fbpx

Είσαι φοιτητής στην Κύπρο; Αυτό είναι το app για να κάνεις ανώνυμα chat!

Δεν θα σε κρατήσουμε σε αγωνία, αυτό που θέλουμε να σου πούμε είναι για το νέο UniBook app! Το UniBook είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή για έξυπνα κινητά ειδικά φτιαγμένη για φοιτητές. Στόχος της εφαρμογής είναι η κοινωνικοποίηση των φοιτητών εντός της ίδιας πανεπιστημιακής κοινότητας φού σύμφωνα με πολλές έρευνες, οι φοιτητές είναι απόμακροι και κλειστοί στον εαυτό τους λόγω του άγχους και της πίεσης των σπουδών τους.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη, πλέον, για όλα τα πανεπιστήμια της Κύπρου οπότε τίποτα δεν μένει πια να σε κρατάει!

Τι κάνει το UniBook;

Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν ανώνυμα τις σκέψεις τους και τα προβλήματα τους, καθώς και να έχουν προσωπικές συνομιλίες με άλλα άτομα. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα να αναζητήσεις κάποιο χρήστη και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις αν κάποιος σχολιάσει την ανάρτηση σου ή αν σου στείλει προσωπικό μήνυμα.

Κατέβασε κι εσύ το UniBook app ΕΔΩ!

Πώς μπορείς να εγγραφείς κι εσύ στην εφαρμογή;

Με το που κατεβάσεις το app από εδώ, κάνεις “sign up” και αρχίζεις να χρησιμοποιείς το app με το ψευδόνυμό σου! Μπορείς να κάνεις κάποια δημοσίευση για να αρχίσεις ένα δημόσιο διάλογο με τους υπόλοιπους users ή και να στείλεις προσωπικό μήνυμα σε κάποιο user.

Το app είναι πολύ εύχρηστο και το περιβάλλον του θυμίζει ένα Facebook group στο οποίο είσαι ανώνυμος και μπορείς να εκφράσεις τα πάντα χωρίς φόβο και ντροπή. Είναι ένας νέος τρόπος να λες τα “ανομολόγητά” σου αν είσαι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και σου δίνει την δυνατότητα να συνομιλήσεις απ’ ευθείας με το άτομο που κάνει την δημοσίευση!

Αν δεν σε πείθουν τα πιο πάνω μπορείς απλώς να κάνεις “login as guest” για να ρίξεις μια ματιά στις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις. To app είναι αρκετά cool μιας και είναι διαθέσιμο και σε dark mode!

Από πού ξεκίνησε η ιδέα;

Η ιδέα ξεκίνησε ως μια εργασία σε ένα μάθημα του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου από ένα φοιτητή – μέλος της ομάδας UniBook – και σιγά σιγά εξελίχθηκε στη σημερινή της μορφή. Η ιδέα της εφαρμογής UniBook συμμετείχε επίσης στους διαγωνισμούς SINN2019 και Digital Championship 2019 όπου και κέρδισε την πρώτη θέση και στους δύο. Ακολούθως, η ομάδα του UniBook εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο European Innovation Academy 2019 στην Πορτογαλία. Οι διακρίσεις αυτές μας έδωσαν την ώθηση ώστε να πιστέψουμε ακόμα περισσότερο στην ιδέα μας και δουλέψουμε πιο σκληρά για ένα καλό αποτέλεσμα. Οι εμπειρίες που πήραμε από τους δυο διαγωνισμούς καθώς και οι συμβουλές από άτομα του είδους, συνέβαλαν σε ένα άριστο αποτέλεσμα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UniBook (@unibook2019) on

Πρώτη μεγάλη δυσκολία μας ήταν να καταφέρουμε να κρατήσουμε την ανωνυμία των χρηστών της εφαρμογής αλλά και να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι χρήστες είναι φοιτητές του ίδιου πανεπιστημίου. Με αυτό τον τρόπο θα παρείχαμε στο χρήστη την ασφάλεια να εκφράζετε σε μια κλειστή κοινότητα.

Με πολλή δουλειά το καταφέραμε και παρέχουμε στους χρήστες της εφαρμογής τόσο την ανωνυμία τους όσο και την ασφάλεια της κοινότητας στην οποία αλληλοεπιδρούν. Επιπλέον, η ανάπτυξη της εφαρμογής και ο σχεδιασμός προώθησης της αποτέλεσαν και αποτελούν για εμάς πρόκληση και επενδύουμε πολύ από το χρόνο μας σε αυτό το κομμάτι.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UniBook (@unibook2019) on

Η φιλοσοφία της ομάδας μας στηρίζετε στην εμπιστοσύνη, την εμπιστοσύνη που προσπαθούμε να χτίσουμε μεταξύ της εφαρμογής και των χρηστών. Πάνω από όλα είναι να διασφαλίσουμε τα δεδομένα των χρηστών καθώς και να τους παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον. Τα μέλη της ομάδας μας χαρακτηρίζονται από το ήθος και τη σκληρή δουλειά τους ώστε πάντα να παρέχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στόχος μας είναι όλοι οι φοιτητές να μην φοβούνται να εκφραστούν και να χτίζουν διαπροσωπικές σχέσεις με άλλους φοιτητές. Ως UniBook θέλουμε να βοηθήσουμε τους φοιτητές να ευχάριστα φοιτητικά χρόνια και να ξέρουν ότι πάντα κάποιος είναι εκεί για να τους βοηθήσει ή να τους ακούσει ακόμα και αν δεν τον γνωρίζουν.

Το UniBook είναι μια προσπάθεια από φοιτητές για φοιτητές και χαρακτηρίζεται και ξεχωρίζει από άλλες παρόμοιες εφαρμογές διότι τα μέλη του συμμερίζονται και καταλαβαίνουν τις ανάγκες τις κοινότητας.

Κατέβασε κι εσύ το UniBook app ΕΔΩ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending