fbpx

Ο Santi Cazorla μας έμαθε να μην τα παρατάμε ποτέ!

Σε όλους μας έτυχε να περάσουμε πραγματικά δύσκολες στιγμές. Αρκετοί συνάνθρωποι μας παλεύουν με χρόνιες ασθένειες, πολλοί έχασαν κάποιο σημαντικό πρόσωπο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν έχουν χρήματα ούτε για τα βασικά και κάθε μέρα είναι γι’ αυτούς μια πραγματική μάχη επιβίωσης.

Πάντα, σε αυτές τις περιπτώσεις λένε πως το πιο σημαντικό είναι να μην τα παρατήσεις, να συνεχίσεις να παλεύεις όσο πιο σκληρά μπορείς. Να ξέρεις πως αυτό όμως δεν είναι πάντα όσο εύκολο ακούγεται.

Ρώτα κάποιον που έχασε αδελφό σε τροχαίο, κάποιον που έχασε μάνα ή πατέρα από ασθένεια, κάποιον πατέρα που πρέπει να τρέχει καθημερινά για να μην λείπει φαγητό απ’ τα παιδιά του.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Γιατί, καλέ μας φίλε, όταν καμιά φορά λέμε και γράφουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ο “βασιλιάς των σπορ” για τις ιστορίες που το ακολουθούν, εννοούμε ιστορίες σαν αυτή του Santiago Cazorla, ιστορίες που είναι μάθημα για όποιον σκέφτεται να τα παρατήσει!

Μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2016 ο Ισπανός χαφ θεωρούνταν και ήταν ένας από τους καλύτερους της γενιάς του. Χαφ που μπορούσε να σκοράρει και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του με απίστευτη άνεση, ανήκε και στη χρυσή φουρνιά της Ισπανίας που κατέκτησε, ανάμεσα σε άλλα 2 Euro (2008,2012).

dailymail.co.uk

Τη συγκεκριμένη μέρα, ωστόσο, ο Santi Cazorla τραυματίστηκε στον δεξιό αχίλλειο τένοντα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Arsenal με τη Ludogorets για τους ομίλους του Champions League.

Από αυτό το σημείο θα ξεκινούσε ένας μεγάλος εφιάλτης για τον γεννημένο στην Llanera της Ισπανίας!

Αφού η αποθεραπεία δεν είχε αποτελέσματα, ο 32χρονος τότε Cazorla έπρεπε να χειρουργηθεί για να ξεπεράσει το πρόβλημα στον αστράγαλο. Τελικά, χρειάστηκαν 8 χειρουργεία για να αποκατασταθεί το πρόβλημα!

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, όμως, υπέστη γάγγραινα που έλιωσε μέρος του τένοντα.

Τόση ήταν η ζημιά που κινδύνεψε να χάσει το πόδι του με τους γιατρούς να του αναφέρουν χαρακτηριστικά πως αν μπορούσε μετά από όλη αυτή τη διαδικασία να περπατά με τον γιο του στον κήπο του σπιτιού του θα έπρεπε να νιώθει ευτυχισμένος!

Όπως ίσως κατάλαβες ο Cazorla δεν το έβαλε κάτω και έθεσε σαν στόχο να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο το 2018!

Στο μεταξύ, το συμβόλαιο του με την Arsenal έληξε και ο Ισπανός ξεκίνησε δειλά-δειλά προπονήσεις πρώτα με την εφηβική ομάδα της Alaves και μετά στη Villareal, ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του!

Μετά από 636 μέρες μακριά από τα γήπεδα, στις 7 Ιουλίου 2018 αγωνίστηκε ξανά (ως αλλαγή) σε ένα φιλικό της Villareal με τη Hercules, ενώ στις 9 Αυγούστου του ίδιου χρόνου επέστρεψε πανηγυρικά στο ποδόσφαιρο με την υπογραφή συμβολαίου με το “κίτρινο υποβρύχιο”, ομάδα στην οποία αγωνίζεται από τότε έχοντας μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η επιστροφή του Santi Cazorla ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου 2019, όταν αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα της Ισπανίας για πρώτη φορά μετά από 1302 ημέρες, σε ένα αγώνα απέναντι στα νησιά Φαρόε, αγώνα στον οποίο μάλιστα φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Στις 15 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου, μάλιστα, σκόραρε για πρώτη φορά με τα χρώματα της “φούρια ρόχα” μετά από 4 ολόκληρα χρόνια απέναντι στη Μάλτα!

Facebook.com@goal

Τι μας διδάσκει η περιπέτεια του μέσου της Villareal; Το προφανές, ότι δηλαδή όσο μεγάλη κι αν είναι η περιπέτεια, κάποτε θα περάσει!

Με άλλα λόγια, κάθε φορά που τα βλέπεις όλα μαύρα να ξέρεις πως όλα είναι περαστικά αρκεί να μην σταματήσεις να προσπαθείς!

Ξέρουμε πως δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, αλλά αν επιλέξεις να είσαι κάτι σε αυτή τη ζωή, επέλεξε να είσαι σαν τον Santiago Cazorla!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending