Πώς να είσαι συνέχεια ευτυχισμένος; 5 τρόποι για να το πετύχεις σήμερα!

Απόφοιτη Φαρμακευτικής
pexels.com

Με τους γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής και τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις να είμαστε καλύτεροι, να έχουμε περισσότερα και να δουλεύουμε σκληρότερα, ξεχνάμε συχνά την πνευματική μας κατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ευτυχισμένοι.

Το άρθρο αυτό θα σου δώσει χρήσιμες συμβουλές για να σκέφτεσαι θετικά και να λάβεις μέτρα εκ των προτέρων και να διατηρείς υγιές το πνεύμα σου.

Με λίγο ενθουσιασμό και αφοσίωση, οι συμβουλές αυτές θα σε βάλουν στον δρόμο για να γίνεις πιο ευτυχισμένο άτομο κάθε μέρα.

Ποιες είναι αυτές οι συμβουλές; Πάμε να δούμε πιο κάτω:

1Συζήτησε το!

pixabay.com

Η συζήτηση με έναν καλό φίλο (ή φίλους) για τα προβλήματα σου σε βοηθάει να βάζεις τις ανησυχίες σου στο σωστό πλαίσιο.

Το να συγχαίρεστε ο ένας τον άλλο για τα όσα καλά συμβαίνουν στη ζωή σας, είναι ένας υπέροχος τρόπος να ενισχύσετε τα επίπεδα χαράς σας.

Όταν είσαι εγκλωβισμένος σ’ έναν αρνητικό κύκλο, μίλησε με ανθρώπους που μπορούν να σου δώσουν λύσεις. Αν μπορούν ταυτόχρονα να σε κάνουν να γελάσεις, ακόμα καλύτερα!

2Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους!

pixabay.com

Ο συνεχής αγώνας για την τελειότητα, που είναι από μόνος του ένας απίθανος στόχος, θα σε εμποδίσει να είσαι ευτυχισμένος.

Ένα από τα συνηθέστερα χαρακτηριστικά ενός τελειομανή ανθρώπου, είναι να συγκρίνει τον εαυτό του με άλλους, όπως κάποιον με καλύτερη δουλειά, περισσότερα χρήματα κτλ., κάτι που τον απομακρύνει απο το να βλέπει όλα τα θετικά που συμβαίνουν στη ζωή του.

Μη θεωρείς ότι θα βρεις την ευτυχία μιμούμενος τους άλλους. Προσπάθησε να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και παράλληλα αναγνώρισε και εκτίμησε σε τι είσαι καλός.

3Πέταξε τα άχρηστα!

pixabay.com

Το να έχεις ένα τακτοποιημένο, χωρίς άχρηστα πράγματα σπίτι είναι σημαντικό για την ευτυχία και την καλή ζωή σου.

Θα εντοπίσεις και θα απαλλαγείς από οτιδήποτε σου φαίνεται τοξικό, ολέθριο και αρνητικό  στη σχέση σου με τους άλλους. Μπορείς να κάνεις επίσης μια λίστα με τα “δεν θέλω πια…”.

4Βαθιές ανάσες!

pixabay.com

2-3 φορές την ημέρα, βρες χρόνο να πάρεις μερικές βαθιές ανάσες. Κάθησε ήσυχα, χαλάρωσε από όλες τις εντάσεις του σώματος σου, ξέσφιξε τα σαγόνια σου μισο-ανοίγοντας το στόμα.

Κάνε εισπνοή μετρώντας μέχρι το 4, μείνε ακίνητος μετρώντας μέχρι το 2 και κάνε εκπνοή, μετρώντας μέχρι το 4. Να ξέρεις ότι όσο καλύτερα εκπνέεις τόσο περισσότερο γεμίζεις τους πνεύμονες σου με οξυγόνο. Φαντάσου ότι όλο αυτό ενεργεί σαν ένα εσωτερικό μασάζ!

5Χαμογέλα!

pixabay.com

Το χαμόγελο απελευθερώνει ενδορφίνες, το φυσικό φάρμακο που κάνει το σώμα σου να νιώθει καλά.

Ακόμα και αν δεν το θέλεις, η κίνηση των χειλιών σου όταν χαμογελάς θα σου τονώσει τη διάθεση.

Πολλοί λένε πως, μέσω της ενίσχυσης των θετικών συναισθημάτων με εκφράσεις προσώπου, η διάθεση ενός ατόμου αρχίζει να διαμορφώνεται ανάλογα με το συναίσθημα που εκφράζει το πρόσωπο του – γι’ αυτό δείξε τα λευκά σου δόντια!

Αξίζει, επίσης, να θυμάσαι το παλιό ρητό που λέει ότι χρειάζονται λιγότεροι μύες για να χαμογελάσεις, παρά για συνοφρυωθείς!

Ελπίζω ότι θα απολαύσεις το ταξίδι προς ένα νέο, πιο ευτυχισμένο εαυτό. Να θυμάσαι πώς τώρα είναι η ώρα και ότι η ευτυχία πηγάζει από μέσα μας!