fbpx

5 χώρες που έχουν εθνική ομάδα αλλά δεν αναγνωρίζεται από τη FIFA!

Μπορεί να είμαστε πωρωμένοι με διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Euro.

Μπορεί οι πιο μερακλήδες να “φτιάχνονται” με το Copa America και το Copa Africa, αλλά είτε το πιστεύεις, είτε όχι, υπάρχουν χώρες που ενώ έχουν εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αυτές δεν είναι αναγνωρισμένες από τη FIFA.

Πάρε, λοιπόν, το χάρτη σου και πάμε να δούμε μαζί ποιες είναι 5 από αυτές:

1
Μονακό

Η 2η μικρότερη χώρα στον κόσμο, μετά το Βατικανό, έχει εθνική ομάδα που αποτελείται στη μεγάλη της πλειοψηφία από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

Χρώματα της είναι το κόκκινο και το άσπρο και από το 2001 μέχρι σήμερα αγωνίστηκε σε 27 αγώνες, οι περισσότεροι από τους οποίους φιλικοί, με αντιπάλους κυρίως ομάδες κρατιδίων της Ιταλίας και της Γαλλίας.

2
Γροιλανδία

Η Γροιλανδία γεωγραφικά ανήκει στη Βόρεια Αμερική, αλλά πολιτικά στην Ευρώπη, αφού θεωρείται περιοχή της Δανίας. Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού καλύπτεται με πάγο, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να παίζουν ποδόσφαιρο, έχοντας μάλιστα εθνική ομάδα.

Παρά τις προσπάθειες της Γροιλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αναγνωριστούν από τη FIFA με αποτέλεσμα απλά να παίζουν φιλικά παιχνίδια, κυρίως με τα νησιά Φερόε και την Ισλανδία.

3
Νησιά Falklands

Τα νησιά Falklands μέχρι σήμερα αποτελούν πεδίο διαμάχης ανάμεσα στην Αργεντινή και την Αγγλία, με τους Άγγλους να διοικούν το νησί από το 1833, όταν έδιωξαν τους Αργεντινούς.

Έτσι, παρά το γεγονός πως το σύμπλεγμα των νησιών βρίσκεται πολύ κοντά στην Αργεντινή, δεν ανήκει στην CONMEBOL και κατά συνέπεια στη FIFA.

Επιπρόσθετα, η μεγάλη απόσταση που πρέπει να ταξιδέψουν για να αντιμετωπίσουν κάποιο αντίπαλο, όπως και ο μικρός πληθυσμός των νησιών δεν τους επιτρέπει να παίζουν πολλά παιχνίδια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παίζουν μόνο κάποια φιλικά παιχνίδια με άλλα κρατίδια (Νήσος του Μαν και Γροιλανδία), όλα εντός έδρας.

4
Γουαδελούπη

Η Γουαδελούπη αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση. Αυτό γιατί αποτελεί τμήμα της Γαλλίας, παρά το γεγονός πως βρίσκεται στην Καραϊβική.

Αυτό σημαίνει πως δεν αναγνωρίζεται από τη FIFA, αλλά οι κάτοικοι της, έχοντας τη γαλλική υπηκοότητα μπορούν να αγωνιστούν στην εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Η τοπική ομοσπονδία, όμως, έφτιαξε εθνική ομάδα που μάλιστα υπάγεται στην CONCACAF και αγωνίστηκε 3 φορές στο Gold Cup, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά το 2007!

5
Ζανζιβάρη

Τις δικές της ιδιαιτερότητες έχει και η εθνική ομάδα της Ζανζιβάρης. Το νησί αποτελεί μέρος του κράτους της Τανζανίας, που έχει διεθνή αναγνώριση από τη FIFA, κάτι που δεν συμβαίνει όμως με τη Ζανζιβάρη, που ενεργεί αυτόνομα στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Μάλιστα, το 2017 η Ζανζιβάρη έγινε δεκτή στις τάξεις της CAF, πριν διαγραφεί 4 μήνες αργότερα με το δικαιολογητικό πως δεν γίνεται 1 κράτος να έχει 2 διαφορετικές ομοσπονδίες!

Ήξερες πως αυτές οι εθνικές ομάδες δεν είναι αναγνωρισμένες από τη FIFA;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending