fbpx

Up to You(th): 5ο Φεστιβάλ Νέων από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου

Με πρωταγωνιστές του ίδιους τους νέους, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ Νέων, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 στο Πάρκο Ακροπόλεως στη Λευκωσία.

Με το σύνθημα «Up to You(th)», στόχος του πέμπτου Φεστιβάλ Νέων είναι η ανάδειξη της νέας γενιάς ως ένα από τα πιο ζωντανά και ελπιδοφόρα κομμάτια της κοινωνίας μας.

Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 25 χρόνων λειτουργίας του Οργανισμού, στέλνοντας για ακόμα μια φορά το μήνυμα ότι ο ΟΝΕΚ βρίσκεται δίπλα στους νέους από την αρχή της ίδρυσής του, επενδύοντας στο μέλλον τους μέσα από καινοτόμα και δημιουργικά προγράμματα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Tα τελευταία 25 χρόνια ο Οργανισμός εργάζεται μεθοδικά έτσι ώστε να δίνει στους νέους χώρο ελευθερίας και έκφρασης καθώς και να τους εμπνεύσει να εμπλακούν ενεργά σε δημιουργικούς τομείς της κοινωνικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας.

Στο Φεστιβάλ θα υπάρχει και φέτος NGO Fair σε συνεργασία με το NGO Support Center και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου με τη συμμετοχή 75 και πλέον Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται σε θέματα εθελοντισμού, περιβάλλοντος, κοινωνικής προσφοράς, πολιτισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλους τομείς.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν κυπριακά μουσικά συγκροτήματα αλλά και καλλιτέχνες από το Καμερούν, να παρακολουθήσουν προβολές ταινιών μικρού μήκους από Κύπριους δημιουργούς, να λάβουν μέρος σε ανοιχτές συζητήσεις, να συμμετάσχουν σε εναλλακτικά πειράματα επιστήμης και να γνωρίσουν cosplayers της Cyprus ComicCon. Ακόμη, το Φεστιβάλ θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να δουν από κοντά συναρπαστικές εφαρμογές τεχνολογίας, να γνωρίσουν τον θεσμό της ανταλλακτικής και «ανθρώπινης» βιβλιοθήκης, αλλά και να ενημερωθούν για ευρωπαϊκά προγράμματα και εκστρατείες. Στον χώρο, θα υπάρχει επίσης παιδική γωνιά με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για μικρά παιδιά και παράσταση Καραγκιόζη.

Τέλος, σημειώνεται ότι από το 2017 όλες οι δράσεις του ΟΝΕΚ, συμπεριλαμβανομένου και του Φεστιβάλ Νέων, στηρίζονται στην Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία, η οποία είναι αποτέλεσμα του έργου που επιτελεί ο Οργανισμός εδώ και 25 χρόνια, αποτυπώνοντας έτσι το όραμα της πολιτείας για τους νέους.

Σχετικές πληροφορίες εδώ και στο Facebook event 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending