fbpx

Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι ντέρμπι αλλά χαρακτηρίζονται από μεγάλη αντιπαλότητα!

Η ουσία ενός πρωταθλήματος είναι τα ντέρμπι! Μπορεί ένας μαραθώνιος να κρίνεται από το σύνολο του, αλλά τα ματς για τα οποία διψά ο κόσμος είναι οι μονομαχίες ανάμεσα στους μεγάλους!

Στην Κύπρο, βέβαια, όπως και σε όλες τις χώρες, υπάρχουν παιχνίδια που δεν θεωρούνται ως μεγάλα ντέρμπι από το σύνολο του φίλαθλου κόσμου, αλλά έχουν τέτοια ένταση, τέτοια αντιπαλότητα που τα κάνει να ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι που μαζέψαμε στις γραμμές που ακολουθούν. Συμφωνείς ή όχι μαζί μας;

1
Παραλίμνι-Ανόρθωση

Η αντιπαλότητα σε αυτό το ζευγάρι έρχεται κυρίως από το Παραλίμνι και έχει τις ρίζες της στο παρελθόν.

Στην πόλη της επαρχίας Αμμοχώστου θεωρούν πως η Ανόρθωση πάντα τους “έκλεβε” τους καλύτερους παίκτες της περιοχής, ενώ μεγάλο μέρος της αντιπαλότητας οφείλεται και στον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στις 2 ομάδες το 1975, αφού στο Παραλίμνι θεωρούν πως δεν τους κέρδισε η Ανόρθωση, αλλά η διαιτησία.

2
Σαλαμίνα-Απόλλων

Από τότε που θυμόμαστε τους εαυτούς μας να ασχολούνται με το κυπριακό ποδόσφαιρο, το ζευγάρι Απόλλων-Σαλαμίνα και αντίθετα είναι σχεδόν πάντα ένα “εκρηκτικό” ζευγάρι.

Σχεδόν πάντα τα παιχνίδια ανάμεσα σε Βαρωσιώτες και Λεμεσιανούς, ειδικά στο στάδιο “Αμμόχωστος”, χαρακτηρίζονται από τις δυνατές μονομαχίες, ενώ και ανάμεσα στους οπαδούς των 2 ομάδων το κλίμα δεν είναι πάντα το καλύτερο.

Μπορεί να μην θεωρείται κλασικό ντέρμπι του κυπριακού πρωταθλήματος, αλλά είναι ένα από τα παιχνίδια που όταν βγει το πρόγραμμα το “σταμπάρεις” στα must see.

3
Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ

Ειδικά τις δεκαετίες των ’90s και των ’00s, το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν “καυτό”. Δυστυχώς, δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξαν και επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των 2 ομάδων, ενώ και μέσα στον αγωνιστικό χώρο ξεχείλιζε το πάθος, η δύναμη και η ένταση.

Με εξαίρεση τα τελευταία χρόνια που ο ΑΠΟΕΛ έχτισε μια καλή υπέρ του προϊστορία, το “Αμμόχωστος” ήταν πάντα αφιλόξενο για τους Λευκωσιάτες, ενώ και στο Μακάρειο ή το ΓΣΠ η Νέα Σαλαμίνα ήξερε πως να βάζει δύσκολα στους γαλαζοκίτρινους.

4
Εθνικός Άχνας-Ομόνοια

Τα απογεύματα/βραδιές στο Δασάκι της Άχνας ήταν πάντα δύσκολα για την Ομόνοια, απέναντι στον τοπικό Εθνικό.

Αρκετές φορές οι πράσινοι έφυγαν από το γήπεδο της επαρχίας Αμμοχώστου με οδυνηρές ήττες ή ισοπαλίες, ενώ ειδικά τα τελευταία χρόνια, όσες φορές νίκησε “το τριφύλλι” το ματς κρινόταν κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες.

Ίσως από όλες τις “μικρομεσαίες” ομάδες, ο Εθνικός, ανεξάρτητα από την αγωνιστική του κατάσταση, να είναι ο πιο σκληροτράχηλος αντίπαλος για την Ομόνοια σε ένα παιχνίδι που πάντα αξίζει τον κόπο να κάτσεις να το δεις.

Εσύ ποιο παιχνίδι του κυπριακού πρωταθλήματος θεωρείς πως έχει την μεγαλύτερη αντιπαλότητα, αν και δεν θεωρείται κλασικό ντέρμπι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending