fbpx

Γι΄αυτούς τους λόγους η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα!

Ένα από τα debate που είναι συχνά θέμα συζήτησης στα ποδοσφαιρικά στέκια είναι το ποιο πρωτάθλημα είναι το καλύτερο στον κόσμο.

Αναφέραμε τη λέξη debate μιας και τα τελευταία χρόνια αυτή η συζήτηση είναι ανάμεσα στην αγγλική Premier League και την ισπανική Primera Division ή La Liga.

Σαν φαν της αγγλικής λίγκας μαζέψαμε μερικούς λόγους, που για ‘μάς, την κάνουν το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και τους οποίους μπορείς να δεις πιο κάτω:

1
Έντονος συναγωνισμός παντού!

Είτε είναι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είτε για μια θέση στην Ευρώπη, είτε για αποφυγή της διαβάθμισης, είτε απλά για ένα καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία ο συναγωνισμός στο αγγλικό πρωτάθλημα είναι κάτι παραπάνω από έντονος.

Απλά θυμήσου πως τη σεζόν 2018-19 η Manchester City κατέκτησε τον τίτλο με μόλις ένα βαθμό διαφορά από την Liverpool και χρειάστηκε ένα σερί 14 συνεχόμενων νικών για να μην επιτρέψει στους reds να την προσπεράσουν.

Πέρα από αυτό, η παρουσία ομάδων όπως η Manchester United, η Arsenal, η Liverpool, η Chelsea, η Tottenham και η Manchester City μας προσφέρει τόσες πολλές αντιπαλότητες που δύσκολα βρίσκεις μαζεμένες σε άλλο πρωτάθλημα!

2
Είναι πρωτάθλημα εκπλήξεων!

Πολύ συχνά θα ακούσεις να λένε πως στην Premier League το κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανόν. Είναι το πρωτάθλημα που λένε πως ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει τον πρώτο και πραγματικά μπορεί να γίνει.

Φαντάσου π.χ. η Spal να νικήσει τη Juventus ή ας πούμε η Union Berlin να “καθαρίσει” την Bayern. Δυσκολάκι, έτσι;

Στην Αγγλία, ωστόσο, μπορεί να πάει η Watford να νικήσει τη Liverpool ή η Norwich την Manchester City και να θεωρείται φυσιολογικό.

Πολλές φορές θεωρείται παρακινδυνευμένο να κάνεις ασφαλείς προβλέψεις για τους αγώνες της Premier League, ενώ πέρα από μεμονωμένα παιχνίδια, η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Leicester το 2016 αποδεικνύει πως στην Αγγλία μπορεί να συμβούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

3
Παίζεται το ποιοτικότερο ποδόσφαιρο!

Όταν ένας δημοσιογράφος με την πείρα και το κύρος του Guillem Balague, ένας από τους λίγους που γνωρίζουν τόσο εκτεταμένα και τη La Liga και την Premier League αναφέρει σε tweet του: “Ένταση, δύναμη, τακτική, τεχνική…Ένας συνδυασμός που βρίσκεις μόνο στην Premier League”, ποιοι είμαστε εμείς να τον αμφισβητήσουμε;

Οι αγώνες στην Αγγλία έχουν πολύ γρήγορο ρυθμό, οι διαιτητές αφήνουν το παιχνίδι να εξελιχθεί χωρίς να σφυρούν συνέχεια φάουλ, Manchester City και Liverpool παίζουν μπάλα για σεμινάριο τα τελευταία χρόνια, ενώ και τακτικά ακόμα και μικρές ομάδες είναι απόλαυση να τις παρακολουθείς.

Η Wolves της σεζόν 2018-19 και η Leicester του 2019-20 είναι μόνο μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

4
Είναι παγκόσμιο φαινόμενο!

Κανένα άλλο πρωτάθλημα στον κόσμο δεν έχει τόσους πολλούς οπαδούς σε χώρες εκτός από αυτή στην οποία παίζεται!

Από την Αμερική μέχρι τη Νιγηρία και από την Αυστραλία ως το Μακάου, σχεδόν σε κάθε χώρα θα συναντήσεις οπαδό μιας ομάδας της Premier League.

Μπορεί φυσιολογικά ομάδες όπως η Liverpool, η Arsenal, η Manchester United και η Chelsea να έχουν τη μερίδα του λέοντος, αλλά μπορείς να βρεις και οπαδούς της West Ham, της Everton και άλλων ομάδων που δεν περίμενες πως θα έχουν οπαδούς εκτός Αγγλίας.

Αυτό οδήγησε και πολλούς κολοσσούς των media σε κάθε γωνιά της Γης να προβάλουν αγώνες της Premier League. Μερικά παραδείγματα είναι το Sky Sport, το ESPN, το Eurosport, το Canal+ και το beIN Sports.

Είναι, για ‘σένα, η Premier League το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending