fbpx

Δες ποιοι γνωστοί ποδοσφαιριστές αντέδρασαν σε ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν!

Ρατσισμός. Γενικά μια έννοια που ο καθένας την ερμηνεύει όπως τον συμφέρει και βολεύει και δυστυχώς ένα φαινόμενο που μαστίζει κάθε μορφή της καθημερινότητας μας, ανάμεσα τους και το ποδόσφαιρο.

Τον τελευταίο καιρό, με όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, παρατηρείται μια έξαρση ρατσιστικών επεισοδίων σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Στην Αγγλία, πρόσφατα και μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν ποδοσφαιριστές των “τριών λιονταριών” στο παιχνίδι με τη Βουλγαρία έκαναν ειδική εκστρατεία, ενώ κατά καιρούς πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές που επιλέγουν να αντιδράσουν στις επιθέσεις που δέχονται.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, πιο κάτω τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές που αντέδρασαν δυναμικά στις επιθέσεις που δέχτηκαν επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος:

1
Mario Balotelli

Δεν είναι μια και δυο φορές που δέχτηκε ρατσιστική επίθεση ο Mario Balotelli.

Η πιο πρόσφατη ήταν όταν σε ένα παιχνίδι της Brescia, ομάδα στην οποία αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2019 ο “Super Mario”, απέναντι στη Verona, μερίδα οπαδών της τελευταίας αποδοκίμαζε τον Ιταλό επιθετικό με ρίζες από τη Γκάνα.

Ο Balotelli δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και σε μια φάση που βρισκόταν κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ κλώτσησε με οργή την μπάλα προς την κερκίδα!

2
Samuel Eto’o

https://www.youtube.com/watch?v=N1XDB9kYS_s

Ο Samuel Eto’o υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της γενιάς του και ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών.

To 2006, όταν ο Καμερουνέζος αγωνιζόταν στη Barcelona, σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι των blaugrana απέναντι στη Real Zaragoza και σε ανύποπτο χρόνο οι οπαδοί της Zaragoza ξεκίνησαν να αποδοκιμάζουν τον Eto’o με τους γνωστούς ήχους μαϊμούς.

Ο σπουδαίος επιθετικός, τότε, ξεκίνησε να περπατά προς τα αποδυτήρια γεμάτος θυμό, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να του λέει: “Αν αποφασίσεις να φύγεις από τον αγωνιστικό χώρο, θα διακόψω το παιχνίδι”.

Την ίδια ώρα, ο προπονητής του, Frank Rijkaard του επισημαίνει: “Ο μόνος τρόπος να τους κάνεις να σωπάσουν είναι να παίξεις, να σκοράρεις και να κερδίσεις για την ομάδα σου. Τότε, όλοι αυτοί που ήρθαν για να δουν μια μαϊμού να παίζει, θα ξέρουν πως η μαϊμού είναι ο καλύτερος παίκτης!

Έτσι, πείστηκε ο Eto’o να συνεχίσει τον αγώνα, σκοράροντας μάλιστα λίγο αργότερα!

3
Dani Alves

Τον Απρίλη του 2014 η Barcelona ταξίδεψε στο Madrigal για να αντιμετωπίσει την τοπική Villareal.

Σε μια στιγμή του αγώνα οι blaugrana κέρδισαν κόρνερ με τον Dani Alves να αναλαμβάνει την εκτέλεση του. Κάποιος οπαδός των γηπεδούχων έριξε μια μπανάνα προς το μέρος του Βραζιλιάνου, ο οποίος, μάλλον ατάραχος, την πήρε και την έφαγε.

Μετά το τέλος του ματς ο Alves δήλωσε πως υποφέρουν χρόνια από τέτοιες συμπεριφορές και καμιά φορά πρέπει να τις αντιμετωπίζεις με χιούμορ.

Πάντως, η αντίδραση του Βραζιλιάνου δημιούργησε τότε νέο trend στα social media με αρκετούς συμπαίκτες του να του συμπαραστέκονται ποστάροντας φωτογραφίες στις οποίες τρώνε μπανάνες και το hashtag #WeAreAllMonkeys!

4
Kevin-Prince Boateng

Ούτε ο Kevin-Prince Boateng δεν ξέφυγε από ρατσιστικές επιθέσεις! Όσο έπαιζε στη Milan μάλιστα ήταν συχνό φαινόμενο με τον Γκανέζο μέσο να μην αργεί να αντιδράσει!

Είμαστε στο 2013 και οι Μιλανέζοι αντιμετώπιζαν σε φιλικό παιχνίδι την Pro Patria, ομάδα που τότε αγωνιζόταν στην 4η κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Στο 25′ ο Γκανέζος, εκνευρισμένος από τα συνθήματα εναντίον του κλώτσησε την μπάλα στην κερκίδα, έσκισε τη φανέλα του και ξεκίνησε να περπατά προς τα αποδυτήρια.

Συμπαίκτες και αντίπαλοι προσπάθησαν να τον μεταπείσουν με τον τότε αρχηγό της Milan, Massimo Ambrosini, να μαζεύει την ομάδα του και να αποχωρούν από το γήπεδο, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συμποδοσφαιριστή τους!

5
Kalidou Koulibaly

Ο Kalidou Koulibaly μπορεί να είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς σε ένα πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα, όπως είναι αυτό της Serie A, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που δέχτηκε ρατσιστικές επιθέσεις από οπαδούς αντίπαλων ομάδων.

Η πιο χαρακτηριστική, ίσως, ήταν αυτή των οπαδών της Inter το 2019. Οι οπαδοί των nerazzuri κάθε φορά που ο Σενεγαλέζος αμυντικός έπαιρνε τη μπάλα έκαναν ήχους πιθήκου με τον Koulibaly να παραπονιέται μεν, αλλά να μην εισακούεται.

Σε μια διεκδίκηση της μπάλας δέχθηκε κόκκινη κάρτα με τους Μιλανέζους να πανηγυρίζουν κατά την έξοδο του από τον αγωνιστικό χώρο και τον Koulibaly να είναι έξαλλος!

Αργότερα, δήλωσε: “Σοκαρίστηκα από την επίθεση στο San Siro. To Μιλάνο είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη, η πιο ευρωπαϊκή από όλες τις πόλεις στην Ιταλία. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί είχαν αυτή τη συμπεριφορά εναντίον μου!

6
Moise Kean

Η εικόνα του νεαρού τότε επιθετικού της Juventus, Moise Kean να στέκεται ακίνητος με ανοιχτά τα χέρια μπροστά στους οπαδούς της Cagliari ήταν μια από τις πιο δυνατές εικόνες της σεζόν 2018-19.

Ο 19χρονος επιθετικός είχε μόλις σκοράρει για τη “Μεγάλη Κυρία” και θέλησε έτσι να αντιδράσει στις αποδοκιμασίες που δεχόταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού!

Τότε μάλιστα είχε γίνει και μπόλικος θόρυβος για τις δηλώσεις του αρχηγού της Juventus, Leonardo Bonucci, μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Bonucci είχε δηλώσει πως η ευθύνη ήταν 50-50 ανάμεσα στον Kean και τους οπαδούς για το συγκεκριμένο συμβάν, αφού, κατά τον Ιταλό αμυντικό, δεν έπρεπε o επιθετικός με ρίζες από την Ακτή Ελεφαντοστού να αντιδράσει έτσι.

Θυμάσαι κάποιο άλλο ποδοσφαιριστή που να αντέδρασε δυναμικά απέναντι στο ρατσισμό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending