fbpx

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Πανεπιστημίων της Κοινοπολιτείας!

Η νέα θεσμική σχέση περιλαμβάνει την προοπτική εγκαθίδρυσης περιφερειακού γραφείου του Συνδέσμου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο Σύνδεσμος Πανεπιστημίων της Κοινοπολιτείας (ΣΠΚ) (Association of Commonwealth Universities – ACU), με έδρα το Λονδίνο, υπέγραψαν πρόσφατα Μνημόνιο Συνεργασίας. Ο ΣΠΚ είναι ένας διεθνής οργανισμός αφοσιωμένος στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσω της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η διεθνής συνεργασία είναι ουσιαστικής σημασίας για την πραγμάτωση αυτής της επιδίωξης, φέρνοντας σε επαφή πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και κυρίως τους ανθρώπους που φοιτούν και εργάζονται σε αυτά.

Ο Σύνδεσμος συμβάλλει στην προώθηση της γνώσης και της κατανόησης, στη διεύρυνση του τρόπου σκέψης και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Το δίκτυο του ΣΠΚ περιλαμβάνει πέραν των 500 ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σε περισσότερες από 50 χώρες.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητή Φίλιππο Πουγιούτα, και την επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών του ΣΠΚ, κυρία Caroline Harrison. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα εκπροσωπεί στο Σύνδεσμο ο Καθηγητής Ανδρέας Χαραλάμπους, Εκτελεστικός Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Καθηγητής Χαραλάμπους δήλωσε: «Η συνεργασία με το ΣΠΚ ταιριάζει απόλυτα με την δράση και φιλοσοφία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο έχει συμβάλει καθοριστικά στη διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή». Από την πλευρά της, η κυρία Harrison καλωσόρισε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην κοινότητα του ΣΠΚ, δηλώνοντας: «Προσβλέπω στην καλλιέργεια της θεσμικής μας σχέσης και ιδιαίτερα στην προοπτική εγκαθίδρυσης ενός περιφερειακού γραφείου του ΣΠΚ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το οποίο θα μπορεί να συνδράμει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσω της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ΣΠΚ εδώ και σχετικά με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εδώ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending