fbpx

Αυτοί οι 5 παικταράδες δεν παίρνουν την προβολή που πρέπει!

Όπως είναι φτιαγμένο το ποδόσφαιρο, ειδικά τα τελευταία χρόνια με τη ραγδαία ανάπτυξη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, είναι πολύ εύκολο να κάνεις ένα ποδοσφαιριστή θεό ή αντίστοιχα να τον ρίξεις στα τάρταρα.

Αν ψάξεις όμως καλά, σε κάθε πρωτάθλημα, σε κάθε ομάδα υπάρχουν παίκτες με πολύ μεγάλη συνεισφορά που μάλλον όμως δεν παίρνουν και την ανάλογη προβολή, σε σχέση πάντα με άλλους συναδέλφους τους.

5 από αυτές τις περιπτώσεις, ίσως τις πιο χαρακτηριστικές, είναι που μαζέψαμε για ‘σένα πιο κάτω:

1
Fabinho

Με τα λεφτά που δαπανούν σήμερα οι ομάδες για να κάνουν μεταγραφές και λαμβάνοντας υπόψη πως για να αποκτήσει τους Alisson και van Dijk η Liverpool ξόδεψε περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ, τα 45 εκατομμύρια που έδωσε στη Monaco το 2018 για τον Fabinho φαίνονται λίγα!

Ο Βραζιλιάνος μπήκε σιγά-σιγά στην ομάδα (τέλη Οκτωβρίου αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην αρχική εντεκάδα), αλλά από τότε μοιάζει και είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος, αγωνιζόμενος ως αμυντικός χαφ στην τριάδα των χαφ του Klopp, αλλά και ως κεντρικός αμυντικός όποτε χρειάστηκε.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η επιθετική τριάδα των scousers, ο Alisson και ο van Dijk είναι αυτοί που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ όσον αφορά τη Liverpool!

2
Bernardo Silva

Σε ανύποπτο χρόνο κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018-19 ο Pep Guaridola δήλωσε πως ο Bernardo Silva “μπορεί να κάνει τα πάντα, είναι από τους πιο ταλαντούχους που είδα στην καριέρα μου, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής” και δεν είχε άδικο.

Εκμεταλλευόμενος την απουσία του Kevin de Bruyne, ο Πορτογάλος αγωνίστηκε σε συνολικά 42 από τους 50 αγώνες της Manchester City και ήταν ίσως ο σημαντικότερος της παίκτης προς την κατάκτηση της Premier League. 

Καθόλου τυχαίο δεν είναι άλλωστε πως η αξία του στο μεταγραφικό χρηματιστήριο το 2017 όταν τον απέκτησε η City από τη Monaco ήταν 40 εκατομμύρια, ενώ σήμερα είναι 100!

Παρ’ όλα αυτά, στη συζήτηση για τη Manchester City πάντα ο de Bruyne, ο Aguero, ο David Silva, ακόμα και οι Stones-Laporte παίρνουν τη μερίδα του Λέοντος στον Τύπο και όχι μόνο.

3
Cesar Azpilicueta

Είναι πραγματικά απίστευτο πως ένας παίκτης που είναι στη Chelsea από το 2012, που είναι υπόδειγμα σταθερότητας αγωνιζόμενος είτε ως δεξιός μπακ, είτε στο κέντρο της άμυνας να μην παίρνει την προβολή που θα έπρεπε με βάση τις αποδόσεις του!

Αυτός είναι ο Cesar Azpilicueta, ένας από τους πιο πιστούς και ικανούς στρατιώτες των Λονδρέζων τα τελευταία χρόνια.

Έχοντας δαπανήσει δισεκατομμύρια σε ποδοσφαιριστές οι μπλε όλα αυτά τα χρόνια της ιδιοκτησίας του Abramovich τα μόλις 8,8 εκατομμύρια που έδωσαν στην Marseille για τον Ισπανό μοιάζουν με ανέκδοτο.

Μιλάμε, άλλωστε, για ένα ποδοσφαιριστή που οι Άγγλοι προτιμούν να φωνάζουν “Dave”, αφού το Azpilicueta τους παραείναι δύσκολο, αλλά δεν παύει να είναι ένα δείγμα της αντι-εμπορικότητας του δεξιού μπακ στους κύκλους των Λονδρέζων.

4
Dani Parejo

Στο ξεκίνημα της καριέρας του θεωρήθηκε (και ήταν) ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στις ακαδημίες της Real Madrid. Δεν τον πίστεψαν ποτέ όμως στη Μαδρίτη, δίνοντας τον και δανεικό στην QPR για ένα μικρό χρονικό διάστημα το 2008.

Fast forward στο σήμερα και ο Dani Parejo, πατώντας γερά στα 30 του, άρχισε να κερδίζει λίγη από την αναγνώριση που του αναλογεί.

Μόλις το 2018 ντεμπούταρε με την εθνική Ισπανίας, είναι αρχηγός της Valencia, στην οποία αγωνίζεται από το 2011 και την οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου επί της Barcelona το 2019.

Παρ’ ότι μιλάμε όμως για ένα από τα καλύτερα χαφ στον κόσμο, εδώ και μερικά χρόνια, ολύ σπάνια τα φώτα της δημοσιότητας θα πάνε πάνω του!

5
Jose Callejon

Ακόμα ένα ταλέντο από τις ακαδημίες της Real Madrid που ποτέ δεν πήρε την προβολή που του αξίζει είναι ο Jose Callejon.

Όπως και ο Parejo, έτσι και ο Callejon δεν στέριωσε στη Μαδρίτη, αλλά από το 2013 βρήκε το “λιμάνι” του σε ένα από τα πιο απαιτητικά πρωταθλήματα στον κόσμο και σε μια ιδιαίτερη ομάδα. Ο λόγος, φυσικά, για τη Serie A και τη Napoli.

Πρόκειται για ένα εξτρέμ πραγματικό πολυεργαλείο με πάνω από 150 τέρματα και ασίστ στα 6 χρόνια του στον ιταλικό νότο, που βοηθά και πάρα πολύ στο αμυντικό κομμάτι, ένα από τους πλέον σταθερούς σε απόδοση παίκτες που σχεδόν πάντα περνά απαρατήρητος!

Παίκτες όπως οι Insigne, Mertens, Hamsik μέχρι πέρσι και Higuain πιο παλιά απολάμβαναν μεγάλης προβολής, αλλά ο Callejon με ανάλογη προσφορά στο σύλλογο σπάνια μπαίνει στο spotlight!

Ποιος άλλος ποδοσφαιριστής θα έπρεπε να παίρνει προβολή αλλά περνά απαρατήρητος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending