το τηλεφώνημα όσο και εάν προτιμάτε να το κάνει κάποιος άλλος για εσάς, πιθανότατα ο γονέας σας, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Το άτομο εισδοχής που θα απαντήσει το τηλέφωνο θα θέλει να μιλήσει αυτοπροσώπως με τον υποψήφιο φοιτητή και όχι με κάποιον που ενεργεί εξ ονόματος σας, θα θέλει να σας κάνει κάποιες ερωτήσεις για να διαπιστώσει ότι είστε ο κατάλληλος για τη θέση. Στις πλείστες περιπτώσεις μέσω του τηλεφωνήματος γίνεται και η εξασφάλιση θέσης (offer).

Για αυτόν τον λόγο, να χειρίζεστε την κάθε επικοινωνία σας με το πανεπιστήμιο σαν να είναι συνέντευξη (interview). Οι υπεύθυνοι εισδοχών αναζητούν τον ενθουσιασμό στα άτομα που θέλουν να σπουδάσουν στον κλάδο τους, προσπαθώντας να αποφύγουν τους φοιτητές που φαίνονται να αιτούνται για οποιονδήποτε κλάδο σπουδής, απλά και μόνο για να εξασφαλίσουν θέση μέσω του Clearing.

5
5. Μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις

Τα πανεπιστήμια που θα σας δώσουν θέση θα σας δώσουν λίγες ημέρες προθεσμία για να τους δώσετε την απάντηση σας. Η οποία πρέπει να παρθεί με σύνεση. Μην ξεχνάτε ότι θα περάσετε τα επόμενα 3 χρόνια των φοιτητικών σας χρόνων στο πανεπιστήμιο αυτό στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Για αυτό μην απλά δεχτείτε το πρώτο πανεπιστήμιο που σας δέκτηκε. Ας είμαστε ρεαλιστές, πάντα υπάρχει και η πιθανότητα να καθίσετε ένα χρόνο για να ξαναδοκιμάσετε για να μπείτε στο πρόγραμμα που πάντα ονειρευόσασταν.

Η εκπαιδευτική υπηρεσία Global Educational Services είναι πάντα στη διάθεση των ενδιαφερομένων για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την πιο πάνω διαδικασία, καθώς και την ανάληψη των ενεργειών για εξασφάλιση θέσης σε οποιαδήποτε Πανεπιστήμια που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22780250 και 22772244

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending