fbpx

Facebook Messenger: 10 κόλπα που ίσως δεν είχες ιδέα ότι υπήρχαν!

Το Facebook Messenger είναι η 2η διασημότερη εφαρμογή για αποστολή μηνυμάτων (και όχι μόνο, όπως θα δούμε) ανά το παγκόσμιο!

Οι χρήστες του Facebook Messenger ανέρχονται στο 1,3 δισ. ανά μήνα και αυτό το νούμερο καθιστά το Messenger ως μια αρκετά πολυσηζυτημένη εφαρμογή, που έρχεται μετά το WhatsApp. 

Ψάξαμε και βρήκαμε 10 χρήσεις του Facebook Messenger που μάλλον δεν είχες ιδέα και πιθανόν να κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη!

1
Reminders

pcmag.com

Αν σχεδιάζεις να κάνεις κάτι με κάποιον φίλο σου και φοβάστε ότι μπορεί να το ξεχάσετε, τότε πολύ απλά μπορείς μέσω της εφαρμογής του Messenger να βάλεις μια υπενθύμιση!

Αυτό μπορεί να γίνει πολύ απλά πατώντας στο εικονίδιο με τις 4 κουκκίδες και επιλέγοντας την κατηγορία reminders. Ρύθμισε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και αυτή θα σταλεί αμέσως ως υπενθύμιση στη συνομιλία.

2
Dark Mode

androidauthority.com

Με αυτή τη ρύθμιση, το Messenger δεν καταναλώνει τόση πολλή μπαταρία ενώ παράλληλα είναι πιο ξεκούραστο για τα μάτια μας, κυρίως όταν τη χρησιμοποιούμε στο σκοτάδι.

Το Dark Mode μπορείς να το ενεργοποιήσεις πηγαίνοντας στο Settings Menu.

3
Διαγραφή Μηνυμάτων

pcmag.com

Πλέον η διάσημη εφαρμογή μας δίνει (ευτυχώς) την ευκαιρία να μπορούμε να διαγράψουμε ένα μήνυμα που στείλαμε και που πιθανόν να μετανιώσαμε.

Βέβαια, αυτό μπορεί να γίνει μόνο στα επόμενα 10 λεπτά από τη στιγμή που το μήνυμα έχει σταλεί. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Πολύ απλά, έχεις πατημένο το μήνυμα που έχεις στείλει και τότε θα σου εμφανιστεί η επιλογή της “αφαίρεσης“. Παρ’ όλ’ αυτά, έχε υπόψιν σου ότι τα υπόλοιπα μέλη της συνομιλίας θα μπορούν να δουν ότι διέγραψες ένα μήνυμα (ή και να πρόλαβαν να το είδαν ήδη)!

4
Χρησιμοποίησε το Messenger χωρίς απαραίτητα να έχεις Facebook account!

lifehacker.com

Α θέλεις να έχεις λογαριασμό στο Messenger και όχι στο Facebook, είναι εφικτό! Αν νιώθεις ότι ξοδεύεις πολύ από τον ελεύθερο σου χρόνο στα social media, τότε μπορείς να έχεις πρόσβαση μόνο στο Messenger χωρίς απαραίτητα να έχεις Facebook.

5
Games

newsroom.fb.com

Και σε ποιον δεν αρέσει να παίζει games στον ελεύθερό του χρόνο; Το Messenger εύκολα μπορεί να γίνει η αγαπημένη σου εφαρμογή μιας και σου δίνει την δυνατότητα να παίζεις παιχνίδια με το άτομο το οποίο μιλάς.

Η εφαρμογή παρέχει μια μεγάλη ποικιλία από διασκεδαστικά παιχνίδια  και έτσι μπορείς να παίξεις οποιοδήποτε θέλεις! Dεν χρειάζεται να κατεβάζεις παιχνίδια στο τηλέφωνό σου τα οποία θα λιγοστεύουν κιόλας τον χώρο μνήμης.

6
Fonts

dailydot.com

Ακόμα ένα ωραίο χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι ότι μπορείς να κάνεις την συνομιλία σου με κάποιον πιο ιδιαίτερη και προσωπική!

Διάλεξε εσύ το αγαπημένο σου χρώμα ως χρώμα της συνομιλίας σας και διάλεξε το emoji του διαλόγου σας.

7
Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις από μια συνομιλία

businessinsider.com

Αν ανήκεις σε μια ομάδα ή ακόμη και αν έχεις συνομιλία με ένα άτομο και επικρατεί καταιγισμός μηνυμάτων στα οποία δεν μπορείς να απαντήσεις, τότε πολύ απλά κάνε mute τη συνομιλία.

Αυτό πάει να πει πως θα σταματήσουν να σου έρχονται ειδοποιήσεις για τα μηνύματα. Μπορείς να κάνεις unmute (δηλαδή να σου έρχονται και πάλι ειδοποιήσεις των μηνυμάτων) οποιαδήποτε στιγμή θέλεις εσύ.

8
Active Status

pcmag.com

Το Active Status επιτρέπει στους φίλους σου να δούν πότε χρησιμοποιείς το messenger. Όποτε είσαι μέσα, εμφανίζεται μια πράσινη κουκκίδα δίπλα από την εικόνα του προφίλ σου.

Aν δεν θέλεις να φαίνεται πότε χρησιμοποιείς την εφαρμογή, τότε μπορείς να το ρυθμίσεις από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Όμως, αν απενεργοποιήσεις αυτή την ρύθμιση, τότε ούτε εσύ θα μπορείς να βλέπεις αν οι φίλοι σου είναι διαθέσιμοι.

9
Calls &Video Calls

businessinsider.com

Η εκπληκτική αυτή εφαρμογή σου δίνει τη δυνατότητα να μιλάς με τους φίλους σου μέσω κλήσεων, αλλά και κάμερας!

Έτσι μπορείς να είσαι σε συνεχή επαφή με τα αγαπημένα σου άτομα, ακόμη και αν λείπουν στο εξωτερικό και να μαθαίνεις όλα τους τα νέα. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση στο διαδίκτυο, χωρίς οποιαδήποτε άλλη χρέωση!

10
Μπορείς να μιλάς και με άτομα τα οποία δεν έχεις add στο Facebook

ugetfix.com

Πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να στείλεις μήνυμα σε ένα άτομο με το οποίο δεν είστε φίλοι στο Facebook.

Το Messenger σου επιτρέπει να συνομιλείς με άτομα με τα οποία δεν είστε friends στο Facebook με τον εξής τρόπο: ψάξε το όνομα του ατόμου που ψάχνεις και στείλε του μήνυμα. Θα το λάβει ως message request. 

Γνωρίζεις και άλλα κόλπα της εφαρμογής που δεν αναφέραμε;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending