fbpx

Τα έμαθες; Το Instagram θα καταργήσει τα εφέ “πλαστικής χειρουργικής”!

Το Instagram αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξευθεί στα ύψη ο αριθμός των χρηστών που δημιουργούν λογαριασμούς στην εφαρμογή.

Η φιλοσοφία της εφαρμογής του Instagram, βασίζεται στο να μοιραζόμαστε στιγμές από τη ζωή μας, μέσω φωτογραφιών και stories.

1
Γιατί είναι τόσο διαδεδομένα τα διάφορα φίλτρα;

Τα effects ή “filters”, θεωρούνται κύριο στοιχείο της εφαρμογής αλλά και “πειρασμός” για τους χρήστες που επιθυμούν ένα πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Τα φίλτρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε δημοσιεύσεις – posts στο προφίλ του χρήστη, όσο και στα Instagram stories, που είναι προσβάσιμα μόνο για 24 ώρες.

2
Η αύξηση των διαφόρων φίλτρων σχετικά με ομορφιά

Το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει την εμφάνιση τους εφέ που αφότου εφαρμοστούν δίνουν την εντύπωση ότι ο χρήστης έχει υποβληθεί σε… πλαστική χειρουγική επέμβαση.

Τα εφέ αυτά έχουν πολυχρησιμοποιηθεί και σίγουρα έχεις δει ότι τα περισσότερα άτομα που ακολουθείς, έχουν εφαρμόσει στα stories ή στα posts τους ένα τέτοιο εφέ, στο οποίο απεικονίζονται π.χ. με μεγαλύτερα χείλη!

3
Οι ανησυχίες που προέκυψαν

Μετά από ανησυχίες που προέκυψαν για την ψυχική υγεία των χρηστών του Instagram, η διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να καταργήσει όλα τα εφέ “πλαστικής χειρουργικής” ώστε να βελτιωθεί η πολιτική ευημερίας της εφαρμογής.

Οι υπεύθυνοι ανέφεραν ότι επιθυμούν τα φίλτρα να αποτελούν μια θετική εμπειρία για το χρήστη, κάτι το οποίο ίσως και να μη συμβαίνει με τα συγκεκριμένα εφέ.

4
Η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας που δημιούργησε τα εφέ

Εδώ που τα λέμε, όσοι τα έχουμε δοκιμάσει, έχουμε σίγουρα αισθανθεί έστω και λίγο μειονεκτικά σκεπτομένοι την πραγματική μας εικόνα και συγκρίνοντάς την παράλληλα με την “τέλεια” εικόνα που προβάλουν αυτά τα φίλτρα.

Χωρίς να αποκλείω το γεγονός ότι αποτέλεσαν πηγή ψυχαγωγίας για πολλούς χρήστες, μπορώ να πω ότι για να αποφασίσουν οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας να τα αφαιρέσουν, θα ξέρουν καλύτερα! 😉

Εξάλλου, δεν χρειάζόμαστε φίλτρα για να είμαστε τέλειοι! 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending