fbpx

5 κορυφαίοι προπονητές που δεν κατέκτησαν ποτέ Champions League!

Το είπαν και “ιερό δισκοπότηρο” του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε μια προσπάθεια να τονίσουν τη σημασία του Champions League, αλλά και το πόσο δύσκολο είναι να το κατακτήσεις.

Αυτό γιατί ακόμα και κορυφαίοι προπονητές προσπάθησαν και απέτυχαν να το κατακτήσουν.

Τους 5 πιο σημαντικούς προπονητές που δεν κατάφεραν ακόμα να κατακτήσουν Champions League είναι που θα βρεις πιο κάτω:

1
Diego Simeone

Κατάφερε να επαναφέρει την Atletico Madrid από τη μετριότητα στους πρωταγωνιστές του ισπανικού πρωταθλήματος ο Diego “Cholo” Simeone.

Κατάφερε να κατακτήσει 2 φορές το Europa League (2012, 2018), ενώ έφτασε 2 φορές μέχρι και τον τελικό του Champions League, χωρίς να καταφέρει όμως να το κατακτήσει.

Και οι 2 φορές, μάλιστα, ήταν απέναντι στη συμπολίτισσα της Atletico, Real Madrid. Η πρώτη ήταν το 2014, όταν έχασε με 4-1 στην παράταση και ενώ ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 90′.

Η δεύτερη φορά ήταν το 2016 και ήταν ακόμα πιο επώδυνη, με τους rojiblancos και τον Cholo να χάνουν το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι!

2
Arsene Wenger

Μπορεί τα τελευταία χρόνια του Arsene Wenger στην Arsenal να συνοδεύτηκαν από μουρμούρα και μέτριες πορείες, αλλά μέχρι τότε ο Αλσατός προπονητής είχε κερδίσει με το σπαθί του μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους προπονητές του κόσμου.

Υπό τις οδηγίες του, άλλωστε, η Arsenal μεταμορφώθηκε από βαρετή σε εξαιρετική τεχνική και θεαματική ομάδα, κατακτώντας πάμπολλους τίτλους.

Ανάμεσα σε αυτούς, όμως, δεν υπάρχει το Champions League! Το 2006 έφτασαν πιο κοντά από ποτέ άλλοτε στην κατάκτηση του οι “κανονιέρηδες” πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία, όπου και έφτασαν μέχρι τον τελικό.

Εκεί, βρήκαν απέναντι τους την Barcelona του Ronaldinho και του Eto’o, χάνοντας με 2-1.

3
Unai Emery

Τα προπονητικά του χρόνια στη Σεβίλλη, στα οποία κατέκτησε 3 συνεχόμενα Europa League (2014, 2015, 2016) και δημιούργησε μια ομάδα που έπαιζε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο καθιέρωσαν τον Unai Emery σαν ένα από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο.

Ακολούθησε μια διετία στην PSG, με μεγάλη επιτυχία στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά μέτριες πορείες στο Champions League, ενώ από το 2018 ο Βάσκος τεχνικός κάθεται στον πάγκο της Arsenal.

Μπορεί να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές στον θεσμό του Europa League (μόνο αυτός και ο Trapattoni κατέκτησαν 3 τρόπαια στο θεσμό), αλλά στο Champions League κατάφερε να φτάσει μόνο μέχρι τη φάση των 16.

4
Antonio Conte

Σε σωματειακό επίπεδο, αλλά και ως προπονητής της εθνικής Ιταλίας ο Antonio Conte κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση των ποδοσφαιρόφιλων ανά τον κόσμο.

Είναι, ουσιαστικά, ο προπονητής που επανέφερε το σύστημα 3-5-2 στη μόδα, αλλά και ο προπονητής που έκανε ξανά κυρίαρχη στο ιταλικό πρωτάθλημα τη Juventus, όταν έκατσε στον πάγκο της “Signora Vecchia” από το 2011 μέχρι το 2014.

Ακολούθως, πέρασε με επιτυχία από τον πάγκο της εθνικής Ιταλίας, οδηγώντας την μέχρι τα προημιτελικά του Euro 2016, για να ακολουθήσει μια διετία στη Chelsea στην οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο.

Παρ’ όλα αυτά, οι παρουσίες του στη Juve και τη Chelsea συνοδεύτηκαν από πολύ μέτριες παρουσίες στο Champions League.

5
Hector Cuper

Αν πρόλαβες τη Valencia στα τέλη της δεκαετίας του ’90 – αρχές των 00s τότε ξέρεις. Προπονητής αυτής της εκπληκτικής ομάδας με πρωταγωνιστές τους Mendieta, Canizares, Claudio Lopez ήταν ο Αργεντινός Hector Raul Cuper.

O 63χρονος, σήμερα, Cuper, οδήγησε τις “νυχτερίδες” σε 2 συνεχόμενους τελικούς Champions League (2000, 2001) χάνοντας και τις 2 φορές από Real Madrid και Bayern Munich!

Ήξερες πως αυτοί οι μεγάλοι προπονητές απέτυχαν να κερδίσουν την “κούπα με τα μεγάλα αυτιά”;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending