fbpx

Κλιματική διαδήλωση: Το Υπουργείο Παιδείας θα διευκολύνει τους μαθητές που θα παρευρεθούν!

Στις 20 Σεπτεμβρίου πολίτες της Κύπρου μαζί με πολίτες 110+ χωρών ξεσηκώνονται ξανά για απαιτώντας κλιματική δικαιοσύνη. Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν αποτελεί πλέον μόνο μια μελλοντική απειλή, το κλίμα αλλάζει και οι επιπτώσεις αυτού του φαινομένου έχουν γίνει αισθητές αυτό το καλοκαίρι. Τον περασμένο Μάιο, οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στην Κύπρο έχουν σπάσει το ρεκόρ 3 φορές.

Η Κυβέρνηση λοιπόν, έχει καθήκον να λαμβάνει μέτρα που να προστατεύουν τους πολίτες της. Έτσι, και εμείς οι πολίτες αυτού του νησιού λαμβάνουμε μέρος σε μια παγκόσμια διαδήλωση που θα πάρει μέρος αυτή την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου στις 10π.μ-12π.μ. Η διαδήλωση θα ξεκινήσει από την Βουλή των Αντιπροσώπων και θα τερματίσει στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, στην Λευκωσία.

Από ποιον διοργανώνεται;

Η διαμαρτυρία οργανώνεται από το “Youth for Climate Cyprus”, μια ανεξάρτητη ομάδα από νέους ενεργούς πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν για το μέλλον τους, καθώς και το μέλλον του πλανήτη μας.

Πότε;

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου η ώρα 10π.μ-12:πμ

Πού;

Η διαδήλωση θα ξεκινήσει από την Βουλή των Αντιπροσώπων και θα τερματίσει στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, στην Λευκωσία.

Γιατί;

Διαδηλώνουμε για την επιβίωση μας. Την βασική μας ανάγκη για καθαρό αέρα και νερό. Διαμαρτυρόμαστε γιατί απαιτούμε άμεση δράση της Κυβέρνησης, ανάλογη της κλιματικής κρίσης ώστε να μετριάσουν την καταστροφική επιρροή του φαινομένου αυτού και να διατηρηθεί ένας βιώσιμος πλανήτης για τις μελλοντικές γενιές. Η αύξηση στην εκπομπή αερίων θερμοκηπίου και η συνεχούς αποψίλωση δασών προκαλούν αυτή την αχανή καταστροφή, την γρήγορη κλιματική αλλαγή.

Εκτός από την κάθε ατομική προσπάθεια, η κυβέρνηση καλείτε να λάβει δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Δυστυχώς, η δομή του Ενεργειακού Πλάνου για το 2021-2030 της Κύπρο, είναι ανεπαρκής όσο αφορά τους τομείς της μείωσης των ορυκτών καυσίμων σε συνδυασμό με το φυσικό αέριο καθώς και τον πολλαπλασιασμό της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το πλάνο αυτό όχι μόνο δεν συνάδει με τις εκθέσεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος αλλά ούτε και με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κύπρο. Συνεπώς, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι ανεπαρκείς να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή αλλά θα καταλήξει σε μεγάλα πρόστιμα προς την Κύπρο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία θα πρέπει να πληρώσει ο κάθε κάτοικος της Κύπρου λόγο της ανικανότητας της κυβέρνησης να μπορεί να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό και αποδοτικό ενεργειακό πλάνο.

Για τους πάρα πάνω λόγους, αποφασίσαμε να οργανώσουμε αυτή την διαμαρτυρία στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, για να απαιτήσουμε την ευθυγράμμιση του Ενεργειακού μας Πλάνου 2021-2030, με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις επιστημονικές εκθέσεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος.

Επομένως, καλούμε όλους τους πολίτες αυτού του νησιού να μας συνοδεύσουν αυτή την Παρασκευή και να απαιτήσουμε μαζί την αλλαγή, για μια ζωή που μας αξίζει!

Παρακαλώ σημειώστε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει ενημερώσει τους διευθυντές όλων των σχολείων μέσης εκπαίδευσης πως όποιος μαθητής/ρια θελήσει να παρευρεθεί στην διαδήλωση, αφού έχει δώσει το πιστοποιητικό βεβαίωσης υπογεγραμμένη από τους γονείς/κηδεμόνες τους δε θα πάρει απουσία. Η οποιαδήποτε προσπάθεια χρήσης της διαμαρτυρίας από μαθητή/ρια ως δικαιολογία για απουσία από το σχολείο χωρίς να λαμβάνει μέρος δεν θα είναι ανεκτή.

Εσύ θα μείνεις με σταυρωμένα χέρια;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending