Το Facebook αλλάζει λογότυπο για να το βλέπεις και στα υπόλοιπα apps της εταιρείας!

Στο πλαίσιο της συνεχούς συζήτησης σχετικά με ενδεχόμενη διάσπαση των διαφόρων «στοιχείων» του Facebook, προκειμένου να μειωθεί η δύναμη της Zuck and Co., το Facebook παρουσίασε αυτή την εβδομάδα ένα νέο εταιρικό λογότυπο!

Με αυτό, το Facebook στοχεύει στη διαφοροποίηση του Facebook ως μητρική εταιρεία, από τις διάφορες εφαρμογές της, όπως το Instagram και το WhatsApp.

Όπως εξηγεί το Facebook:

«Οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν ποιες εταιρείες κάνουν τα «προϊόντα» που χρησιμοποιούν. […] Σήμερα, κάνουμε μια ενημέρωση στην επωνυμία της εταιρείας μας για να καταστήσουμε σαφέστερο ποια «προϊόντα» προέρχονται από το Facebook. Εισάγουμε ένα νέο εταιρικό λογότυπο, ώστε να διακρίνουμε περαιτέρω την εταιρεία Facebook από την εφαρμογή Facebook, η οποία θα διατηρήσει το δικό της branding.»

Έτσι, το νέο λογότυπο του Facebook θα προστεθεί σε όλες τις εφαρμογές (apps) του, με μια σαφή ετικέτα “from FACEBOOK” σε ορισμένες οθόνες.

Η αλλαγή στο logo του Facebook έρχεται εν μέσω νέων ερευνών και προστίμων για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Παράδειγμα από το WhatsApp:

facebook-new-logo
socialmediatoday.com

Το Facebook ελπίζει ότι με αυτόν τον τρόπο, οι νέες προσθήκες θα συμβάλουν στην αποθάρρυνση των ρυθμιστικών αρχών, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανή διάλυση της εταιρείας.

Επίσης, θα βοηθήσει στην καλύτερη ενημέρωση των χρηστών για το ποια εταιρεία βρίσκεται πίσω από κάθε πλατφόρμα και να σκέφτονται ξανά τις πληροφορίες που θα μοιράζονται σε αυτές τις εφαρμογές.

Πόσοι ξέρουν τι σχέση έχουν το Instagram και το WhatsApp με το Facebook;

socialmediatoday.com/Pew Research Center

Όπως διαπιστώθηκε από μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την “Pew Research”, το 71% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν, δεν γνωρίζουν ότι το Instagram και το WhatsApp ανήκουν στο Facebook!

Σίγουρα, θα πρέπει να καταστεί πιο σαφές «ποιος κατέχει τι» – και θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που καταλαβαίνουν πόσο «μακριά πλοκάμια» έχει το Facebook αυτή τη στιγμή.

Τώρα, το νέο branding του Facebook, που διακρίνεται από το κανονικό λογότυπο του, θα φέρει μια «αίσθηση αισιοδοξίας», όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας.

Το νέο logo:

facebook-new-logo-branding-
slashgear.com

Το Facebook γίνεται FACEBOOK. Μέσα στο επόμενο – σύντομο χρονικό διάστημα το νέο λογότυπο θα είναι πλέον πολύχρωμο και με κεφαλαία γράμματα, θα αρχίσει να εμφανίζεται σε όλες τις υπηρεσίες – apps του, καθιστώντας έτσι ξεκάθαρο ότι οι υπηρεσίες αυτές προέρχονται «από το FACEBOOK».

Το νέο σήμα σχεδιάστηκε με «σαφήνεια και ειλικρίνεια» και με «αρμονικά κεφαλαία» γράμματα, αναφέρει ένας από τους σχεδιαστές του, στο blog της εταιρείας.

Παράδειγμα από το Instagram:

socialmediatoday.com

Επίσης, όπως αναφέρεται, στο λογότυπο χρησιμοποιούνται «δυναμικά» χρώματα που αλλάζουν «ανάλογα με το περιβάλλον του», γι’ αυτό και όπως μπορείς να παρατηρήσεις στις εικόνες/ video όταν θα μπαίνεις στο Instagram το “Facebook” θα έχει τα ίδια χρώματα με το logo του συγκεκριμένου app.

Πώς σου φαίνονται αυτές οι νέες – μικρές αλλαγές του FACEBOOK;