fbpx

Δες όλα όσα έγιναν στα Μουσικά Βραβεία Grammy 2019!

Τα Μουσικά Βραβεία Grammy (η λέξη προέρχεται από το γραμμόφωνο), απονέμονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, για τη βράβευση επιτυχημένων καλλιτεχνών στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Αρμόδια για την απονομή είναι η Εθνική Ακαδημία Τεχνών κι Επιστημών Ηχογράφησης (Νational Academy of Recording Arts and Sciences) των ΗΠΑ.

Τα Βραβεία Grammy αποτελούν το λαμπρότερο γεγονός στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία και διαθέτουν αντίστοιχο κύρος με τα κινηματογραφικά βραβεία Όσκαρ, τα τηλεοπτικά βραβεία Emmy και τα θεατρικά βραβεία Tony.

Οι Νικητές και οι εκπλήξεις των Βραβείων Grammy 2019!

ew.com Credits to: RICH FURY/GETTY IMAGES; JOHN SHEARER/TAS18/GETTY IMAGES; LORNE THOMSON/REDFERNS

Φέτος, πραγματοποιήθηκαν τα 61α βραβεία Γκράμι στις 10 Φεβρουαρίου 2019 στo STAPLES Center του Λος Άντζελες με παρουσιάστρια την αμερικανίδα μουσικό, Alicia Keys.

Δίσκος της Χρονιάς όπως και Τραγούδι της Χρονιάς αναδείχθηκε το «This is America» του Childish Gambino.

Η 23χρονη Dua Lipa, που έγινε γνωστή σε κάθε γωνιά του πλανήτη με το hit «New Rules», κέρδισε το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη, ενώ η Cardi B έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το Καλύτερο Ραπ Άλμπουμ, «Invasion of Privacy».

Καλύτερο Ραπ Τραγούδι αναδείχθηκε το «God’s Plan» του Drake. Τέσσερα Grammy απέσπασε η τραγουδίστρια κάντρι, Kacey Musgraves, με σημαντικότερο ίσως αυτό του άλμπουμ της χρονιάς. Τη λίστα με τις μεγάλες νικήτριες της βραδιάς συμπλήρωσε η Lady Gaga που πήρε τρία βραβεία, με μάλιστα το υποψήφιο για Όσκαρ «Shallow», που ερμηνεύει μαζί με τον Bradley Cooper, βραβεύτηκε ως το καλύτερο ντουέτο της χρονιάς.

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η εμφάνιση της Michelle Obama στην τελετή, αφού έκανε το κοινό να παραληρεί. Βραβείο για την συνολική προσφορά της στη μουσική έλαβε η Dolly Parton, που τραγούδησε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, αλλά και η Diana Ross, με μια ερμηνεία αντάξια μιας αιώνιας ντίβας.

Η Ιστορία των Μουσικών Βραβείων Grammy!

albertonrecord.co.za

Τα πρώτα βραβεία Grammy παρουσιάστηκαν στις 4 Μαΐου 1959 στο Λος Άντζελες από την NARAS,  με συνολικά 28 βραβεία. Τα βραβεία Grammy εισήχθησαν ως τμήμα του πρότζεκτ «Λεωφόρος της Δόξας» στο Χόλυγουντ και δημιουργήθηκαν για να αναγνωρίσουν καλλιτέχνες που ενώ η δουλειά τους και η φήμη τους ήταν αντάξια, ίσως να μην είχαν λάβει ένα αστέρι στη λεωφόρο της δόξας στο Χόλιγουντ.

Η πρώτη ζωντανή μετάδοση των βραβείων έγινε στα 14α Βραβεία το 1971, ενώ πλέον υπολογίζεται ότι τα παρακολουθούν κάθε χρόνο ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε πάνω από 150 χώρες! Ο αριθμός των απονεμηθέντων βραβείων αυξομειώθηκε στο πέρασμα των ετών με κατηγορίες να προσθαφαιρούνται, ξεπερνώντας μια χρονιά τα 100 βραβεία.

Δικαίωμα συμμετοχής στα μουσικά βραβεία έχουν δισκογραφικές εταιρείες που έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την Εθνική Ακαδημία Τεχνών κι Επιστημών Ηχογράφησης, αλλά και μεμονωμένα μέλη της Ακαδημίας (καλλιτέχνες και άλλοι επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας).

Με 31 Βραβεία Grammy, ο Ser Georg Solti είναι ο πιο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης των Βραβείων. Η Alison Krauss είναι η μεγαλύτερη νικήτρια ανάμεσα στις γυναίκες καλλιτέχνιδες με 27 βραβεία, ενώ οι U2, με 22 βραβεία, κατέχουν το ρεκόρ για τα περισσότερα βραβεία που έχουν απονεμηθεί σε συγκρότημα. Τα τρόπαια κατασκευάζονται κατά αποκλειστικότητα από την Billings Artworks στο Ridgway του Κολοράντο.

Τα τρόπαια είναι χειροποίητα και συναρμολογούμενα με επικάλυψη χρυσού σε σχήμα γραμμοφώνου. Μέχρι και το Φεβρουάριο του 2009, έχουν απονεμηθεί 7.578 τρόπαια Grammy.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending