fbpx

Οι χώροι με ιδιαίτερη ταυτότητα στη Λεμεσό που πρέπει να ανακαλύψεις! (Part 1)

Αφού εξάντλησες όλα τα παραλιακά καφέ/μπαράκια, είναι καιρός να εστιάσεις λίγο περισσότερο στο κέντρο της πόλης.

Κρυμμένες αυλές, cozy εσωτερικοί χώροι, cafes που σίγουρα έχεις περάσει αλλά δεν έχεις προσέξει, με ξεχωριστή μουσική και στυλ που σερβίρουν καλό καφέ και φανταστικό φαγητό με ιδιαίτερα κοκτέιλ! Η Λεμεσός  είναι γεμάτη από «μυστικές» γωνιές που αξίζει να ανακαλύψεις!

Οι επιλογές σε στέκια για εξόδους είναι τόσοι πολλοί, που σε έχουν κάνει πιο απαιτητικό/ή στο τι ζητάς, κοιτάζοντας επίσης ο χώρος να έχει ταυτότητα, στυλ, τέλεια εξυπηρέτηση και γενικά να «ταιριάζει» στη διάθεσή σου!

Αν είσαι Λεμεσιανός τότε μάλλον τα γνωρίζεις. Αν όμως σπουδάζεις, ζεις ή δουλεύεις εδώ, τότε πρέπει να τα μάθεις!

Δες το Part 1 της λίστας με τα στέκια της Λεμεσού πιο κάτω:

1
Angel’s cup

Σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης, θα βρεις αυτό το μικρό και cozy καφέ με vintage τόνους και ρομαντική διάθεση, που σε χαλαρώνουν και σε ταξιδεύουν.

Όπως αναφέρει η ιδιοκτήτρια, το Angel’s Cup είναι ένα “meeting point”, για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν, να κοινωνικοποιηθούν και να απολαύσουν τον καφέ τους, αλλά και διάφορα homemade εδέσματα φτιαγμένα από οικογενειακές, σπιτικές συνταγές της μαμάς.

2
NOMAD Bread & Coffee

Δεν είναι τυχαίο που τα  hashtags του NOMAD είναι #realbread #bettercoffee, αφού σε αυτό το μικρό χώρο στη λεωφόρο Γλάδστωνος στη Λεμεσό, θα βρεις ίσως το καλύτερο χειροποίητο ψωμί της πόλης και εξαιρετικής ποιότητας καφέ (και πολλές φορές βραβευμένο), που θα σου μείνει σίγουρα αξέχαστος!

Εκεί θα βρεις επίσης ιδιαίτερες σαλάτες, σπιτικές μπάρες αλλά και για αυτούς που δεν είναι «της υγιεινής διατροφής», macarons, γλυκά και μεγάλη επιλογή παγωτών!

3
Le chat coffeehouse

Το Le chat είναι η ιδανική αυλή όταν θέλεις λίγες στιγμές ηρεμίας, κάνοντας τη βόλτα σου στο κέντρο της πόλης.

Εκεί θα σε σερβίρουν μόνο «fairly trade» καφέ, σπιτικά σάντουιτς και γλυκά που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Αν πας κατά το βραδάκι, απόλαυσε την μπύρα ή το κρασί σου με τσιμπήματα!

Μια όμορφη πρωτοβουλία των ιδιοκτητών είναι μια έκπτωση που σου δίνουν, αν επιλέξεις να πιεις τον καφέ σου στο επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι σου, στηρίζοντας έτσι τη μείωση των μιας χρήσεως -κυρίως πλαστικών- ποτηριών!

4
Bakery kafeneio

Αν ψάχνεις ένα φρέσκο χώρο για να φας υγιεινά, τότε το Bakery Kafeneio είναι για ‘σένα! Ένας γουστόζικος χώρος που σερβίρονται  χορτοφαγικές, vegan αλλά και χωρίς γλουτένη επιλογές, χωρίς να διαπραγματεύεται η γεύση και η ποιότητα!

Ιδιαίτερες σαλάτες, buddha bowls, σπιτικά γλυκά, ανοιχτά σάντουιτς συνδυασμένα με καφέ ή λεμονάδα με active charcoal είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στο Bakery kafeneio! Η απόφαση δική σου!

5
Uluwatu Specialty Coffees

Γουστόζικος χώρος που έχει αέρα… εξωτερικού! Αν έχεις πάθος για τον καλό καφέ και θες να τον απολαύσεις στον 1ο χώρο στην Κύπρο που έχει εμφανιστεί στο περιοδικό μόδας Purple λόγω του ιδιαίτερου design και των στοιχείων τέχνης, τότε πρέπει οπωσδήποτε να πας!

Υπάρχουν θέσεις για λίγα άτομα, αλλά αν περπατάς στο κέντρο, τότε μπορείς να πάρεις τον καφέ σου on the go. Αν κάτσεις εκεί, μπορείς να χαλαρώσεις με την όμορφη μουσική και ένα από τα βιβλία της βιβλιοθήκης.

Οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις τα σπιτικά βιολογικά παγωτίνια με φυσικά άνθη και λουλούδια.

6
Bike and Bean Coffee Station

Ένας αρκετά πρωτοποριακός χώρος για τα δεδομένα της Κύπρου είναι το Bike and Bean, αφού συνδυάζει εξαιρετικής ποιότητας καφέ, φρέσκους χυμούς, βιολογικά ποτά και πρωινό με ζυμωμένο ψωμί ολικής αλέσεως και Açaí bowls, στηρίζοντας έτσι έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Αυτό όμως δεν αφήνει παραπομενένους τους λάτρεις των γλυκών, αφού εκεί θα βρεις τα πιο απίστευτα raw γλυκά!

7
Green Life

Αφού αναφερθήκαμε στα πιο υγιεινά, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο Green Life! Ο σύγχρονος χώρος με το γεμάτο από φρέσκα φρούτα και λαχανικά ψυγείο, σε προκαλεί να δοκιμάσεις όλους τους συνδυασμούς!

Εκτός από φρέσκους χυμούς, θα βρεις smoothies, açai bowls, πολύχρωμες σαλάτες που θα λατρέψεις, milkshakes με διάφορες επιλογές σε γάλα και υποκατάστατα, μαζί με σπιτικά power bars!

Ανυπομονείς για το Part 2 της λίστας με χώρους για ποτό και εστιατόρια;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending