fbpx

5 παικταράδες που δεν κέρδισαν ούτε ένα τρόπαιο στη καριέρα τους!

Πιο συχνά παρά όχι, οι πάντες στο ποδόσφαιρο κρίνονται από τα τρόπαια που έχουν κατακτήσει. Πόσα πρωταθλήματα, πόσα κύπελλα, πόσα Champions League έχεις κατακτήσει είναι ικανά να σε κατατάξουν ανάμεσα στους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Υπάρχει όμως και μια, μικρή είναι η αλήθεια, κατηγορία παικτών που ενώ έκαναν φοβερά πράγματα μέσα στις 4 γραμμές των γηπέδων δεν έχουν κατακτήσει κανένα τρόπαιο στην καριέρα τους!

Παρακάτω δες 5 πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα παιχταράδων που δεν κατέκτησαν ούτε και ένα τρόπαιο:

1
Matt Le Tissier

Για τους οπαδούς της Southampton, ομάδα στην οποία ο Le Tissier αγωνίστηκε για 16 ολόκληρα χρόνια, είναι ο “Le God”, αφού με τα κατορθώματα του κέρδισε επάξια τη θέση του κορυφαίου παίκτη στην ιστορία των “Αγίων”.

Παρά τον θαυμασμό που κέρδισε, πάντως, από τους φίλους της ομάδας του και όχι μόνο, η πολυετής παρουσία του Matt Le Tissier στη Southampton σημαίνει πως δεν κατάφερε ποτέ να διεκδικήσει κάποιο μεγάλο τρόπαιο.

Πάντως δεν φαίνεται να το μετάνιωσε ούτε στο ελάχιστο, αφού σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε στο παρελθόν απάντησε: “Έπαιξα το παιχνίδι όπως ήθελα εγώ να το παίζω και αν πήγαινα σε ένα μεγαλύτερο σύλλογο, πιθανότατα δεν θα μπορούσα να το κάνω.”

2
Antonio di Natale

Η περίπτωση του di Natale είναι σαφώς ιδιαίτερη. Άργησε να ξεπεταχτεί, αλλά όταν το έκανε (2009-2014) υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στην Ευρώπη!

Η παρουσία του, βέβαια, σε μια ομάδα σαν την Udinese σήμαινε πως πέρα από τις προσωπικές διακρίσεις του πρώτου σκόρερ της Serie A (2010, 2011) και την λατρεία του κόσμου στο Udine δεν θα κέρδιζε ποτέ κάποιο τρόπαιο.

Με την εθνική Ιταλίας, ωστόσο, έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του Euro το 2012, με την “squadra azzura”, όμως να γνωρίζει τη συντριβή στον τελικό από την Ισπανία με 4-0!

3
Bernd Schneider

Το παρατσούκλι που τον συνόδευε ήταν “ο λευκός Βραζιλιάνος” και μάλλον λέει πολλά για την ποιότητα ενός από τους κορυφαίους χαφ της γενιάς του.

Ο Bernd Scheider, είχε όμως και την ατυχία να παίζει στη Leverkusen στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κάτι που σημαίνει πως έφτασε κοντά στην κατάκτηση της Bundesliga 2 φορές (2000, 2002), του Champions League (2002), του κυπέλλου Γερμανίας 2 φορές (2002, 2009) αλλά σε κάθε περίπτωση να είναι στην πλευρά του ηττημένου.

Παράλληλα, όπως και ο di Natale, ο Γερμανός μέσος έφτασε με την εθνική του ομάδα σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης (Μουντιάλ 2002), αλλά και πάλι περιορίστηκε στο μετάλλιο του ηττημένου!

4
Jermain Defoe

Πολύ λίγοι Άγγλοι επιθετικοί ήταν καλύτεροι από τον Jermain Defoe τα τελευταία 20 χρόνια!

Ο 37χρονος επιθετικός με πολυετές πέρασμα από την Tottenham, έπαιξε επίσης στη West Ham, την Portsmouth, την Toronto FC, τη Sunderland, την Bournemouth και πρόσφατα στη Rangers FC σκόραρε σχεδόν 200 τέρματα στην Premier League.

Το μόνο μετάλλιο που κατέκτησε, όμως, είναι αυτό του League Cup το 2008, στον τελικό του οποίου όμως δεν έπαιξε αφού ήταν δανεικός από την Tottenham στην Portsmouth!

Αν καταφέρει, δηλαδή, να κερδίσει είτε το πρωτάθλημα είτε το κύπελλο Σκωτίας τη σεζόν 2019-20 αυτά θα είναι τα πρώτα σημαντικά τρόπαια στην καριέρα του Jermain Defoe!

5
Radja Nainggolan

Το γεγονός πως μοίρασε τη μέχρι στιγμής καριέρα του ανάμεσα σε Cagliari και Roma, ενώ η πρώτη του ομάδα ήταν η Piacenza δεν έδωσε την ευκαιρία σε ένα χαφ πραγματικό σκυλί να πανηγυρίσει κάποιο τρόπαιο μέχρι σήμερα.

Ο Βέλγος “πατά” στα 32 του, αγωνίζεται ως δανεικός στη Cagliari από την Inter Milan, ενώ αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα της χώρας του το 2018.

Σίγουρα έχει αρκετά χρόνια μπάλας μπροστά του ακόμα, αλλά το ενδεχόμενο να τελειώσει την καριέρα του άτιτλος είναι αρκετά πιθανόν για τον καλύτερο παίκτη της Serie A από το 2014 μέχρι το 2018.

Θυμάσαι κάποιον άλλο παιχταρά που να μην κατέκτησε έστω και ένα τρόπαιο στην καριέρα του;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending