fbpx

Πίνεις Almond Milk; Μάθε γιατί κάνει κακό στο περιβάλλον!

Το γάλα αμυγδάλου (Almond milk) αποτελεί μια δημοφιλή διατροφική επιλογή και όχι άδικα.

Περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως  φυτικές ίνες, το μαγνήσιο, το ψευδάργυρο, το σίδηρο, το κάλιο, το ασβέστιο, το φώσφορο, τα φλαβονοειδή και τις βιταμίνες Ε, D, A.

Καθώς τα αμύγδαλα είναι φυτικό τρόφιμο, το ρόφημα αμυγδάλου είναι εκ φύσεως χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά, αλλά περιέχει περισσότερο μονοακόρεστα λιπαρά που βοηθάνε την καρδιαγγειακή υγεία.

Όλα αυτά, αποδίδοντας μόλις 24 θερμίδες ανά 100ml, πράγμα που το καθιστά σημαντικό σύμμαχο αν βρίσκεσαι σε προσπάθεια απώλειας ή διατήρησης ενός φυσιολογικού βάρους.

Μάθε πιο κάτω γιατί η παραγωγή του Almond Milk έχει προκαλέσει αρκετά περιβαλλοντικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια:

1
Ποια ζητήματα έχουν προκύψει σχετικά με την παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος;

pexels.com

Περισσότερο από το 80% της παγκόσμιας καλλιέργειας αμυγδάλων καλλιεργείται στην Καλιφόρνια, η οποία βιώνει τη χειρότερη ξηρασία της. Σύμφωνα με τους New York Times, χρειάζονται περίπου 15 γαλόνια νερού για να παραχθούν μόνο 16 αμύγδαλα.

Δεδομένου ότι υπάρχουν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια αμύγδαλα που παράγονται στην Καλιφόρνια, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί η ποσότητα του νερού που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό είναι αρκετά μεγάλη, ώστε να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα λειψυδρίας στην περιοχή.

Η συνεχόμενη άρδευση τέτοιων τεράστιων ποσοτήτων νερού δημιουργεί προβλήματα, όχι μόνο στις υπόλοιπες καλλιέργειες (στην Καλιφόρνια παράγονται το 50% των φρούτων και λαχανικών των Η.Π.Α), αλλά μπορεί να έχει και καταστροφικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την Καλιφόρνια και τους κατοίκους της, οι οποίοι στηρίζονται σε υπόγεια ύδατα ως πηγή για πόσιμο νερό.

2
Το πρόβλημα επιδεινώνεται από τη χρήση φυτοφαρμάκων στην παραγωγή εμπορικών αμυγδάλων

pexels.com

Είναι γνωστό ότι μολύνει ήδη περιορισμένες πηγές νερού και συμβάλλει στην τοξικότητα του πόσιμου νερού.

Σύμφωνα με το USDA Pesticide Data Program (Τμήμα Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών) έχουν εντοπιστεί υπολείμματα 9 διαφορετικών φυτοφαρμάκων σε αμύγδαλα, 5 από τα οποία είναι τοξικά για τις μέλισσες, δημιουργώντας ακόμη μια απειλή για το περιβάλλον.

3
Πώς επηρεάστηκαν οι μέλισσες;

pexels.com

Ενδεικτικά το 2015 από τα φυτοφάρμακα, κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας της αμυγδαλιάς, ένα ποσοστό μεταξύ του 15% – 25% των μελισσών υπέστη σοβαρές βλάβες: Από ολοκληρωτική κατάρρευση αποικιών, έως την εμφάνιση, στην επόμενη γενιά, παραμορφωμένων μελισσών.

4
Τι μπορείς να κάνεις;

pexels.com

Μπορείς να δοκιμάσεις εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών γαλακτοκομικών προϊόντων, αφού κάθε είδος γάλακτος έχει τα υπέρ και τα κατά του.

Το κατσικίσιο και το πρόβειο γάλα αποτελούν καλές διατροφικές και λιγότερο αλλεργιογόνες επιλογές από το αγελαδινό γάλα.

5
Φτιάξε το δικό σου γάλα

pexels.com

Εάν το γάλα αμυγδάλου είναι το αγαπημένο σου, δοκίμασε να φτιάξεις το δικό σου sto σπίτι με οργανικά αμύγδαλα. Μπορείς τουλάχιστον να ελέγξεις πόση ποσότητα νερού χρησιμοποιείται στη διαδικασία παραγωγής γάλακτος και θα αποδειχθεί καθαρότερο προϊόν.

6
Αγόρασε πιστοποιημένο βιολογικό γάλα

Το πιστοποιημένο γάλα οργανικού αμυγδάλου εγγυάται απουσία φυτοφαρμάκων και συχνά μειωμένη χρήση νερού. Επέλεξε αυτό στα ψώνια σου!

Θα το σκεφτείς ξανά λοιπόν την επόμενη φορά που θα πιεις Almond milk;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending