fbpx

iOS13: Οι κύριες αλλαγές που ίσως δεν ήξερες για το νέο update της Apple!

Όπως είναι γνωστό, η Apple κάνει συχνά updates στο λογισμικό της, ώστε να κάνει όλο και πιο εύκολη τη χρήση των συσκευών της!

Η αμερικανική εταιρεία, μαζί με την ανακοίνωση του καινούριου iPhone 11, διέθεσε και το καινούριο λογισμικό iOS 13! 

Το καινούριο λογισμικό έχει γενικά καλύτερη και πιο γρήγορη απόδοση από τα προηγούμενα και οι διαφορές στις εφαρμογές είναι αρκετά έντονες!

Μαζέψαμε τις αλλαγές για να σε βοηθήσουμε να αποφασίσεις αν θα το εγκαταστήσεις (ή όχι) στη δική σου συσκευή!

1
Η dark πλευρά

Πολλοί χρήστες iPhone περίμεναν αυτή τη λειτουργία του νέου λογισμικού! Πλέον, έχεις την επιλογή να ενεργοποιήσεις το Dark Mode που ουσιαστικά αντικαθιστά το άσπρο, για κάποιους ενοχλητικό και κουραστικό στο μάτι, σε μαύρο!

Αυτό αλλάζει και το φόντο της αρχικής σου οθόνης αλλά και το πώς μοιάζουν οι εφαρμογές της Apple όπως τα notes, reminders και το ημερολόγιο!

  • Για να το ενεργοποιήσεις: Settings -> Display -> Dark Mode

2
Το Animoji/emoji σου

Μια πρωτοποριακή λειτουργία της Apple είναι η δυνατότητα δημιουργίας Animoji/emoji, που ουσιαστικά είναι χαρακτήρες που μπορείς να διαμορφώσεις εσύ όπως θες και ελέγχονται με δικές σου κινήσεις και εκφράσεις!

Με το νέο update μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα με το Animoji σου, όπως π.χ. να τα χρησιμοποιήσεις σαν stickers στις συνομιλίες σου! 

  • Για να το ενεργοποιήσεις: Αφού δημιουργήσεις το Animoji σου, άνοιξε τη συνομιλία iMessage που θες, επέλεξε από το μενού την 3η επιλογή (animojis) και σύρε το sticker που θες στο μήνυμα που θέλεις – ή απλά επέλεξε το για να σταλεί σαν ξεχωριστό μήνυμα!

3
Πληροφορίες για τοποθεσία σου,όταν εσύ θες

Αν είσαι από αυτούς που έχουν συνέχεια αμφιβολία για το ποια εφαρμογή χρησιμοποιεί δεδομένα για την τοποθεσία τους και πότε, τότε αυτό θα το εκτιμήσεις!

Πλέον, έχεις μια επιπλέον επιλογή στις ρυθμίσεις ασφαλείας σου που ενεργοποιεί τη λειτουργία ερώτησης κάθε φορά που μια εφαρμογή θέλει να χρησιμοποιήσει δεδομένα για την ακριβή σου τοποθεσία!

  • Για να το ενεργοποιήσεις: Settings -> Privacy -> Επέλεξε την εφαρμογή που θέλεις -> Ask next time

4
Η ένταση ήχου μεταφέρεται

Ακόμα μια λειτουργία που για πολλούς ήταν εκνευριστική και επιτέλους άλλαξε, είναι το παράθυρο που εμφανιζόταν στη μέση της οθόνης όταν άλλαζες την ένταση ήχου!

Αντικαταστάθηκε με μια διακριτική λωρίδα στα αριστερά της οθόνης, ακριβώς δίπλα από τα κουμπιά αλλαγής της έντασης στο κινητό σου!

5
Στίχοι στα τραγούδια

Προσωπικά, από τις αγαπημένες μου ανανεωμένες λειτουργίες του iΟs 13 η προσθήκη στίχων στο iMusic, συγχρονισμένοι με τα τραγούδια! Καθώς παίζει το τραγούδι σου, οι στίχοι αυτόματα μετακινούνται και αλλάζουν χρώμα!

  • Για να τα εμφανίσεις: Άνοιξε το iMusic, επέλεξε ένα τραγούδι που θέλεις και πάτησε πάνω στο συννεφάκι αριστερά κάτω.
  • Tip: Πάτησε κατευθείαν στο στίχο που θες να ακούσεις και το τραγούδι μεταφέρεται σε αυτό το λεπτό!

6
Οι φωτογραφίες αλλάζουν

Η εφαρμογή “Φωτογραφίες” αλλάζει εντελώς, αφού πλέον η απεικόνιση και η κατανομή των φωτογραφιών σου θα είναι διαφορετική (δε θα έχεις την κλασική οθόνη με τις 4 φωτογραφίες ιδίου μεγέθους ανά σειρά).

Επίσης, η Apple έχει εκσυγχρονίσει και τις δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών, προσθέτοντας εφέ (φωτεινότητα, αντίθεση…) και αλλάζοντας την ένταση του καθενός ξεχωριστά!

Ακόμα πιο τέλειο, το γεγονός ότι αυτά τα εφέ μπορείς πλέον να τα εφαρμόσεις ΚΑΙ στην επεξεργασία των βίντεο!

7
Τέλος στις spam κλήσεις!

Το καινούριο λογισμικό θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τις κλήσεις από άγνωστα τηλέφωνα, απευθείας στον τηλεφωνητή!

Ξέχνα λοιπόν τα τηλεφωνήματα για έρευνες, αγορά τηλεφωνικών πακέτων και spam κλήσεις από το εξωτερικό! Στην τελική, αν κάποιο νούμερο δεν το έχεις στις επαφές σου, λογικά δε θει να σε ενοχλεί! Σωστά;!

  • Για να το ενεργοποιήσεις: Settings -> Phone -> Silence Unknown Callers

8
Η Siri διαβάζει τα μηνύματά σου

Αν είσαι για τρέξιμο (λέμε τώρα!) ή είσαι στο μάθημα (φορώντας Air-pods) αλλά θες να δείχνεις πως παρακολουθείς, τότε αυτή η λειτουργία είναι για ‘σένα!

Η Siri πλέον μπορεί να διαβάζει τα μηνύματα σου και να στέλνει την απάντηση που θα της υπαγορεύσεις! Επίσης με το νέο λογισμικό, η φωνή της Siri είναι πλέον πιο ρεαλιστική συγκριτικά με το iOS 12! Δοκίμασέ το!

  • Για να το ενεργοποιήσεις: Για αυτή τη λειτουργία απαιτούνται ακουστικά Air-pods και η ενεργοποίηση γίνεται από τις ρυθμίσεις των μηνυμάτων στο κινητό σου!

Tο σκέφτεσαι ακόμα αν θα κάνεις update την apple συσκευή σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending