fbpx

Καθηγητής του ΤΕ.ΠΑ.Κ. ανάμεσα στους κορυφαίους παγκοσμίως!

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μία μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό PLOS Biology από καθηγητές του πανεπιστημίου Stanford της Αμερικής που κατατάσσει τους επιστήμονες με βάση δείκτες που βασίζονται όχι μόνο στον συνολικό αριθμό ετεροαναφορών και στο h-index, αλλά επίσης σε δείκτες προσαρμοσμένους στις επιπτώσεις της συμπερίληψης κάποιου στους συγγραφείς μιας μελέτης και πληροφόρηση που αφορά την επίπτωση της θέσης του κάθε συγγραφέα στον κατάλογο των συγγραφέων μιας μελέτης (ένας συγγραφέας, πρώτος, τελευταίος συγγραφέας).

Όπως είναι γνωστό οι δείκτες ετεροαναφορών χρησιμοποιούνται αλλά και τους γίνεται κατάχρηση ευρέως, και οι συγγραφείς της μελέτης από το πανεπιστήμιο Stanford ελπίζουν ότι η προσπάθειας τους θα επιτρέψει την πιο διάφανη, πιο συγκρίσιμη και λιγότερο επιρρεπή σε λάθη προσέγγιση σε αυτούς τους δείκτες.

Η μελέτη λοιπόν αυτή που βασίζεται στη βάση δεδομένων Scopus, κατατάσσει τον Καθηγητή Σωτήρη Καλογήρου, Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο 0.01% των καλύτερων επιστημόνων διεθνώς.

Συγκεκριμένα ο Καθηγητής Καλογήρου για το έτος 2017 βρίσκεται στην πολύ τιμητική 532η θέση ανάμεσα σε 105,000 επιστήμονες. Ο συνολικός κατάλογος που εξετάστηκε στην πιο πάνω μελέτη περιλαμβάνει 6.8 εκατομμύρια επιστήμονες που έχουν δημοσιεύσει τουλάχιστον 5 άρθρα στην καριέρα στους.

Η μελέτη είναι διαθέσιμη ΕΔΩ όπου κάποιος μπορεί να έχει και στους λεπτομερείς καταλόγους των ερευνητών!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending