fbpx

Περνώντας μια μέρα στο ξεχωριστό campus του UNIC: Δες όσα μας εντυπωσίασαν!

Όπως και να το κάνουμε, το μέρος που περνάς το μεγαλύτερο μέρος της μέρας σου ως φοιτητής, είναι το πανεπιστήμιο.

Εκτός από τις αίθουσες διαλέξεων της σχολής σου, ως σωστός φοιτητής, θα τιμάς μάλλον και την καφετέρια για το διάλειμμα σου, τη βιβλιοθήκη για το διάβασμά σου ή ακόμη και το γυμναστήριο αν είσαι πιο αθλητικός τύπος.

Φαντάζει σαν βγαλμένο σενάριο από κάποια πανεπιστημιούπολη του εξωτερικού, δεν είναι; Κι όμως, μπορείς και στην Κύπρο να τα έχεις όλα μαζεμένα, μαζί με υπεραγορές και φαρμακεία, σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια; Όλα αυτά σε μια σύγχρονη πανεπιστημιούπολη στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με πάνω από 12.000 φοιτητές (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) απ’ όλο τον κόσμο!

Δες όσα ξεχωρίσαμε και είδαμε από κοντά στην πρόσφατη μας βόλτα στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας:

1
COFFEEOLOGY101

Ξεκινώντας τη βόλτα μας, κάναμε πρώτα στάση στο COFFEEOLOGY101, την ανακαινισμένη καφετέρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Απολαύσαμε τον καφέ Dimello και τσιμπήσαμε 1-2 ελαφριά γεύματα (σε ειδική… φοιτητική τιμή) για πρωινή ενδυνάμωση.

Καθίσαμε στον εσωτερικά μοντέρνο διαμορφωμένο χώρο, και φεύγοντας ρίξαμε και μια ματιά στο εξωτερικό του μπαρ, με την εντυπωσιακή θέα. Στο COFFEEOLOGY101 μπορείς να “χωθείς” στο… container για να κάνεις μια εργασία, να παίξεις μπιλιάρδο ή ακόμη και να χαλαρώσεις στις κερκίδες που υπάρχουν εκεί! Με μια βόλτα θα καταλάβεις τι εννοούμε.

Είναι το ιδανικό μέρος για να το επισκεφθείς από το πρωί μέχρι το βράδυ, μιας και πέραν του μενού του σε καφέδες και φαγητό, παραμένει ανοιχτό και ως χώρος μελέτης από τις 20:00 μέχρι τα μεσάνυχτα!

2
UFIT Fitness Centre

Το ολοκαίνουριο Κέντρο Άθλησης και Ευεξίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας UFIT Fitness Centre έχει ό,τι χρειάζεσαι για να κρατηθείς σε φόρμα!

Είναι μεγάλο σε μέγεθος (πολύ σημαντικό για ένα γυμναστήριο) και διαθέτει ολοκαίνουριο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Επίσης, επισκεφθήκαμε τις πρωτοποριακές αίθουσες άθλησης και μιλήσαμε με το έμπειρο προσωπικό. Καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή πως το UFIT Fitness Centre είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα κέντρα άσκησης στην Κύπρο.

Μάθε πως αν σπουδάζεις στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, δικαιούσαι: ειδικές τιμές, εξαιρετικές υπηρεσίες και επιστημονική παρακολούθηση από εξειδικευμένους επαγγελματίες άθλησης και υγείας! Εκτός από το UFIT, μπορείς να βρεις κι άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή.

3
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Έρευνας – ARC

Ακόμη ένα μέρος των νέων εντυπωσιακών εγκαταστάσεων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί και το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Έρευνας ή Architecture Research Centre (ARC). Ήξερες πως αυτό το κτήριο ήταν παλιά εργοστάσιο παπουτσιών και έχει βραβευθεί πανευρωπαϊκά μετά την ανακαίνισή του;

Από το Φθινόπωρο του 2010, αυτές οι σύγχρονες εγκαταστάσεις στεγάζουν το δυναμικό και σύγχρονο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να καλύψουν τις ανάγκες του προγράμματος.

Δεν έχουμε ξαναδεί όμοιό του, καθώς η αρχιτεκτονική του και το όλο κτίριο μοιάζει με μια τεράστια μακέτα! Είναι ένας design-άτος χώρος, διακοσμημένος με πολλές δημιουργίες φοιτητών που δεν περνούν απαρατήρητες.

4
Βιβλιοθήκη

Φοιτητής και μελέτη πάνε πακέτο, όπως ξέρεις. Γι’ αυτό κι εμείς δεν μπορούσαμε να αφήσουμε πίσω τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, τη 2η μεγαλύτερη ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη της Κύπρου!

Εντυπωσιαστήκαμε τόσο από τον αριθμό βιβλίων που βρίσκονται εκεί, όσο και από τον άνετο και μοντέρνο χώρο ιδανικό για συγκέντρωση και διάβασμα! Θα βρεις από μεγάλα γραφεία μέχρι και καναπέδες και bean bags.

Τα βιβλία που είναι διαθέσιμα εκεί καλύπτουν όλους τους κλάδους σπουδών, προσφέροντας και πρόσβαση σε χιλιάδες ηλεκτρονικές πηγές. Συγκεκριμένα, μάθαμε πως η Βιβλιοθήκη περιέχει:

  • 100.000 βιβλία
  • 500.000 ηλεκτρονικά βιβλία
  • 30.000 ηλεκτρονικά περιοδικά

Ανεπιφύλακτα σου προτείνουμε να την επισκεφθείς! Υπάρχει επίσης διαθέσιμο ειδικό computer lab, μια ήσυχη αίθουσα με υπολογιστές, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις με τους συμφοιτητές σου για ομαδικές εργασίες, παρουσιάσεις ή για ό,τι άλλο είναι απαραίτητο.

5
Ιατρική Σχολή

Ήξερες πως στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ξεκίνησε το 2011 το 1ο πρόγραμμα Ιατρικής στην Κύπρο (4ετές πρόγραμμα MBBS σε συνεργασία με το St George’s, University of London);

Μάθαμε πως εδώ και 20 χρόνια, το UNIC είναι ηγέτης της ανάπτυξης των προγραμμάτων επιστημών ζωής και υγείας στην Κύπρο. Μας ενημέρωσαν επίσης πως οι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής έχουν εξασφαλίσει θέση εργασίας κατά 99,4% σε 200 και πλέον ιατρικά κέντρα, με νοσοκομεία διεθνούς κύρους και εμβέλειας.

Το εντυπωσιακό είναι πως περισσότεροι από 740 φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο (από χώρες όπως Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία κ.ά.) φοιτούν εδώ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Οι εγκαταστάσεις της Ιατρικής σχολής είναι μεγάλες, ευρύχωρες και άνετες, περιέχοντας κέντρο ανατομίας, βιβλιοθήκη και εργαστήρια. Μάθε εδώ πόσο πρωτοποριακή και παγκόσμια αναγνωρισμένη είναι η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας!

Πείστηκες κι εσύ να επισκεφθείς την πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σύντομα; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending