fbpx

Αστυνομία για ζώα στην Κύπρο: Θα λύσει άραγε τα προβλήματα κακομεταχείρισής τους;

Η σύσταση Αστυνομίας για τα Ζώα, στην Κύπρο έγινε γνωστή στις 2/10/19, μετά από την έγκριση νομοσχεδίου από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Δυστυχώς, οι περιπτώσεις περιστατικών βίας ενάντια σε ζώα, τον τελευταίο καιρό είναι αυξημένες, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Μερικές από τις περιπτώσεις «βλέπουν το φως της δημοσιότητας», όμως υπάρχουν και πολλές που δεν μαθαίνουμε ποτέ.

Όπως φάνηκε από αρκετές περιπτώσεις που ήρθαν στην επιφάνεια,  υπάρχει μια μεγάλη μερίδα της κυπριακής κοινωνίας που είναι αρκετά ευαισθητοποιημένη!

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης, για τους λόγος που έγινε η δημιουργία της Αστυνομίας για τα Ζώα:

«η Κυβέρνηση, αναγνωρίζει την ανάγκη δημιουργίας ενός αποτελεσματικού θεσμού που να μπορεί να ανταποκριθεί στην απαίτηση της κοινωνίας για την προστασία των ζώων και την τιμωρία εκείνων που κακοποιούν τα ζώα».
stop-animal-abuse-save-animals-animal-police-astinomia-gia-ta-zoa-kipros-cyprus-pets
eugeneweekly.com/Eugene Police

Δεν είναι λίγες οι φορές που είδαμε διάφορα videos, με βίαια περιστατικά απέναντι σε ανυπεράσπιστα ζώα, να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Βλέπεις τις περισσότερες φορές αυτούς που κάνουν τις ανήθικες και άκαρδες πράξεις να τις θεωρούν αστείες ή άξιες προς δημοσίευση. Έτσι ευτυχώς, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, φανερώνονται κάποια από τα περιστατικά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα politis.com.cy η «αρμοδιότητα της Αστυνομίας για τα Ζώα θα είναι η διερεύνηση υποθέσεων κακοποίησης και κακομεταχείρισης ζώων», όπως υπέδειξε ο κ. Σαββίδης.

1
Ελπίζουμε η υπό σύσταση Αστυνομία Ζώων να καταφέρει να δώσει -επιτέλους- μία λύση

Να έρθει επιτέλους ένα τέλος στο μακροχρόνιο πρόβλημα κακοποίησης των ζώων, τιμωρώντας παραδειγματικά όποιον δεν συμμορφώνεται με τις διατάξεις και τα όσα προνοεί το εν λόγω νομοσχέδιο (δες αναλυτικά εδώ τις υποθέσεις που θα διερευνά η Αστυνομία για τα ζώα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο βασίστηκε σε κάποιες αποτελεσματικές πρακτικές άλλων κρατών, τα οποία ήδη εφαρμόζουν τον θεσμό της Αστυνομίας των Ζώων.

Πιστεύεις ότι η Αστυνομία για τα Ζώα θα καταφέρει να μειώσει (έστω και λίγο) τα περιστατικά κακομεταχείρισης ζώων;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending