fbpx

Πήγαινε στην «Ημέρα Γνωριμίας» με το EIMF και τον επαγγελματικό τίτλο Λογιστικής ΑΑΤ!

Το European Institute of Management and Finance (EIMF) ανοίγει τις πόρτες του για τρίτη συνεχή χρονιά σε μια «Ημέρα Γνωριμίας» στο ενδιαφερόμενο κοινό, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 από 17:30 έως 20:30, δίνοντας του την ευκαιρία να γνωρίσει τον επαγγελματικό τίτλο στην λογιστική ΑΑΤ, έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους τίτλους στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, θα συζητηθούν τα κυριότερα ζητήματα και προκλήσεις του λογιστικού επαγγέλματος στην Κύπρο αλλά και διεθνώς, καθώς και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το ΑΑΤ στο πλαίσιο αυτό.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν απόφοιτοι αλλά και καινούργιοι φοιτητές, καθώς και καθηγητές του προγράμματος ΑΑΤ. Η εκδήλωση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται να εισέλθουν στο επάγγελμα του λογιστή και για αυτούς που ήδη βρίσκονται στον τομέα και επιθυμούν να ενισχύσουν τις γνώσεις αλλά και την ποιότητα της δουλείας τους, να γνωρίσουν ένα επαγγελματικό τίτλο που θα βελτιώσει τις γνώσεις, τις προοπτικές και την καριέρα τους.

Θα ακολουθήσει χαλαρή και φιλική συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων στην καφετέρια του Ινστιτούτου, κάτι που θα ευνοήσει την ανταλλαγή ιδεών και δικτύωση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Τι αφορά το επάγγελμα του τεχνικού λογιστή;

pexels.com / Photo Credit: rawpixel.com

Ο τεχνικός λογιστής είναι αυτός που συλλέγει, καταγράφει, επεξεργάζεται, αναλύει και επεξηγεί τις οικονομικές πληροφορίες που προέρχονται από όλο το φάσμα του οργανισμού στον οποίο εργάζεται.

Είναι υπεύθυνος για διάφορους ελέγχους (εσωτερικά και εξωτερικά) που πρέπει να γίνονται, όπως για παράδειγμα ο έλεγχος πληρωμών ή του μισθολογίου της εταιρείας. Επίσης, ο τεχνικός λογιστής είναι αυτός που ετοιμάζει διάφορες αναφορές για εσωτερικούς και εξωτερικού σκοπούς, τις φορολογικές υποχρεώσεις της εταιρείας και εργάζεται ως μέρος του εξωτερικού οικονομικού ελέγχου.

Τί είναι ο σύνδεσμος τεχνικών λογιστών ΑΑΤ;

accounting
pexels.com / Photo Credit: pixabay.com

Ο Σύνδεσμος Τεχνικών Λογιστών (AAT) είναι ο μεγαλύτερος σύνδεσμος λογιστών ανά τον κόσμο, με περισσότερα από 180,000 μέλη, με 70,000 φοιτητές στη διαδικασία να γίνουν μέλη και με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες.

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι το ΑΑΤ αποτελεί το μόνο μη ελεγκτικό σώμα που είναι κάτω από την ομπρέλα του International Federation of Accountant (IFAC) που είναι η ρυθμιστική αρχή του λογιστικού επαγγέλματος ανά τον κόσμο.

Υπάρχουν προϋποθέσεις εισδοχής στο πρόγραμμα;

pexels.com / Photo Credit: Acharaporn Kamornboonyarush

Το πρόγραμμα είναι ανοικτό για όλους. Είναι σημαντικό πως για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτείται οποιαδήποτε προηγούμενη εμπειρία ή πρότερες σπουδές και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του προγράμματος.

Ο επαγγελματικός αυτός τίτλος απευθύνεται τόσο σε καθιερωμένους επαγγελματίες, όσο και σε απόφοιτους μέσης εκπαίδευσης.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το ΑΑΤ;

accounting
pexels.com / Photo Credit: rawpixel.com

Αρχικά με την πιστοποίηση αυτή αποκτά κάποιος εξειδικευμένες τεχνικές ικανότητες, που αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα στον κλάδο των χρηματοοικονομικών. Η ποιότητα στην εργασία, που αποκτάται με την κατάλληλη εκπαίδευση, αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται στο χώρο των χρηματοοικονομικών για χρόνια, αλλά με ελάχιστη ή καθόλου πιστοποίηση μπορούν πλέον να λάβουν και να αναδείξουν τα προσόντα τους με την πιστοποίηση αυτή. Μπορεί επίσης να τους προσφέρει επαγγελματική ανέλιξη, μισθολογικές αυξήσεις, και βελτίωση της ποιότητας εργασίας τους.

Το ΑΑΤ μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για περαιτέρω σπουδές. Το ΑΑΤ συνεργάζεται με Βρετανικά πανεπιστήμια δίνοντας τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να ενταχθούν σε αυτά σε κάποιες περιπτώσεις στο δεύτερο έτος σπουδών. Επίσης, η κατοχή του τίτλου ΑΑΤ προσφέρει μέχρι και 5 εξαιρέσεις για τους τίτλους ACCA, CIMA και ICAEW.

Τέλος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι με την απόκτηση του τίτλου ΑΑΤ οι απόφοιτοι γίνονται μέλη του μεγαλύτερου στον κόσμο συνδέσμου τεχνικών λογιστών. Αυτό το γεγονός προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως είναι η συνεχής επικαιροποίηση των γνώσεων του απόφοιτου, η δυνατότητα να επικοινωνήσει με άλλα μέλη σε άλλες χώρες για ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμών και ιδεών, αλλά και να απολαμβάνει την αναγνώριση του τίτλου σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου.

Ποιοι εργοδοτούν τεχνικούς λογιστές;

accounting
pexels.com / Photo Credit: rawpixel.com

Οι τεχνικοί λογιστές μπορούν να εργαστούν σε όλο τα φάσμα μιας οικονομίας και να εδραιωθούν σε όλες τις διοικητικές βαθμίδες ενός οργανισμού. Μπορούν να εργαστούν για εταιρείες παροχής ελεγκτικών και λογιστικών υπηρεσιών ή ακόμα να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία.

Επίσης, μπορούν να ηγηθούν ενός οικονομικού τμήματος εταιρειών διαφόρων κλάδων, από εταιρείες εμπορίου μέχρι βιομηχανικές εταιρείες. Επιπρόσθετα, τα προσόντα αυτά είναι απαραίτητα για κρατικούς οργανισμούς, φιλανθρωπικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Στην Κύπρο, οι προοπτικές εργοδότησης είναι τεράστιες για τους φοιτητές και αποφοίτους του ΑΑΤ. Αρκετοί από τους κατόχους του τίτλου ΑΑΤ αυτή τη στιγμή κατέχουν σημαντικές θέσεις σε εταιρείες του κλάδου ή εργάζονται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε άλλους κλάδους ή έχουν τα δικά τους γραφεία που εξειδικεύονται αποκλειστικά στις λογιστικές υπηρεσίες.

Δήλωσε συμμετοχή στην εκδήλωση στέλνοντας email στο mmortis@eimf.eu ή επικοινωνώντας με το European Institute of Management and Finance στο +357 22274470

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending