fbpx

5 παίκτες που ήρθαν φέτος στο πρωτάθλημα και αξίζει να προσέξεις!

Το καλοκαίρι του 2019 δεν διέφερε σε τίποτα από αυτό του 2018, του 2017, του 2016 και πάει λέγοντας, τουλάχιστον ποδοσφαιρικά. Τι εννοούμε; Πως οι ομάδες μας φρόντισαν να ενισχυθούν όσο καλύτερα μπορούσαν, η καθεμιά με τα δεδομένα της.

Είδαμε να έρχονται μεγάλα ονόματα (Puncheon), είδαμε να γίνονται υπερβάσεις (Savic, Gakpe) και πλέον ο καθένας περιμένει να δει την ομάδα του εντός αγωνιστικού χώρου.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 5 ποδοσφαιριστές που θα παίξουν για πρώτη φορά φέτος στο νησί μας και αξίζει να τους προσέξεις:

1
Michael Ortega

Ολοκαίνουργια ομάδα είναι η Ομόνοια της σεζόν 2019-20 με διψήφιο αριθμό μεταγραφών με αυτές των Uzoho και Bautheac να ξεχωρίζουν, ενώ πολύ καλές εντυπώσεις στα φιλικά άφησε και ο Ezra.

Αν είναι όμως κάποιος που πρέπει να “σταμπάρεις”, πέρα από τους πιο πάνω, αυτός είναι ο Κολομβιανός επιτελικός μέσος Michael Ortega.

Στα 28 του βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία, ενώ μετρά πλούσιες παραστάσεις με κορυφαία το πέρασμα του από τη Bundesliga και την Bayer Leverkusen, αλλά και τις 13 συμμετοχές με την εθνική U20 της χώρας του.

Το χαμηλό κέντρο βάρους του (1,72μ. το ύψος του) τον κάνει να μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ, αλλά και ως 2ος επιθετικός με τα πρώτα δείγματα γραφής του να δείχνουν ένα πολύ καλό χειριστή της μπάλας που μπορεί να μοιράσει παιχνίδι με άνεση.

2
Gevorg Ghazaryan

Παρόμοια περίπτωση με τον Ortega είναι και ο Ghazaryan που έφερε φέτος στην Κύπρο η ΑΕΛ.

Ήδη, από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των Λεμεσιανών, αλλά και στην πρεμιέρα με την Ανόρθωση, ο 31χρονος Αρμένιος επιτελικός μέσος έδειξε πως μπορεί να ταλαιπωρήσει κάθε άμυνα.

Είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας κάτι που του επιτρέπει να αγωνίζεται και ως 2ος επιθετικός, την ώρα που οι 70 συμμετοχές του με την εθνική Αρμενίας και τα 13 του τέρματα με το εθνόσημο είναι ακόμα ένα δείγμα της ποιότητας του.

3
Murtaz Daushvili

Πολλές μεταγραφές έκανε και η Ανόρθωση φέτος, στην προσπάθεια της να ανέβει ξανά στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου, με τις περισσότερες από αυτές να πρόκειται για παίκτες-πολυεργαλεία (Margaca, Βασιλακάκης, Okriashvili, Καλτσάς μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως η περίπτωση του Murtaz Daushvili. Ο “κάσκας” (επειδή φοράει σκουφάκι στο κεφάλι όταν αγωνίζεται) κέρδισε τις εντυπώσεις στα φιλικά της Ανόρθωσης.

Ο 30χρονος Γεωργιανός αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ με το κύριο χαρακτηριστικό του να είναι το ασταμάτητο τρέξιμο σε όλο το γήπεδο και ο δυναμισμός του.

Ήδη, άλλωστε, οι οπαδοί της “Μεγάλης Κυρίας” τον βάφτισαν “Σκοπελίτη 2”, με τον Temur Ketsbaia να τον ξέρει πολύ καλά από την θητεία του ως προπονητής της εθνικής Γεωργίας και να στηρίζει πολλά πάνω του.

4
Marcelo Torres

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, αυτό το άρθρο θα μπορούσε να αποτελείται εξ ολοκλήρου από μεταγραφικά αποκτήματα της Πάφος FC.

Και ενώ ξεχωρίζει η επιστροφή του Kevin Berigaud, όπως βέβαια και το “μπαμ” του καλοκαιριού, Jason Puncheon, μια μεταγραφή που χτυπά κατευθείαν στο μάτι είναι ο δανεισμός από την Boca Juniors του Marcelo Torres.

Πρόκειται για 22χρονο Αργεντινό που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και που μετρά 10 συμμετοχές και 7 τέρματα με την εθνική U20 της χώρας του ταγκό.

5
Ibrahim Koneh

Μετά από ένα χρόνο στη Β’ Κατηγορία, ο Εθνικός Άχνας επέστρεψε φέτος στα σαλόνια δείχνοντας αποφασισμένος να μην ξαναπέσει.

Γι’ αυτό, ανάμεσα σε άλλους, απέκτησε παίκτες που ξέρουν πολύ καλά το πρωτάθλημα μας (Laban, Miguelito), αλλά αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις με το “καλημέρα” είναι ο Ibrahim Koneh.

Ο 24χρονος Καμερουνέζος αγωνίζεται ως εξτρέμ με τα πρώτα δείγματα γραφής του να είναι εξαιρετικά.

Χαρακτηριστικά, στον αγώνα της πρεμιέρας απέναντι στο Παραλίμνι, ο Koneh σημείωσε ένα τέρμα και είχε συμμετοχή σε άλλα δυο στη νίκη των Αχνιωτών με 3-4 και έδειξε να είναι ένας από τους πιο γρήγορους ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται φέτος στην Κύπρο.

Ποιον παίκτη θα παρακολουθείς εσύ από κοντά φέτος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending