fbpx

5 ατάκες που λένε ΟΛΟΙ οι Κύπριοι οπαδοί ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζουν!

Καλά τα συνθήματα που έχει η κάθε ομάδα, καλό και το ποδοσφαιρικό λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε τόσο μοναδικά στην Κύπρο (λάισμαν, αράουτ, οφφσάι… ξέρεις εσύ), αλλά σαν την ενιαία κυπριακή γλώσσα ποδοσφαίρου δεν βρίσκεις αλλού στον πλανήτη!

Τι εννοούμε; Πολύ απλά πως είμαστε τόσο μοναδικοί που υπάρχουν συγκεκριμένες φράσεις που χρησιμοποιούμε ΟΛΟΙ οι Κύπριοι οπαδοί στο γήπεδο, ανεξαρτήτως ομάδας!

5 μοναδικές στο είδος τους ατάκες συγκεντρώσαμε στο κείμενο που ακολουθεί! Δες ποιες είναι:

1
Άτε τζιαι αρκήσαμεν!

Χρησιμοποιείται σαν είδος ιεροτελεστίας μόλις οι οπαδοί μπουν στο γήπεδο και πολλές φορές πριν καν κάτσουν στη καρέκλα τους για να φέρει τύχη, αλλά και να “βράσει” τον λαιμό ενόψει του δύσκολου 90λεπτου! Σημαίνει “ακόμα να σκοράρουμε;”

2
Εν τραβά η ομάδα/Πετά η ομάδα!

Το ματς ξεκίνησε και αποκλείεται σαν Κύπριος οπαδός να το βγάλεις χωρίς να πεις ούτε και μια λέξη!

Έτσι, είτε με το φιλαράκι που κάθεται δίπλα σου, είτε με τον άγνωστο που έτυχε να κόψει δίπλα σου season ticket, είτε και με τον εαυτό σου ξεκινάς κουβέντα ανάλογα και με την απόδοση της ομάδας.

Πόσες φορές έτυχε τη μια να “μεν τραβά” και την επόμενη αγωνιστική “να πετά”; Μάππα είναι και γυρίζει!

3
Τι κάμνει ρε ο αχάπαρος;

Στα πλαίσια της κουβέντας που λέγαμε πιο πάνω, κάτι παλαβό θα κάνει, κατά τη γνώμη σου, κάποιος παίκτης της ομάδας σου ή κάποια άκυρη αλλαγή ο προπονητής ή κάποιο φάλτσο σφύριγμα ο διαιτητής!

Το “τι κάμνει ρε ο αχάπαρος;” είναι σαν το “να ζει κανείς ή να μη ζει;”! Ένα από τα μεγάλα ρητορικά ερωτήματα της ανθρωπότητας που ποτέ δεν θα απαντηθούν!

4
Σφύρα καλά ρε!

Όλο και κάποιο ανάποδο φάουλ θα δώσει ο διαιτητής. Όλο και κάποιο πέναλτι θα διεκδικήσει η ομάδα σου και δεν θα στο δώσει, ή θα σταματήσει την επίθεση με ανύπαρκτο οφσάιντ.

Για να μην μιλήσουμε δηλαδή για κάτι κόρνερ ή πλάγια άουτ που βλέπεις τον λάινσμαν να μην ξέρει ποια πλευρά να δείξει, σαν να πρόκειται να αναλύσει το Πυθαγόρειο θεώρημα.

Τότε κι εσύ, κι εμείς και ο παραδίπλα μόνο ένα πράγμα μπορούμε να φωνάξουμε με όση δύναμη έχουμε! “Σφύρα καλά, ρε… (συνοδεύεται από την πρώτη βρισιά που θα σου έρθει στο μυαλό εκείνη τη στιγμή)!”

5
Γκο-όι!

Βλέπεις την μπάλα να κατευθύνεται με μαθηματική ακρίβεια στα δίκτυα. Τη βλέπεις να πηγαίνει σίγουρα μέσα.

Και ενώ ήδη ξεκίνησες να φωνάζεις “Γκολ”, ή θα την αποκρούσει ο τερματοφύλακας ενστικτωδώς ή θα χτυπήσει το δοκάρι ή θα το “γλείψει” και θα πάει έξω και πιντώνεις στο “Γκολ” ένα μακρόσυρτο “Όοοοι!”

Το αποτέλεσμα είναι η ατάκα “Γκο-όι!”… που 100% ακούστηκε σε κάθε γήπεδο της Κύπρου, από κάθε στόμα Κυπραίου οπαδού που σέβεται τον εαυτό του!

Υπάρχει καμιά άλλη ατάκα που λέμε όλοι οι οπαδοί στην Κύπρο και δεν την γράψαμε; Γράψε την στα κόμμεντς!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending