fbpx

5 εισηγήσεις στην ΚΟΠ για να δούμε επιτέλους ένα πρωτάθλημα της προκοπής!

Η απόφαση της ΚΟΠ, μετά από αίτημα του ΑΠΟΕΛ, για αναβολή του ντέρμπι ανάμεσα στους γαλαζοκίτρινους και την Ανόρθωση για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος έρχεται ως συνέχεια άλλων αναβολών στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και αρκετών άλλων τα τελευταία 5-6 χρόνια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, βέβαια, να δημιουργηθεί ένα μικρό μπάχαλο, αφού η βαρωσιώτικη ομάδα θα παίξει σε 2,5 μήνες μόλις 3 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ μαζί με τις υπόλοιπες αναβολές θα έχουμε ολοκληρωμένη βαθμολογία πρωταθλήματος στην καλύτερη περίπτωση μέσα Ιανουαρίου.

Η ομάδα του StudentLife Sports προβληματίστηκε από τις τελευταίες εξελίξεις. Προβληματίστηκε πολύ με αποτέλεσμα να ψάξει και να βρει τρόπους για να δούμε επιτέλους ένα πρωτάθλημα της προκοπής.

ΚΟΠ, αυτές είναι οι εισηγήσεις μας για το επόμενα πρωταθλήματα μπας και επιτέλους δούμε λίγη μπαλίτσα:

1
Αν δεν μπορεί να καταργηθεί το Σούπερ Καπ, να γίνεται μια εβδομάδα μετά τον τελικό κυπέλλου!

Συμφωνούμε πως σε μεγάλο βαθμό ο θεσμός του Σούπερ Καπ είναι ανούσιος; Παίζει ο πρωταθλητής με τον κυπελλούχο για να αναδειχτεί ο υπερπρωταθλητής. So what?

Αν θέλουμε να παίζουμε αυτόν τον αγώνα και αφού πρόκειται για τον “υπερπρωταθλητή” της προηγούμενης σεζόν δεν υπάρχει νόημα στο να παίζεται στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου, διακόπτοντας, μάλιστα, το πρωτάθλημα.

Ας παίζουμε λοιπόν, τον αγώνα του Σούπερ Καπ μια εβδομάδα μετά τον εκάστοτε τελικό κυπέλλου και έτσι στα τέλη Μαΐου θα ξέρουμε και τον πρωταθλητή και τον κυπελλούχο και τον κάτοχο του Σούπερ Καπ. Έτσι, γλιτώσαμε ήδη μια εβδομάδα διακοπής!

2
Το πρωτάθλημα να αρχίζει μέσα Σεπτεμβρίου αντί τέλος Αυγούστου!

Η κατάσταση στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια έχει ως εξής: Παίζουμε την 1η αγωνιστική, υπάρχει διακοπή για αγώνες εθνικών ομάδων και μετά παίζουμε τη 2η αγωνιστική.

Γιατί να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία; Ας αρχίζει το πρωτάθλημα ΜΕΤΑ τους αγώνες των εθνικών, γύρω στις 10-15 Σεπτεμβρίου δηλαδή, όπως γινόταν πριν καμιά 20αριά χρόνια.

Όσο για τους Ευρωπαίους μας, αυτοί ας ξεκινούν την προετοιμασία τους γρήγορα όπως γίνεται μέχρι τώρα.

Η ΚΟΠ θα διοργανώνει καλοκαιρινό τουρνουά με φιλικούς αγώνες στις Πλάτρες και σε περίπτωση αποκλεισμού των ομάδων μας από την Ευρώπη θα μπορούν να συμμετέχουν και αυτές για να μην μένουν σε απραξία.

3
Το πρωτάθλημα να ξεκινά Δεκέμβριο!

Εντάξει, η πιο πάνω εισήγηση μπορεί να μην αποδειχτεί επαρκής. Επειδή είδαμε τις τρύπες της, όμως, έχουμε ακόμα μια. Το πρωτάθλημα μας να ξεκινά Δεκέμβρη μήνα!

Έτσι, πρώτον: Αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της ζέστης στην Κύπρο που ταλαιπωρεί τις ομάδες μας τους πρώτους μήνες του πρωταθλήματος.

Δεύτερον: Αν έχουμε ομάδα/ομάδες σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα τους δίνουμε το περιθώριο να αγωνίζονται χωρίς εμπόδια και συνεχόμενες αναβολές στα παιχνίδια τους.

Άσε, που θα έχουμε και εμείς αγώνες στην Boxing Day σαν τους Άγγλους! 

4
Το κύπελλο να διεξάγεται τον Μάρτη με τη συμμετοχή 16 μόνο ομάδων!

Για να μην υπάρχει συμφόρηση παιχνιδιών νωρίς στο πρωτάθλημα, ας κάνουμε και το κύπελλο ένα μίνι τουρνουά!

Θα ξεκινά αρχές Μαρτίου με τη συμμετοχή των 12 ομάδων Α’ Κατηγορίας  της προηγούμενης σεζόν και των 4 πρώτων στη βαθμολογία ομάδων της Β’ Κατηγορίας της προηγούμενης, και πάλι, σεζόν και θα διαρκεί μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Οι 16 ομάδες θα παίζουν νοκ-άουτ αγώνες κάθε Τετάρτη μέχρι τον τελικό νικητή. Έτσι, στην ουσία η κυπελλούχος και η φιναλίστ (οι ομάδες που θα φτάνουν μέχρι το τέλος, δηλαδή) θα αγωνίζονται μόλις 7 παιχνίδια!

5
Να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα μόνο οι ομάδες που δεν θα παίζουν σε ευρωπαϊκό όμιλο!

Ίσως θυμάστε ή να διαβάσατε για την περίοδο που ο πρωταθλητής Κύπρου έπαιζε στην Α’ Εθνική στην Ελλάδα, σωστά;

Ε, ας το κάνουμε έτσι και για τους εκπροσώπους μας στην Ευρώπη. Θα περιμένουμε μέχρι τέλη Αυγούστου και αν έχουμε ομάδα/ομάδες στους ομίλους, θα γίνεται η κλήρωση του πρωταθλήματος χωρίς αυτή, το πρωτάθλημα θα διεξάγεται με τη συμμετοχή π.χ. 11 ομάδων.

Μια ομάδα θα έχει ρεπό κάθε εβδομάδα, έτσι το μάξιμουμ που μια ομάδα δεν θα έχει αγώνα θα είναι 2 εβδομάδες, όχι ένας μήνας!

Όλα τα πιο πάνω γράφτηκαν μεταξύ σοβαρού και αστείου. Η πραγματικότητα είναι πως για ακόμα μια σεζόν η διοργάνωση του πρωταθλήματος αποδεικνύεται πυρηνική φυσική με τον φίλαθλο κόσμο να είναι ο μοναδικός ζημιωμένος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending