fbpx

5+1 must πράγματα που πρέπει να έχει το φοιτητικό σου δωμάτιο!

Έχεις διασφαλίσει θέση σε ένα πανεπιστήμιο της Κύπρου ή του εξωτερικού; Πλησιάζουν οι μέρες επιστροφής στο πανεπιστήμιο και πρέπει (επειγόντως!) να σκεφτείς τι θα βάλεις μαζί σου στη βαλίτσα αλλά και τι θα χρειαστεί να αγοράσεις μόλις πας στον καινούριο σου χώρο!

Το φοιτητικό σου δωμάτιο είναι ένας χώρος που περνάς πολλές ώρες της μέρας εκεί: διαβάζεις, τρως, κοιμάσαι ή απλώς «απλώνεις»,  βλέποντας το κενό για ώρες! Για αυτό το λόγο πρέπει είναι διαμορφωμένο ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες.

Δες τι σου προτείνουμε ως τα 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει το φοιτητικό σου δωμάτιο!

1
Οι «best-of» φωτογραφίες σου και αφίσες

Pexels.com/Siri

Κανείς δεν νιώθει άνετα σε ένα κρύο δωμάτιο με άδειους άσπρους τοίχους, εκτός και αν είσαι υπέρ του full minimal design, τότε εμείς μαζί σου! Αν όμως ανήκεις στο υπόλοιπο 99% του πληθυσμού, σίγουρα θα σου φανεί κάπως καταθλιπτικό!

Μην ξεχάσεις λοιπόν, μέσα στις τόσες προετοιμασίες που θα κάνεις πριν πας, να εκτυπώσεις τις αγαπημένες σου φωτογραφίες και να τις έχεις μαζί σου, έτοιμες να μπουν στους τοίχους!

Οι φωτογραφίες μπορεί να είναι τα αγαπημένα σου πρόσωπα (και ζώα!), τοπία που έχεις επισκεφτεί και αγαπάς πολύ, αναμνηστικές φωτογραφίες από την πόλη σου, αλλά και motivational quotes, ή φωτογραφίες από προορισμούς που έχεις στόχο να πας κάποτε στη ζωή σου! Γενικά, οτιδήποτε θα ήθελες και δε θα βαρεθείς να βλέπεις κάθε μέρα!

Με την ίδια λογική, αφού εγκατασταθείς στον καινούριο σου χώρο, αγόρασε μια αφίσα για τον τοίχο! Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, αλλά μια όμορφη μεγάλη εικόνα, θα βοηθήσει το δωμάτιό σου να γίνει ακόμα πιο προσωπικό και ιδιαίτερο!

Μερικές ιδέες για posters είναι:

  • ένας μεγάλος παγκόσμιος χάρτης
  • ένα μαντάλα
  • ένα πορτραίτο μιας προσωπικότητας που θεωρείς είδωλό σου
  • ένα όμορφο χαλαρωτικό τοπίο

2
Ο υπολογιστής σου

Freepik.com

Όποια και να είναι η σχολή σου, σίγουρα πρέπει να επενδύσεις στην αγορά ενός υπολογιστή, αν δεν έχεις ήδη!

Ανάλογα με τις ανάγκες σου όμως, πρέπει να επιλέξεις ένα υπολογιστή που θα αντέξει τη «κακομεταχείριση» που πρόκειται να περάσει! Ο φοιτητικός σου υπολογιστής είναι το δεξί σου χέρι (ίσως το αριστερό επειδή το δεξί εν πάντα το τηλέφωνο σου!).

Με αυτόν θα μπαίνεις στη πλατφόρμα του πανεπιστημίου σου να βλέπεις τις εργασίες, θα τις γράφεις, θα κάνεις παρουσιάσεις και θα γράφεις ίσως σημειώσεις κατά τη διάρκεια των διαλέξεων! Φυσικά τον χρειάζεσαι για να βλέπεις ταινίες και σειρές, επειδή αλλιώς… εν φκαίνει η εξεταστική!

3
Κουτί πρώτων βοηθειών

Freepik.com

Δεδομένου ότι έχεις τα απαραίτητα για το μπάνιο σου, όπως σαμπουάν, σαπούνια και προϊόντα προσωπικής φροντίδας, κάτι που συνήθως ξεχνάμε μέχρι να το χρειαστούμε είναι ένα μικρό κουτί πρώτων βοηθειών!

Είτε δώκεις με το μικρό σου δακτυλάκι σε ένα έπιπλο, είτε κάμεις απόπειρα να μαγειρέψεις για πρώτη φορά μόνος σου, σίγουρα 1-2 πράγματα από το κουτί θα τα χρειαστείς!

Στα φαρμακεία συνήθως υπάρχουν έτοιμα, εξοπλισμένα αλλά εσύ επιπρόσθετα μπορείς να βάλεις φάρμακα που προσωπικά πιστεύεις πως μπορεί να χρειαστείς (αναλγητικά φάρμακα για πονοκέφαλο, αντισταμινικά για τυχόν αλλεργίες, αντιεμετικά για αναγούλες κ.ά.).

4
Εσπρεσιέρα

Pexels.com/Vlada Karpovich

Πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη φοιτητική σου ζωή είναι ο καφές!  Αν λοιπόν είσαι λάτρης του καλού καφέ και επιλέγεις να τον πίνεις έξω γιατί «ένεν το ίδιο με τον στιγμιαίο» σκέψου τη πιθανότητα να επενδύσεις σε μια εσπρεσιέρα!

Έτσι θα μπορείς να απολαμβάνεις ποιοτικό καφέ όποτε θέλεις, στην άνεση του σπιτιού σου αλλά και να τον παίρνεις μαζί σου το πρωί στις διαλέξεις (έτσι γλιτώνεις 10 λεπτά ύπνου που θα περίμενες στη σειρά της καφετέριας του πανεπιστημίου!).

Αν τώρα αρχίζεις τη φοιτητική σου ζωή, ακόμα καλύτερα, τότε σίγουρα θα κάνεις απόσβεση σύντομα και με αυτό το τρόπο θα βοηθήσεις και τον πλανήτη, αφού θα μειώσεις τη χρήση των πλαστικών μιας χρήσης που χρησιμοποιούν οι καφετέριες συνήθως!

Επίσης μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για pick-up ατάκα «έχω εσπρεσιέρα σπίτι, έλα να σου κάμω καφέ» 😉

5
Ακουστικά ή/και ηχεία

Pexels.com/Carlos Montelara

Φοιτητικό δωμάτιο χωρίς φορητά ακουστικά και ηχεία; Δε νομίζω πως γίνεται!

Ακριβώς λόγω του ότι περνάς πολλές ώρες στο δωμάτιό σου, στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου αλλά σίγουρα θα πας εκδρομές με φίλους, πρέπει να βάλεις αυτά τα 2 στη λίστα σου!

Επένδυσε ιδανικά σε ακουστικά με καλή ηχομόνωση και φορητά αδιάβροχα ηχεία!

6
Μεγάλο ημερολόγιο τοίχου

etsy.com

Για τους πιο οργανωμένους, απαραίτητο είναι ένα μεγάλο ημερολόγιο τοίχου! Στις μέρες μας είναι γεγονός ότι όλα τα έχουμε αποθηκευμένα στο κινητό, ακόμα και το ημερολόγιό μας είναι σε διαδικτυακή μορφή!

Κάποιοι από εμάς όμως (κχμ κχμ) είναι πιο «συντηρητικοί» και κάπως… μανιακοί με την οργάνωση! Αν είσαι ένας από αυτούς, πάρε από ένα βιβλιοπωλείο (ή φτιάξε μόνος σου!) ένα ημερολόγιο τοίχου!

Εκεί θα έχεις μαζεμένες όλες τις σημαντικές ημερομηνίες ώστε ποτέ να μη χάσεις καμία προθεσμία για τις εργασίες σου! Προσάρμοσέ το με «να κάνω…», «να αγοράσω…», «να μη ξεχάσω να..» post-it notes (αυτοκόλλητες σημειώσεις) ώστε να μην ξεχάσεις καμία σημαντική σου υποχρέωση!

Nα θυμάσαι πως ένα «ανοιχτό» μυαλό είναι το σημαντικότερο που πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου!

Τι θα έβαζες στη δική σου λίστα; Υπάρχει ίσως κάτι που… δεν μπορούμε να φανταστούμε για τα must-haves του φοιτητικού δωματίου; Πες μας το!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending