fbpx

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ανάμεσα στα 100 καλύτερα της Ευρώπης και Κ.Ασίας!

Σημαντική αναγνώριση για την αριστεία του Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί το γεγονός ότι κατατάσσεται στην 96η θέση στην κατάταξη QS Emerging Europe and Central Asia University Rankings 2020 (EECA).

H 96η θέση τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου στα κορυφαία 26% της κατηγορίας Πανεπιστήμια της Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, ενώ κατατάσσεται ως το κορυφαίο Πανεπιστήμιο της χώρας στην εν λόγω κατηγορία.

topuniversities.com

Η κατάταξη EECA δημοσιεύεται από την QS από το 2014. Στη μεθοδολογία που ακολουθείται αξιολογούνται οι βασικοί δείκτες που τηρούνται και στην κατάταξη QS World University Rankings, όπως, ακαδημαϊκή φήμη (Academic Reputation), φήμη εργοδότη (Employer Reputation) και αναλογία Προσωπικού: Φοιτητών (Faculty to Student Ratio), ενώ αξιολογούνται και επιπρόσθετοι δείκτες προσαρμοσμένοι στις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης κατηγορίας.

rtu.lv

Σε δήλωσή του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο Κύπρου συγκαταλέγεται ως Ίδρυμα στη συγκεκριμένη κατάταξη, σε μια προσπάθεια αξιολόγησης της πορείας του και κατανόησης της προοπτικής, των δυνατοτήτων του και των σημείων στα οποία πρέπει να εστιάσει.

«Στην εποχή της ψηφιοποίησης, της επιλογής πανεπιστημίου με βάση την ταυτότητα που του αποδίδουν οίκοι κατάταξης κύρους, είναι σημαντικό το Πανεπιστήμιό μας να στοχεύει στη συμπερίληψή του ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια».

«Οι κατατάξεις είναι πυξίδες για το πού βρισκόμαστε σε σχέση με άλλα πανεπιστήμια και πλοηγοί για το πού και πώς πρέπει να φτάσουμε στους στόχους μας. Είναι επίσης σημαντικό χαρτί στην αρένα της ακαδημαϊκής διπλωματίας και η Κύπρος είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχει παρουσία μέσω των πανεπιστημίων της», τόνισε.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending